logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Vigna tumbuhan yang jarang

Vigna benih tumbuhan yang jarang

Sebuah loji jarang (jenis kacang ) teknik penanaman dan hartanah. Ia berasal dari Afrika Tengah. B sayur menggunakan jenis cowpea dengan biji asparagus berisi, sampai meter panjang. Ia ditanam secara meluas di kawasan iklim panas, dan dalam beberapa tahun kebelakangan ini mendapatkan populariti di kalangan pekebun di negara kita. Nilai pemakanan. Ini adalah salah satu daripada kekacang yang paling produktif.

Juicy bilah muda cowpea dengan pulpa yang mengisi ruang antara pintu, dipindahkan, apabila dalam kacang tidak melebihi saiz sebutir jagung. Kacang dan cowpea dan produk yang sangat pemakanan. Mereka mengandungi banyak protein (28%) dan kanji (47.8%). Kacang hijau di samping sejumlah besar protein sebagai sumber vitamin A, B, C, garam mineral, kalsium, besi dan lain-lain bahan fisiologi aktif.

Adakah sifat-sifat penyembuhan. Adalah disyorkan sebagai produk diet untuk rawatan penyakit hati dan pundi hempedu, dan akut penyakit berjangkit, penyakit sistem saraf pusat. Puri ia ditetapkan bagi pesakit dengan gastritis dengan keasidan gastrik dikurangkan.

Bean sup digunakan untuk penyakit buah pinggang dan pundi kencing, darah tinggi, kegagalan jantung dan edema, kronik penyakit sendi, gout, kencing manis, bersendirian atau dalam koleksi pelbagai tumbuhan perubatan. Jus dari kacang hijau mempengaruhi metabolisme karbohidrat. Ciri-ciri biologi. herba tahunan belukar, polukustovoy, borang yg berbaring dan terpulas. Daun besar, trilobed. Bunga dan kacang berpasangan.

Buah berwarna hijau terang dengan bintik merah, sempit dan panjang, sangat lembut ketika muda, panjang lebar, lihat 6065 reniform dan bulat. Dalam buah itu sehingga 28 biji benih, jenis awal biasanya semburan, dan pozdnievyuschiesya paling produktif.

Muda belukar kacang, borang awal cowpea mempunyai panjang 3.040 cm, dan cowpea kacang penggulungan sampai 6080 sm menanam lebih banyak haba yang cintakan berbanding dengan kekacang lain. Benih yang tidak boleh bertolak ansur fros, bukan sahaja, tetapi juga bersifat sementara penurunan suhu. mula bercambah di 1517H, jadi di kawasan tengah dan utara adalah dinasihatkan supaya tumbuh benih a. kemarau tahan, ia tolerates kemarau atmosfera. Mempunyai cahaya yang rendah dan boleh bertolak ansur teduh.

Diiktiraf jenis tidak cowpea. Penanaman teknik. The prekursor terbaik vignyogurets, kubis, tomato. Dalam penyediaan tanah kentang menggali di musim gugur untuk 1 persegi. m tanah dibuat sebanyak 23 kg baja organik, 30 g super fosfat, 20 g baja kalium. Pada musim bunga menggali untuk membuat 1020 g urea.

Sebelum cowpea menyemai perlu dirawat dengan larutan kalium permanganat untuk 1520 minit, kemudian bilas sehingga bersih dengan air. Sow mereka di tanah yang baik panas, tutup sehingga kedalaman 45 cm disemai dalam barisan dengan lebar antara 80 cm antara pokok dalam beberapa 6070 sm penanaman benih kaedah perlu ditanam benih 30 hari, apabila lulus ancaman kedatangan fros.

Untuk borang menyokong keperluan kerinting dari jagung dan tanaman lain, atau kepentingan yang tinggi. Penjagaan tumbuhan itu merumput di baris, hoeing antara baris, pengairan. Ia amat penting untuk air semasa muda dan rupa ovari, kerana kekurangan kelembapan boleh menyebabkan menumpahkan daripada tunas. Pada masa yang sama menghabiskan makanan, memperkenalkan segiempat. m 1015 g super fosfat, kalium klorida, 5 g atau 1 kg humus, dicairkan dalam air 1:1.

Koleksi biji bermula 70 hari selepas menyemai benih di dalam tanah dan melalui 3540 hari selepas pemindahan. Bersih bilah hijau (kacang) seperti mereka bentuk dalam 30-45 hari. Buah benih dibiarkan matang tumbuhan. Berdasarkan bahan-bahan vsaduidoma.ru

Related Posts:
  1. Timun

Pucuk, Vigna, tomato, kacang, kentang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri