logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Dalam timun

The salad timun

Timun muncul dalam budaya lebih daripada 6000 tahun yang lalu. Tanah air dari kawasan vidatropicheskie dan subtropika India dan China, di mana ia masih tumbuh liar. Timun oleh 95 peratus air dan mengandungi jumlah yang sangat kecil protein, lemak dan karbohidrat.

Dalam timun mengandungi enzim yang menggalakkan penyerapan protein haiwan. Oleh itu, adalah berguna untuk menggabungkan hidangan daging salad timun. Timun mengandungi vitamin, provitamin, enzim, rasa dan mineral. Pelbagai garam mineral dalam kebanyakan mereka . Serat merangsangkan usus motor timun berfungsi. Timun segar digalakkan termasuk dalam diet menghidap penyakit sistem kardiovaskular, hati, buah pinggang, obesiti, artritis pertukaran, gout.

Timun meningkatkan selera makan, telah koleretik, diuretik dan kesan laksatif. Dengan jumlah garam timun alkali adalah kedua hanya untuk lobak hitam. Ini meneutralkan garam sebatian berasid yang terkandung dalam kebanyakan makanan dan mengganggu proses metabolik dan membawa kepada penuaan, yang pemendapan sebatian kristal (batu) dalam hati dan buah pinggang. Timun serta , Dikenali sebagai jururawat badan untuk keupayaan untuk meneutralkan sebatian berasid.

Oguretsochen sumber yang baik, dan sebatian itu, yang mudah diserap oleh badan. Dan seperti dalam jumlah yang kecil timun karbohidrat protein dan lemak, kemudian gunakan timun tidak timbul apa-apa risiko tumbuh kuat. Mereka yang ingin kehilangan berat badan timun boleh membantu, kerana mereka melambatkan penukaran karbohidrat kepada lemak.

Dan jika timun dimakan, dicuci ke bawah dengan air sejuk atau susu mungkin dengan baik dan dengan cepat membuka usus. Apabila membeli sukar untuk memilih timun tanpa penyok, warna hijau yang baik. Mereka tidak perlu terlalu besar.

Semakin kecil timun itu, kurang biji, jadi ia lebih sedap dan rangup. Berdasarkan bahan-bahan www.calorizator.ru

Related Posts:
  1. Timun Gherkins
  2. Timun semua sayur sayur-sayuran
  3. Lada

lada, salad, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri