logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Dua jenis cowpea

Dua jenis cowpea Vigna Cina

Terdapat dua jenis Cina cowpea, atau kacang lembu: panjang dan pendek . Cowpea Cina lama biasanya dibuat dengan lain-lain Sayuran: goreng, beri seorang chef yang sedikit di dalam air, sejuk dan dikacau. Cowpea pendek Cina biasanya dibuat dengan bijirin: oat dimasak, menambah kentang lecek dan pemadat.

Kandungan vitamin setiap 100 g cowpea China dibentangkan dalam jadual: 1. Ciri-ciri. Rasa - manis. Ia meningkatkan fungsi limpa, merangsang selera makan, mengembalikan buah pinggang, menguatkan air mani - jing.

Ia boleh digunakan dalam rawatan kekurangan limpa dan perut, separuh najis cair, putih, edema, mimpi basah, spermatorrei, kencing kerap, dan sebagainya 2. Perlu. Long cowpea China - 60 g setiap hidangan, pendek - 30 g. 3. Perlu. Dalam kes kekurangan limpa dan perut, masalah pencernaan, buah pinggang perut kembung, kencing manis, mulut kering, polyuria, sakit keputihan, tidak sihat, uremia; tua.

4. Contraindicated. Penggunaan cowpea China dalam kuantiti yang banyak boleh menyebabkan genangan genangan qi, jadi jika anda perlu makan dengan berhati-hati. 5.

Nota. Long cowpea Cina tidak perlu lama untuk memasak, jadi ia tidak hilang nutrien. Pendek cowpea masak Cina dengan bijirin, yang terbaik adalah untuk memasak bubur dengan nasi bijian bulat. Untuk sekali tidak makan terlalu banyak, untuk mengelakkan kembung. Berdasarkan bahan-bahan dari portal-health.ru

Related Posts:
  1. Penjagaan yang sempurna Vigneau
  2. Vigna brokoli
  3. Labu

Vigna, labu, kacang, Vigna Cina, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri