logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Penjagaan yang sempurna cowpea

Puasa berkembang pendaki malar hijau sehingga 7m. Vigna genus dinamakan selepas Domenico Vigna, botani Itali abad ke-17, dan jenis Caracalla - perkataan dari Caracas (Venezuela bandar). Oleh kerana pertumbuhan yang pesat, anggur ini adalah tumbuhan yang sempurna ke kawasan rumput cepat besar (contohnya, pagar).

Pada awal musim panas ia boleh berkembang pada sehingga hari 30cm a. Apabila ia mencapai saiz yang dikehendaki anda perlu pucuk prischipnut yang merangsang berbunga boros. Walaupun aktif tumbuh pucuk, bunga mungkin jarang. Bentuk tumbuhan (terutama sekali ditanam di dalam pasu di dalam rumah) perlu bermula seawal mungkin dan terus sepanjang tempoh pertumbuhan aktif untuk mengelakkan pemadatan yang berlebihan dan pembesaran. Hati-hati, dandan Vigneau.

berpunca dari dia rapuh dan mudah patah. Bunga biasanya cahaya ungu, kadang-kadang dengan krim atau strok berus kuning, mengingatkan siput, sangat wangi. Didebungakan oleh semut. Aktif tumbuh di tempat yang cerah di tanah yang subur, bersaliran baik. Akan berkembang di bawah naungan separa.

Tumbuh-tumbuhan muda disiram selalu, dewasa - sekurang-kurangnya, memberi tanah kering di antara waterings. Daun kuning boleh menunjukkan air yang berlebihan. Persenyawaan biasa merangsang pertumbuhan dan pokok bunga. Tolerates frosts cahaya yang membunuh sebahagian aboveground tumbuh-tumbuhan, tetapi dari akar, ianya mudah dipulihkan. Mudah dibiakkan oleh lapisan pada musim bunga, dan benih.

Untuk bercambah benih dicuci sepenuhnya di dalam air suam (30-50 '), dibungkus dalam kain hipoksia tipis atau kain longgar, diletakkan di dalam kaca atau enamel lapisan bekas tidak lebih dari 5 cm, dipenuhi dengan air pada suhu bilik selama 2-3 jam, selepas itu air yang berlebihan disaliri dan Tacna sokongan atau kain kasa dengan benih lembab sehingga pucuk pertama. Selepas proklyunetsya braird perlu menyemai benih di tanah. Berdasarkan bahan-bahan piterflowers.home-forums.com

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Vigna brokoli

Vigna, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri