logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Mari kita bercakap tentang Wigner

Saya ingin menarik perhatian pekebun berkembang kacang asparagus, dan penggunaannya yang lebih luas untuk pemakanan manusia. Mari kita bercakap tentang Kacang Wigner, tetapi tidak mudah, dan asparagus. , Yang memberikan produktsemena pemakanan makanan dan "bahu" yang, buah-buahan yang tidak matang. Bahu kacang digunakan dalam perubatan untuk merawat orang-orang banyak penyakit. Bagaimanapun, tidak ramai yang menggunakan kacang hitam bermata dalam makanan, dan tindakan terapeutik yang tahu satu.

Biji Its untuk menutup kandungan protein untuk daging dan ikan melebihi, dan penghadaman protein biji oleh tubuh sampai 75%, dan mereka adalah sama dalam kualiti telur ayam untuk diet. Dalam buah-buahan yang belum masak biji mengandungi karbohidrat, lemak, asid organik, mineral, termasuk unsur-unsur surih, serta satu set kaya vitamin dan lain-lain bahan biologi aktif. Dalam sesetengah gred kacang mengenal pasti bahan-bahan yang menyumbang kepada imuniti manusia untuk beberapa penyakit berjangkit.

Terutama banyak bahan-bahan biologi aktif yang terkandung dalam buah belum masak (buah-buahan). Bergantung kepada struktur kacang kacang sayap bijian, dan gula polusaharnaya, atau brokoli. Daun jagung, kacang, hulling atau mengandungi serat pergamentozny lemak dan mentah dalam makanan mengambil hanya benih yang matang. Dalam kacang daun polusaharnoy kacang dan lapisan pergamentozny berair mereka adalah lemah.

Berikut adalah buah-buahan biji asparagus lapisan pergamentoznogo secara amnya tidak begitu sesuai untuk makanan bukan sahaja benih, tetapi juga daun kacang hijau. Benih-benih bilah kecil, mundur, tidak lebih besar dari sebutir gandum. Kami mengatakan bahawa gred terbaik Asparagus kacang : Minyak adalah 273 yang terawal, Saks tanpa serat 615, belukar tanpa serat 85, Zelenostruchnaya 517, Triumph diabetes 764, 287 Ulang, Oltin, Kharkiv belosemyannaya D-45, 361 dan Belozerny Terdapat tinggi yang lain menghasilkan jenis pilihan rakyat.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, negara kita menjadi salah satu penanaman Th daripada jenis biji sayur-sayuran. Vigna adalah anggur berhasil tinggi: mencapai ketinggian 5 meter. Tulang belikat beliau mencapai 1 m panjang.

Itu benar-benar buah itu buah! Bersahaja Vignarastenie, tolerates tanah berasid dan alkali, dan tahan kemarau atmosfera, tolerates teduh. Tumbuh-tumbuhan period110 120 hari. Hasil vignydo 3 kg biji dari tumbuhan. Berbanding dengan kacang biasa, penanaman cowpea mempunyai beberapa kepelikan. Oleh itu, di cowpea tempat yang sama disemai tidak lebih awal dari 34 tahun.

Best predshestvennikiogurtsy, kubis, tomato, kentang. Sejak musim gugur tanah mengisi baja organik (0,51 baldi humus atau kompos untuk 1 m ), Pada musim bunga yang membuat baja: 30 g super fosfat, 20 g kalium klorida dan 1020 g urea setiap 1 m . Sebelum menyemai benih-benih cowpea disimpan selama 20 minit dalam larutan yang kukuh permanganat kalium, kemudian dibasuh dengan bersih menggunakan air. Anda boleh menanam dan biji kering dan direndam.

. Vignarastenie thermophilic, benih yang telah disemai apabila tanah pada kedalaman dalam 1012 cm memanaskan sehingga 1517. Benih bukan sahaja amat peka terhadap fros, tetapi tidak boleh bertolak ansur dengan singkat penurunan suhu. Benih-benih yang ditanam ke kedalaman 46 cm, dengan jurang antara tumbuhan 6070 cm antara ryadami80 melihat Tumbuhan memerlukan menyokong. Jadi kita berkembang cowpea dengan jagung dan lain-lain budaya yang tinggi.

Penjagaan dikurangkan kepada merumput tetap, penanaman, dan jika perlu, dan untuk pengairan (selepas pertama ovari). Semasa baja, tunas Pemakanan cowpea (g superfosfat15 klorida kaliy5 g setiap 1 m ) Dengan tambahan unsur surih (boron, zink, molibdenum, tembaga, mangan). Penuaian buah yang tidak matang apabila benih tidak lebih besar dari sebutir gandum.

Bahu muda yang paling enak, yg banyak airnya, mengisi ruang antara pintu. Bijirin (biji) menembak kacang juga masak. Malangnya, kacang asparagus adalah tempat wajib tanpa kesalahan dalam amaun yang sedikit sebagai penduduk kampung dan penduduk bandar.

Tetapi dari ia kita, sebagai contoh, menyediakan lazat, berkhasiat dan berguna salad, serta kursus pertama dan kedua. Akhirnya, bilah dapat dikekalkan, zagotavlivaya untuk kegunaan masa depan. Kacang berguna bukan sahaja untuk orang sihat, tetapi adalah disyorkan sebagai hidangan makanan dan pesakit kencing manis, anemia, obesiti, penyakit perut, hati dan pundi hempedu, ekzema, ruam kulit, dan gout, batu karang, penyakit pankreas.

Pengambilan sayur-sayuran dan tujuan perubatan dijalankan di bawah pengawasan perubatan. B. Zhuravleva Berdasarkan bahan-bahan chudo-ogorod.ru

Related Posts:
  1. Lihat

kacang, salad, Vigna, kentang, brokoli, kacang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri