logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Terung buah berry biru

Terung biru beri lada

terung - BIRU YaGODABaklazhan (Solanum melongela L.) berasal dari kawasan tropika Asia Tenggara, budaya dia diperkenalkan di India. Adalah dipercayai bahawa Terung menuntut dan berubah-ubah, tetapi sebenarnya teknologi pertanian yang mempunyai banyak persamaan dengan jentera pertanian lada, terung hanya lebih haba penyayang.  OpisanieBaklazhan - berkayu renek panjang dengan bahagian bawah yang kuat nepolegayuschim batang, tetapi ia kultivar, serta lada, biasanya ditanam di tanaman tahunan.

Ketinggian batang berbeza-beza 25-30 cm jenis kerdil sehingga 1.5 m tinggi di. Daun terung besar, mudah, dengan margin yang kukuh, padat ditutup dengan warna mereka boleh terdiri daripada hijau kepada ungu. Kilang itu mengembangkan sistem akar yang kuat, jadi hidangan untuk penanaman mesti mengambil jumlah yang besar.

Terung berbeza dengan pertumbuhan perlahan dan, akibatnya, tempoh masa yang panjang tumbuh-tumbuhan. Oleh itu, buah-buahan sebelum dalam masa 9-10 hari selepas kemunculan boleh dijangka perlu. Kilang itu adalah diri pollinating. Mempunyai bunga yang agak besar, ungu, violet atau putih, axillary, tunggal atau berkelompok ke florets semiumbels, kecil.

Untuk pendebungaan terbaik, adalah disyorkan pada waktu pagi Shake kilang. Terung mempunyai ciri-ciri berikut: selepas bunga mekar first dalam 2-3 minggu bunga-bunga yang baru dibentuk. Buah terung - malosochnaya beri, yang mempunyai bentuk dari sfera ke bas, dengan putih, kuning atau daging kehijauan dan banyak biji.

Itu kelopak sering terbentuk pancang. Ciri ini biasanya dinyatakan dalam huraian pelbagai. Warna buah terung bergantung kepada nisbah yang berbeza garam pigmen delphinidin (kalsium dan magnesium memberi garam biru, kalium - ungu). Ditarik balik juga dengan jenis pewarna yang luar biasa pada kulit buah-buahan, sebagai contoh, putih atau oren. Matang Teknikal buah-buahan yang berkilat terang berwarna kulit.

Bagi bilik yang lebih baik untuk memilih rendah berkembang budaya (mereka mempunyai sistem akar yang lebih kecil dan jumlah) awal-matang jenis dengan mahkota yang padat atau poluraskidistoy: paderi, Vera, Jepun Pedang Samurai leco Bayi Ball Robin Hood. Adakah yang diperoleh sebagai gred istimewa bilik-balkoni: Easter egge, panjang ungu, hitam enogma sehingga 30 cm  Menyemai benih dan rassadySemena terung kekal berdaya maju untuk 3-5 tahun.

Mereka disemai pada bulan Februari dan Mac hingga kedalaman 1,5-2,0 cm ke dalam tanah komposisi berikut: tanah kandang, humus dan gambut (1:03:01), ditutup dengan kaca atau plastik. Pada suhu 22-30 ° C benih muncul dalam masa dua minggu. Apabila pucuk pertama, tanaman, tanpa menanggalkan penutup, anda perlu menyusun semula tempat cahaya sejuk (18-20 ° C).

Pada ambang tingkap perlu berhati-hati memantau suhu supaya tidak jatuh di bawah 14 ° C, atau tumbuh-tumbuhan muda mungkin mati. Shelter perlu dibuang secara beransur-ansur sebagai tidak mengejutkan, loji haba penyayang. Anak benih terung ditanam dalam hanya memilih yang terhasil apabila daun pertama yang sebenarnya dalam pasu sebanyak 0.5 liter tanpa menanam kolar akar.

Untuk biasa, tanpa air dan pengeringan berair, pengudaraan berpakaian, atas. Anak benih terung yang maju pada suhu udara 19-22 ° C dan cahaya yang mencukupi. Benih pada usia dua bulan sebelum mendarat kerusi tetap harus 10-12 cm tinggi, mempunyai tebal batang dan daun 5-7 benar.

Mengembalikan keupayaan sistem akar terung lemah, jadi tanaman muda tidak harus berpaling ke atas, dan pemindahan ke tempat yang kekal, sekali lagi tanpa penembusan kolar akar. Setelah mencapai ketinggian 20-25 cm mahkota untuk prischipnut yang akan menyebabkan lebih baik semak cawangan.  Penjagaan rasteniyamiPo pertanian teknik terung mempunyai banyak persamaan dengan, terung haba hanya lebih mencabar.

Mereka hanya perlu menyiram dengan air suam, banyak dan kerap, kerana kekurangan tanah kilang kelembapan, baling bunga dan juga buah-buahan. Walau bagaimanapun, genangan air di dalam tanah harus dielakkan untuk tidak menjejaskan tumbuhan. Dalam kelembapan ini tidak boleh melebihi 60-70%. Untuk memastikan bahawa keadaan pada waktu pagi dengan air tumbuh-tumbuhan selalu dan ventilasi bilik atau membuat terung ke balkoni.

Hasil baja setiap dua atau tiga minggu dalam musim yang semakin meningkat lengkap mineral baja, semasa berbuah itu - nitrogen-fosforus (2g ammonium nitrat dan 3-4g daripada super fosfat setiap 1 liter air). Pada budaya bilik semestinya mesti hasil normal, meninggalkan kilang tidak lebih daripada 4-5 buah-buahan mereka berkembang penuh.

Jika anda ingin mendapatkan keputusan awal, perhatian mesti diambil ringan-bukti tempat tinggal, seperti terung dan bunga set buah dengan hari cahaya yang singkat (tidak lebih daripada 14 jam tetapi secara optimum 10-12 jam). Dalam keadaan ini harus kuat, dengan teduhan tidak, jika perlu, adalah untuk memohon lampu tambahan. Tetapi mesti diingat bahawa jika anda memutuskan untuk gelap kilang, maka ini perlu dilakukan setiap hari, jika tidak Eksperimen yang sama teruk menjejaskan perkembangan tumbuhan.

Kemungkinan daun terung problemyOpushennye berkumpul di banyak debu. Mereka juga hendaklah selalu dibersihkan dengan berus atau kain buruk jadi kotor daun penyakit yang paling terjejas. Terung membuat tuntutan yang tinggi kepada kandungan kalium dalam tanah, dengan kekurangan unsur ini daun tempat yang terlibat, dan reput buah.

Sakit, cedera, kekuningan daun dan pucuk perlu dikeluarkan. Berdasarkan bahan-bahan cvetovod.com

Related Posts:
  1. Kentang

terung, kubis, lada, kentang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri