logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Hasil cowpea

Buah (biji), cowpea, atau Asparagus kacang, mempunyai nilai pemakanan yang tinggi. Mereka kaya dengan besi dan garam kalsium, serta protein sayuran. Terkandung dalam asid Wigner vitamin dan penting. Cowpea kacang dalam susu dan susu-lilin peringkat digunakan dalam teh rebus, tin dan kering, mereka juga minuman.

Oleh kerana sifat-sifat pemakanan cowpea adalah disyorkan untuk penyakit kerosakan jantung, hati dan buah pinggang, gastrik, berkurangan rembesan kelenjar gastrik, kencing manis. Dan menggunakannya untuk makanan. Tumbuhan Vignavyuscheesya. Panjang buah mencapai 100 cm, shirina1, 5 cm Budaya ini adalah thermophilic. Benih peka terhadap fros, tetapi membesar dan menjadi pokok yang kuat boleh bertolak ansur dengan penurunan suhu. Vigna tahan kemarau, teduh mengambil sebahagian.

Ia boleh tumbuh di tanah berasid dan alkali, tetapi lebih suka subur. Musim berkembang berlangsung 120 hari. Teknologi yang cowpea berkembang.

Grow cowpea dalam lebih kurang sama sayur kacang. gugur menggali di tanah membuat ) S): superfosfat30 dan klorida kaliy20. Spring untuk penanaman awal menggali parit untuk kedalaman sodok bayonet, musim dengan humus dan campuran mineral taman, yang kemudiannya benar-benar bercampur dengan tanah.

Untuk memanjangkan tempoh penggunaan, cowpea, bermula pada bulan April, ditanam dalam tiga tarikh pada lat tempoh 1020 hari. Tumbuh benih adalah preconditioned selama 20 minit dalam larutan yang kuat permanganat kalium atau dirawat dengan baja bakteria, untuk nitroginom contoh. Cowpea disemai dalam baris di pelbagai 4060 cm antara satu sama lain (jarak antara benih 810 cm).

Kemudian ditetapkan gerbang dan ditutup dengan foil, di mana pucuk cepat muncul. Pada bulan Mei akhir, pemanasan tambahan tidak diperlukan, jadi cowpea disemai di katil biasa atau di sepanjang pagar. Jarak antara baris dengan 80 cm antara rasteniyami6070 melihat Sesuai dan litar 30 x 30 cm Selepas mulsa penanaman katil dengan gambut atau bahan-bahan lain ryhlyaschimi.

Pada awal Jun, apabila bahaya fros telah berlalu, tempoh filem dan menembak, dan untuk menubuhkan menyokong tumbuhan tegak, melainkan mereka ditanam dengan bunga matahari atau jagung. Antara menyokong tarik membelit atau dawai (pertama di seluruh, kemudian pergi bersama-sama) untuk mendapatkan saiz sel sebanyak 15 x 20 cm Care hoeing, merumput, mengikat tumbuh-tumbuhan. Semasa longgar daripada kentang cowpea sedikit. Tanaman muda tidak bertolak ansur dengan suhu sejuk, jadi gelombang sejuk filem pelabuhan.

Jika perlu, tanaman disiram. Dalam fasa tunas cowpea makan dengan campuran baja mineral (g setiap 10 liter air): superfosfat15 klorida kaliy5. Untuk ini ditambah bilangan pil atau mengesan 100 g abu. Batang prischipnut disyorkan pada ketinggian sebanyak 22.5 m, jika tidak ia akan berkembang sehingga lewat musim luruh dan musim menuai tidak mempunyai masa untuk masak.

Jika cowpea yang ditanam di bawah filem, anda akan mula tuai pada Jun lewat, awal bulan Julai, tanpa filem. Berdasarkan bahan-bahan agronomiy.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Terung

kacang, Vigna, terung, tomato, brokoli, kacang, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri