logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Zucchini baik untuk penghadaman dan kesihatan kulit

Zucchini baik untuk penghadaman dan kulit salad kesihatan

Kabachokodnoletnee herba genus tumbuhan daripada keluarga labu labu , spesis . Mempunyai buah yang bujur hijau, kuning atau putih. Sayuran mudah dicerna dan sihat, produk yang baik untuk pencernaan dan kesihatan kulit. Borang Kabachkikustovaya. Mereka rodinaAmerika (Mexico), jika skuasy ditanam untuk 3000 tahun SM. Oe. Di Eropah, mereka muncul pada abad XVI, dan pada masa yang sama, apabila dan . Mereka kini ditanam di banyak negara di seluruh dunia.

Dalam keadaan segar dalam tempoh setahun buah digunakan agak dolgonachinaya dari mata air (rumah hijau zucchini) dan sehingga musim luruh apabila buah ripens semua spesies ditanam di dalam tanah terbuka. Kabachkieto sayur yang digunakan terutamanya dalam makanan segar dan dalam tin yang diperbuat daripada mereka yang agak jarang berlaku. Komposisi kimia pelbagai jenis skuasy adalah hampir sama.

Skuasy mengandungi 94.5% air, 0.6% protein, karbohidrat 5.2%, beberapa kotoryhsahara mengandungi sukrosa sangat sedikit. Beliau adalah salah satu produk makanan yang paling popular: ia mempunyai rekod rendah kalori. Nilai pemakanan sayur-sayuran ini adalah menghampiri, berdaun hijau salad dan . Courgettes sangat berharga kerana ia mengandungi komponen yang berkesan diperlukan untuk pemakanan manusia yang betul.

Mereka kaya dengan mineral, ia amat penting untuk metabolisme tubuh manusia. Dalam kuantiti yang lebih besar garam 309 mg%,

28,2 mg% 17,2 mg% 16,7 mg%, dan kepada kolichestvesoli kurang dan lain-lain.

Di samping itu, terdapat di dalamnya, dan unsur surih , Titanium, arsenik, aluminium, litium, dll Nisbah dan 150:1, yang baik mempengaruhi keseimbangan air tubuh dan membantu beliau menyingkirkan cecair berlebihan. Marrows mengandungi pelbagai vitamin: 23 mg% dan (), Vitamin , , dan lain-lain.

Dalam pub mengandungi sedikit asid organik, pulpa mereka adalah lembut dan tidak merengsakan perut dan usus. Ini makanan ovoschhoroshaya untuk mereka yang menghidap gastro-usus dan penyakit kencing manis. Jus dari zucchini juga menenangkan sistem saraf.

Merebus bunga penawar penyakit kulit. Sangat berguna zucchini untuk warga tua. Mereka mengaktifkan saluran pencernaan, memperbaiki fungsi perut dan usus (motor dan yg mengeluarkan), positif pengaruh pembaharuan darah, mencegah perkembangan aterosklerosis. Zucchini disyorkan untuk darah tinggi dan penyakit buah pinggang dan hati. Kabachkieto juga diuretik dalam pelbagai edema. Saiz paling berguna zucchini 20-25 cm, tidak matang, dimasak tanpa garam dan minyak.

Ia adalah wajar untuk makan dengan kulit. Kesan positif diperhatikan kedua-dua daripada pulpa dan benih dari. Biji bunga matahari tidak digoreng, tetapi kering di dalam oven dan dimakan oleh 15-25 unit per hari.

Dan masih mempunyai alahan zucchini, harta antianemic dan koleretik. Membantu mengurangkan reaksi alahan dari bunga-bunga zucchini sup. 5-6 kali sehari antara waktu makan, minum ini merebus (10-12 bunga tumbuh-tumbuhan, dipenuhi dengan 0,5 liter air mendidih dan berusia selama 2-3 jam). Berdasarkan bahan-bahan www.calorizator.ru

Related Posts:
  1. kacang dalam tin resipi 3
  2. Lada
  3. skuasy

kacang dalam tin, kacang ginjal, lada, squash, zucchini, salad

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri