logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Terung kaya dengan serat

Terung dalam terung liar berkembang di Timur India, tetapi lebih daripada 1,500 tahun yang lalu, telah dijinakkan dan ditanam di China dan negara-negara Asia Tengah. Penyebaran ini sayur oleh orang Arab, zavezshim terung di Afrika dan Eropah Mediterranean. Di Eropah terung mula berkembang hanya pada abad ke-19. Kelebihan utama terung - keupayaan untuk mengeluarkan lebihan berbahaya, itulah sebabnya pakar pemakanan mengesyorkan termasuk sayur-sayuran ini dalam diet orang yang terdedah kepada penyakit kardiovaskular.

Terung kaya dengan mineral: (Menormalkan fungsi jantung, cecair dan elektrolit metabolisme, menyumbang kepada kira-kira asid-bes dalam badan) (Masing-masing, kesan positif ke atas darah dan memperbaiki kulit yang). Vitamin dalam terung sedikit: asid askorbik dan vitamin, tetapi dalam kuantiti yang kecil. Pemakanan percaya terung hampir makanan yang terbaik.

Seratus gram sayur-sayuran ini yang berharga hanya mengandungi sedikit kurang daripada 30 kkal, selain terung kaya dengan serat, yang mampu mengeluarkan bahan buangan dan cecair yang berlebihan. Tetapi, jika terung goreng mudah menyerap minyak, sehingga produk akhir terung boleh terlalu berani. Walau bagaimanapun, terung akan menyerap minyak kurang apabila dipotong menjadi kepingan diturunkan hingga 10 minit dalam air sejuk.

Terung Jus mempunyai ciri-ciri antibakteria yang tinggi, jadi terung itu - sejenis antibiotik semulajadi yang membantu menangani badan dengan jangkitan. Lebih baik untuk membeli terung muda, kerana Terung mengandungi bahan yang dipanggil solanine, yang menjelaskan mereka sedikit rasa pahit. Dalam buah-buahan terlalu masak solanine agak banyak, tetapi kerana Bahan ini adalah berbahaya, adalah lebih baik untuk memilih terung muda. Menentukan "umur" daripada terung boleh pada kulit dan tangkai beliau.

Tangkai Brown menunjukkan bahawa janin diasingkan dari lama dahulu, dalam terung segar tiada tompok coklat, dan dia tidak lembut dan licin, dan kulit tidak harus berkedut dan kering. Berdasarkan bahan-bahan edimka.ru

Related Posts:
  1. Terung sumbat
  2. Timun
  3. Lada

terung, lada, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri