logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Vigna tumbuhan tahunan

Vigna tumbuhan tahunan sayur-sayuran

Vigna (lembu kacang, brokoli, kacang) an kekacang tahunan. Ia berasal dari Afrika Tengah. Budaya ini sejak dahulu lagi telah diketahui orang-orang Afrika dan Asia. Di Amerika Syarikat ia ditanam sebagai tumbuhan makanan a. Salah satu jenis cowpea dengan buah asparagus berisi kepentingan sebagai tanaman sayur-sayuran, dan ia ditanam secara meluas di kawasan iklim panas. Vigna semakin popular di kalangan Rusia dan tukang kebun, ramai telah mula tumbuh di balkoni dan teres itu.

Bilah muda cowpea kaya dengan gula, garam galian, vitamin C, B kumpulan pro-vitamin A dan lain-lain bahan fisiologi aktif. Buah dan benih protein vignyistochnik dan kanji. Dalam makanan yang dimakan daging berair muda dengan pisau yang mengisi ruang antara pintu, serta benih yang matang. Daripada bilah disediakan salad, sup, hidangan sampingan.

Mereka boleh memelihara dan membekukan. Benih matang adalah aroma yang berbeza menyenangkan dan lembut dan rebus, dan oleh itu adalah sup yang dimasak dan membuat makanan ringan. Vignahoroshy produk pemakanan. Tulang belikat beliau membantu mengurangkan kepekatan gula dalam darah. Merebus biji benih dan tumbuh-tumbuhan mempunyai tindakan diuretik kuat.

Poultices tepung cowpea untuk membantu dengan bisul. Ciri-ciri biologi sama dengan kacang Vigna. Terdapat belukar, polukustovye, menjalar dan memanjat bentuk. Dan bentuk semburan, sebagai peraturan, awal dan vyuschiesyapozdnie dan yang paling produktif.

Jenis tumbuhan renek ketinggian 30-40 cm, 80 cm-vyuschihsya60 daun yang besar, trilobed. Bunga dan kacang berpasangan. Buah yang sempit, hijau pucat dengan bintik kemerahan.

Pod Setiap lebih kurang 28 biji tong berbentuk dan bulat. Vignasamaya thermophilic semua kekacang. Benih-benih mula bercambah pada suhu 10 15 `C, dengan cuaca sejuk, mereka boleh reput. Benih yang dibunuh oleh fros, -1 `C. Pada suhu 23` S cowpea daun hilang warna hijau dan kuning.

Jika, semasa cuaca sejuk mekar dan hujan, bunga jatuh. Suhu optimum untuk pertumbuhan tumbuhan dan pembangunan dalam Kebudayaan C. 2025 'adalah kritikal kepada dunia, terutamanya pada usia muda, tetapi tolerates teduh. Vignarastenie hari pendek, tetapi beberapa jenis tumbuh dengan baik dan pada hari yang panjang.

Ia hygrophilous, tetapi pada usia muda boleh tahan kemarau. Kemudian kekurangan kelembapan menyebabkan menumpahkan daripada tunas dan pembentukan buah-buahan, kasar kecil. Walau bagaimanapun, waterlogging juga yang tidak diingini, kerana pembangunan digantung tumbuhan dan hasil dikurangkan.

Kebudayaan sangat penting untuk kesuburan tanah. Berdasarkan bahan-bahan www.ovsad.ru

Related Posts:
  1. menanam benih tomato
  2. Tomato

kacang, Vigna, pucuk, brokoli, kacang, salad

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri