logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Apabila semakin timun

Apabila tumbuh benih timun

Apabila semakin timun dalam rumah hijau atau di bawah perlindungan filem seperti teknologi pertanian, serta apabila ditanam di tanah terbuka. Pada masa yang sama dilontarkan benih atau benih lebih awal, pada awal Mei. Hanya mendahului dijalankan pada menembak utama selepas cambuk untuk mencapai puncak permaidani dan sedikit jatuh ke bawah.

Sebelum menyemai dalam rumah hijau dan rumah hijau yang hama tanah dan penaik. Pada musim gugur, selepas loji pelupusan sampah, rumah hijau menghasilkan peluntur penyelesaian pengendalian (40 g limau setiap 12 liter air selama 2 jam, ketegangan), dan pada musim bunga air mendidih dicurahkan ke atas tanah yang disediakan dengan permanganat kalium (3 g mangan setiap 10 liter air). Pada hari yang cerah semasa tempoh berbunga pengudaraan yang diperlukan rumah hijau dan akses kepada pendebungaan lebah yang lebih baik.

Di rumah hijau adalah cara yang sangat penting bagi pengudaraan, tetapi draf memberikan kesan negatif terhadap pertumbuhan timun, kerana ia meningkatkan penyejatan dan mengeluarkan karbon dioksida. Timun memerlukan kuasa meningkat dengan karbon dioksida untuk pembentukan pesat bunga betina, sekaligus menjadikan timun organik pasti. Ia berguna untuk mengenakan walaupun tumbuhan mullein, tetapi supaya dia tidak menyentuh dia. Pembentukan tumbuhan.

Struktur kilang: itu batang utama mencapai panjang 0.5 m 3, dari axils daripada batang utama pucuk berkembang perintah pertama, dari axils daripada pucuk tumbuh pucuk perintah kedua, dll Apabila ditanam di bawah perlindungan dan filem dalam rumah hijau timun ditanam sebaik-baiknya pada jari-jari menegak sehingga 2 m, dan memohon mencubit. Dalam hibrid, kesannya menembak utama apabila dia dorastet ke bahagian atas jari-jari.

Cubit harus lebih dari 2 m 3 selepas lembaran terakhir janin. Untuk mempercepatkan buah-bearing memainkan peranan penting tumbuhan mencubit lebih dari 4 daun 5. Dalam gred tinggi bentuk tumbuhan renek selepas mencapai fasa 6 daripada daun-8. Dan semua bunga yang ditubuhkan pada Mac pertama 2 sinus, serta pelari harus prischipnut pada awal pendidikan mereka.

Pucuk sampingan di axils daripada knot 4-5 seterusnya secubit daun dan timun. Oleh itu, belukar yang baik dengan pucuk subur perintah kedua dan ketiga. Timun Garter Pdelayut gelongsor simpulan dua, supaya tidak merosakkan cemeti tersebut. Sangat tidak diingini untuk timun turun naik mendadak setiap hari dalam suhu.

Pada waktu malam suhu udara + 10 12 'dan hari yang biasa terdapat pertumbuhan daun aktif dengan mengorbankan berbuah. Buah pada suhu yang tidak membengkak. Dengan mengurangkan suhu tanah kepada 12 15 'sistem akar kehilangan keupayaan untuk menyerap air dan kekeringan fisiologi berlaku, iaitu apabila terdapat air di dalam tanah dan mekanisme suapan daun tidak berfungsi. Ini boleh menyebabkan kekeringan daun dan kematian tumbuh-tumbuhan. Memerlukan kelembapan yang tinggi (70 90%) dan tanah (60 50%).

Mempunyai pengairan pemercik baik, di mana pada masa yang sama meningkatkan kelembapan dan tanah dan udara. Pada hari-hari paling keperluan untuk memuat semula pemercik tumbuhan Mei 4 liter air per 1 km persegi. m. suhu udara dan air harus hampir sama, dan dalam rumah hijau 20 22 `. Pengairan terbaik masa 11 Disember dan 13 selama 15 jam. Podvyadanie daun isyarat untuk minum. Sebelum berbunga tuangkan dalam 2 hingga 3 hari 1 Poleyko berjalan. 25 m air ', sejak pertama ovari meningkatkan menyiram.

Penyiraman dilakukan hanya dengan air suam. Air sejuk menyebabkan penyakit reput pangkal pokok. Penyakit ini boleh muncul pada musim panas hujan dan sejuk. Perlu sedikit untuk mendedahkan akar dan pendebungaan mereka, dan bahagian bawah batang dengan campuran abu, kapur terhidrat dan sulfat tembaga (6 kg kayu 2 kg abu kapur + 1 cawan tembaga sulfat).

Seterusnya, tuangkan dalam tumbuh-tumbuhan segar, tanah yang subur. Timun tidak bertolak ansur dengan air di akar: bumi ini musnah, akar didedahkan. Perlu disiram oleh alur cetek, bahagian bawah batang humus serbuk. Dalam dua minggu pertama selepas kemunculan tumbuhan menggunakan nutrien rendah. Maksimum penyerapan jatuh pada fasa berbunga dan berbuah.

Pada hari 10 15 pertama selepas kemunculan adalah perlu bagi bekalan nitrogen, dan kemudian sebelum fosforus berbunga, dan pada separuh kedua tumbuhan dalam tempoh berbuah yang nitrogen kalium. Feed yang lebih baik pada waktu malam, sebelum dan selepas penyusuan harus digunakan menyiram air mudah 3-4 liter suku saya. m. Buat pertama kalinya untuk basah permukaan tanah, kali kedua untuk mengepam garam dari tumbuh-tumbuhan yang tidak membakar daun. Selepas makan dan menyiram tanah subur tumbuhan berduri.

Apabila tumbuh benih timun

dengan baik menjejaskan penyelesaian makanan organik mullein 1:8, 01:05 buburan, tahi ayam 1:15 membantu alternatif atau gabungkan dengan baja: 10 liter air 3 g 5 daripada ammonium nitrat, 10 g super fosfat, 3 5 g garam kalium. Penyiraman pada kadar 0.5 Jenis tanaman liter 1. Adalah disyorkan untuk semburan penyelesaian pitevots timun soda (30 g pas 10L buah).

Pilihan berpakaian: sekali setiap 10 hari hingga 10 liter air, 1 liter mullein padat, 20 g urea, dan selepas berbunga untuk menambah penyelesaian sebanyak 40 g super fosfat dan kalimaga. Satu liter cukup untuk 2 tumbuh-tumbuhan. Pada awal berbunga dalam baja organik cecair boleh dibuat microfertilizers: 0.5 g asid yg berkenaan dgn boraks, 0.3 g mangan, 0.2 g zink sulfat dalam 10 liter larutan. Penggunaan sebanyak 0.5 L setiap tumbuhan.

Positif bertindak permohonan dedaun, terutama dalam kes pencabulan rejim haba, apabila bekalan nutrien mineral dari tanah yang sukar. 10 liter air hingga 2 g kuprum sulfat, asid yg berkenaan dgn boraks dan kalium permanganat. Disembur pada awal pagi atau petang, pastikan sisi daripada daun, di mana lebih stomata, penyelesaian penyerap. Bagaimana jika sedikit ovari Perlu selepas tanaman timun untuk berpakaian dengan najis burung dan mengurangkan suhu hingga 18 '(udara malam rumah hijau).

Apa yang terjadi jika ovari banyak, tetapi bukan timun Untuk pertumbuhan pesat mullein berpakaian timun diperlukan. Menurun daripada tanaman untuk makanan dalam baldi air untuk membubarkan secubit urea dan segelintir humus. Apabila baja nitrogen urea memberi puasa (50 g urea setiap 10 liter air). Dengan lebihan nitrogen, kalium fosforus membuat pakaian.

Satu baldi penyelesaian 10 Ogos lubang golf. Berdasarkan bahan-bahan sad6sotok.ru

Related Posts:
  1. Lagenariya
  2. Labu

Pucuk, lagenariya, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri