logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Vigna adalah biji asparagus

Vigna biji brokoli salad adalah

Untuk satu yang mula-mula melihat cowpea, adalah tidak mungkin untuk menghalang an seru kejutan dan kekaguman. Tinggi memanjat pokok dengan panjang, sehingga meter, kacang, tanaman hiasan, "pencari nafkah" dan "penyembuh". Vigna - satu biji asparagus, ikat yang kekurangan serat dan lembut. Cowpea di bawah peringkat makan susu, apabila panjang biji adalah kurang daripada 50 cm: ia goreng, roll rebus, rebus, dan juga di bank. Seperti kandungan protein bilah cowpea dekat dengan daging.

Yang paling umum ditanam cowpea tiga gred. Renek boleh cowpea Jepun vymahal sehingga 4 meter, dan kacang meter di vyzrevaya membawa kacang hitam. Orang Cina adalah lebih kecil daripada cowpea, termasuk panjang daripada butiran-boneka kacang coklat. A belukar Vigna, pada mulanya kustyaschayasya pesat, dan kemudian berubah menjadi anggur, digantung dengan kacang (25 cm) pendek dengan bijirin kecil legap; bilah cowpea sebagai makanan tidak digunakan.

Jadi, secara kiasan bercakap, sifat-sifat jisim chudesnitsa Wigner mereka dapat memakai bilah daripada "rakan-rakan" beliau, "saudara" dan "saudara", bilah sama secara langsung digunakan sebagai makanan di cowpea Cina dan Jepun. Dari satu kilang cowpea boleh mendapat kira-kira 4 kg kacang (buah hijau). Dan perkara yang ingin tahu: selagi kilang mencapai peringkat berbuah, hampir mustahil untuk memahami apa jenis anda yang semakin meningkat, kerana tumbuh-tumbuhan adalah hampir sama dalam penampilan.

Jangan berfikir cowpea yang meningkatkan seperti biasa kacang. Perbezaan utama terletak pada hakikat bahawa Wigner, berbeza dengan kacang, yang paling mampu diri dalam baja nitrogen kerana asimilasi nitrogen dari udara, kita perlu baja dan aktif disenyawakan dalam kejatuhan tanah (walaupun dalam kejatuhan bersedia untuk menggali di cowpea sodok bayonet tempat penuh dengan pengenalan baja segar, super fosfat (400 g setiap 10 meter persegi m) baja Potash adalah lebih baik untuk membuat musim bunga -.. kira-kira 250 gram per 10 meter persegi m.) .

Sow benih-benih cowpea ke tanah apabila ia cukup panas. Sesetengah peminat tumbuhan tumbuhan cowpea agak ketat dan tidak menyesal: adalah perlu hanya untuk meningkatkan makan, dan semua tanaman yang telah dibangunkan seperti biasa. Penanaman cowpea tinggi, jangan lupa tentang kualiti, prop tebal. Well, tumbuh-tumbuhan cinta bumi lembut, supaya mini tyapochkoy anda lebih baik tidak pergi. Perhatikan juga bahawa di kawasan-kawasan lebih utara cowpea boleh berkembang hanya di rumah hijau.

Ovari hasil menyebabkan berkembang selama sepuluh hari, tidak lebih, dan memotong mereka. Buah Juicy akan sila malah gourmet! Perhatikan juga bahawa tumbuh-tumbuhan lebih untuk mengumpul bilah muda, lebih banyak mereka akan membina yang baru. Oleh itu benih boleh meninggalkan beberapa tumbuh-tumbuhan, dan lain-lain rehat aktif.

Jika anda akan digunakan untuk tujuan perubatan perlu kering cowpea bilah, hanya "melepaskan" buah masak itu. Vigna akan menghasilkan buah-buahan sehingga beku. Penanaman akan mengambil banyak keseronokan, serta mengumpul ia "nama" - lembu kacang, lobiya brokoli, gergasi, dan sebagainya. Tetapi mereka yang menyokong gaya hidup sihat akan mudah untuk mengatur hidangan yang sihat dan berkhasiat benih itu.

Bijirin cowpea basah dan tempat mereka di tempat yang gelap panas dalam kuali, memastikan kelembapan telah sejat. Berkembang sehingga 4-5 pucuk cm dibasuh dengan teliti untuk mengeluarkan bijirin yang tinggal dalam sekam dan makan benih sebagai makanan. Mereka yang baik dalam salad - sebagai mentah dan dicelur dalam minyak selama kira-kira 15 saat. Berdasarkan bahan-bahan lovesad.ru

Related Posts:
  1. Saraha
  2. Lada
  3. Lihat
  4. Terung

kacang, brokoli, kacang, terung, Vigna, kacang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri