logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Timun jeruk

Timun dengan buah-buahan yang lebih kecil, sehingga 7 cm, yang dipanggil cornichons. Mereka dituai muda dan digunakan terutamanya untuk jeruk dan marinades. Di Eropah, atau rumah hijau, timun buah licin dan panjang: tumbuh hingga 30 cm  Walaupun kecil beku gubitelnydlya budaya. Oleh itu tumbuhan timun, disyorkan di katil atau rabung yang dilindungi daripada sejuk angin dan mempunyai cerun yang kecil di selatan. Di samping itu, dibangkitkan katil memanaskan lebih cepat pada musim bunga.

Timun suka vysokoplodorodnuyu saliran tanah dengan kandungan nitrogen rendah. Tanah sangat berasid perlu limed. Ia wajar timun tempat selepas kentang, Tomato, bawang, kubis kacang. gugur menggali yang terbaik untuk membuat baja segar pada kadar baldi baja pada segiempat. meter, dan jika tidak, maka 25 g (1 meja. sudu) kalium dan garam 40 g (2 meja. sudu) dari super fosfat untuk 1 km persegi. meter.

Daripada garam super fosfat dan kalium boleh menambah 200 g abu. Pada musim bunga tanah telah sekali juga digali dan longgar.  Timun boleh ditanam sebagai benih, dan benih langsung dalam taman. Mendarat di terbuka menghasilkan tanah apabila tanah itu sudah cukup panas: di tengah-tengah sebahagian daripada Rusia, ia biasanya akhir bulan Mei.  Apabila bibit-bibit mereka Panaskan adalah disyorkan, dan hanya sebelum pemeriksaan - Basah.

Pemanasan membasmi benih mereka dan mengurangkan dengan ketara kejadian tumbuh-tumbuhan. Benih dipanaskan selama dua bulan sebelum menyemai, menggantung mereka di dalam beg kain kasa yang dekat radiator atau berhampiran dari oven pada suhu melebihi 20 ° C. Sebelum menyemai, biji juga disyorkan untuk rendam selama 12 jam.

Dalam iklim sejuk, melindungi tumbuhan daripada persembahan filem sejuk pagi perlindungan dan pulangan fros.  Untuk penanaman, anda boleh menggunakan dan benih timun, tetapi mesti mengambil kira bahawa timun sistem akar adalah sangat rapuh dan mereka tidak bertolak ansur diubah. Untuk sebanyak mungkin kecederaan kurang kepada sistem akar apabila dipindahkan, benih untuk benih sebaik-baiknya ditanam dalam pasu torfoperegnoynye.

Tanaman bercambah di dalam periuk panas itu, ditanam di dalam tanah terbuka melalui Empat minggu selepas menyemai. Apabila membeli sedia untuk penanaman anak benih terpilih kuat, tumbuhan berakar umbi dengan baik 3-5 daun. Berdasarkan bahan-bahan www.websadovod.ru

Related Posts:
  1. Timun semua sayur sayur-sayuran
  2. Dalam timun
  3. Vigna

kacang, pucuk, Vigna, tomato, kentang, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri