logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Terung rebus dengan tomato

Terung rebus dengan tomato, bawang

500 gr. Terung, 130 gr. pomidopov segar, 120 gr. pepchatogo bawang, 300 gr. Bawang benih (?). Terung napezat kpuzhkami tebal, obzhapit dalam fpityupe. Bawang cincin napezat anak benih dan juga di obzhapit fpityupe. Gapnip mengemukakan kepada stik dan publenym cutlets, kotopye memakai terung kpuzhochki dan halus ukpasit napublennymi pomidopami dan bawang cincin baru.

Terung rebus dengan tomato Terung goreng di kedua-dua belah skovorotke, maka diambil untuk membersihkan tomato dan tanpa kulit, potong tepat di atas kuali (lain) menggoreng dengan api dan izmelchyayutsa, solyatsa apabila tomato menyebabkan jus akan sedikit lebih tebal menambah terung goreng (harus yang mereka ditutup dengan sos tomato dan direndam mereka) atas api untuk memadamkan satu lagi 10-15min. Dari terung untuk sos boleh ditambah secukup rasa: bawang, lobak digoreng, dipanggang dan dikupas lada (cladky).

Bepete cawan dan meletakkan ia dalam terung bakar - bersih dari kulit. Seterusnya, terung pulpa, menambah dikupas dibakar dan dibakar pepets pomidopy. Semua pepemeshivaete ini. Bepete 1 biji bawang (besar - sedikit seperti seseorang npavitsya) bersih - pezhete (pubite) dan ke dalam cawan. Rempah - pepets, bawang putih atau manusia - terdapat cawan. Prinsip pemberat adalah: 1 shampup terung, 1 shampup bolgapskogo peptsa 1 shampup pomidop, 1 bawang. Zhapitsya (dibakar), semua pada api - manakala ppogopaet kostep a kebab

Terung dipotong keping, garam dan memerah jus (pahit). Goreng dalam mentega dengan bawang, lada, garam, tuangkan putih telur dipukul dan dibakar di dalam oven Terung botol keping ditetapkan selama 1 jam di dalam air masin. Goreng dalam minyak bunga matahari Apabila menghidangkan taburkan dengan mayonis, taburkan dengan bawang putih

1. Ha 3 litpovuyu jar 2.3 kg terung, 0.5 kg dalam fapsh mopkovi, pada 0.1 kg kopnya petpushki dan bawang, sayur-sayuran petpushki, 5-8 ulas bawang putih, 40 g garam, 100 g bunga matahari senarai seldepeynye minyak untuk mengikat, 100 g minyak bunga matahari untuk mengisi. Ppigotovlenie: Terung. Cuci, keluarkan batang dan terung setiap membuat melalui ppopez panjang, berlepas dari birai, 2-3 cm, kemudian ppovapivayut mereka sehingga lembut di dalam air masin (30 g garam setiap 1 liter air) selama 30-40 minit.

Diambil terung diletakkan di atas lengan anda, ppizhimayut gpuzom, toskan air yang berlebihan dan menyejukkan. Fapsh. Bow suci plat napezayut dan obzhapivayut dalam mentega hingga kuning cahaya warna.

Mopkov kopen petpushki dan dibersihkan, dicuci, napezayut menjadi kepingan 1 cm panjang, rebus dengan minyak bunga matahari sehingga lembut, dicampur dengan bawang dan garam obzhapennym. Terung disumbat diterima fapshem chepez ppopez, pepevyazyvayut batang seldepeynogo kunci atau thread ketat dan dimasukkan ke dalam bank, bersih pepevyazav goplyshki mapley. Hari ketiga ha selepas permulaan bank bpozheniya laktik dicurahkan nagpetym untuk 1-2 cm mendidih dan bunga matahari dingin lapisan minyak dan menutup kpyshkami - tidak gepmeticheski. Hpanyat dalam peti sejuk.

Prinsip ini mungkin dan pastepizovat - menubuhkan bank-bank dengan kastpyulyu podogpetoy 40 air gpadusov pada gril, pastepizuyut SEMASA 85 suhu gpadusov 90 minit dan roll. 2. Terung masak 6kg selama 10-15 minit di dalam air masin. Diletakkan di bawah kuk di atas meja untuk menyejukkan. GROUND: 3kg dan 2kg manis mopkovi peptsa potepet pada tepke BESAR, pozhapit skovopodena pada minyak bunga matahari untuk tali otdelnosti.Potom mana-mana semua, meletakkan hijau, pepets wangi, pepemeshat dan garam.

Untuk membuang terung fapshem kaitan dan tali atau seldepeem pepevyazat, dan menambah lapisan: lapisan terung, taburkan dengan bawang putih herba svephu (ukpopom, petpushkoy). Kemudian isi passolom: 1 liter air - 70 gr garam. Jadi 3 hari berdiri di bawah kuk (litpovaya Bank) dan menutup di bank, ppostepizovat 1. 5kg mencuci terung muda, sypymi napezat kpuzhochkami ketebalan 0.5 cm, garam pepesypat (0.5 cawan) dan dimasukkan ke dalam 3 jam. Kemudian keluarkan aubergines dan ringan pepezhapit kepada minyak sayur-sayuran.

Che.pez myasopubku ppopustit 250g bawang putih, 100g gopkogo peptsa, 700g peptsa manis, tuangkan 1 cawan cuka 6%, ini terung zappavit massa. Berkembang dalam bank stepilnym, tuangkan baki passola di bawah terung dan naikkan. 2. Produk - 12 Terung, 12 lada (dapat ialah separuh merah dan zalenyh), 12 mentol, 12 tomato, 12 ulas bawang putih, 1 besar sejambak Dill, 2-3 sudu besar. sudu garam, 100 gr. minyak sayur, 1 sudu kecil cuka, 1 panas lada.

Semua produk adalah saiz sederhana. Berdinding tebal kuali atau cerek seliter pada 4-5. Hasil - kira-kira 4 liter. Potong terung dipotong 3x3 cm besar, dilipat ke dalam semangkuk prisolit sedikit, marilah berdiri selama 10 minit, untuk kepahitan itu pergi.

Kemudian bilas di bawah air. Lada cop "dam" (kvardratikami 1.5x1.5), cincin half bawang, tomato kepada 8 keping, Cincang bawang putih, potong Adas. Dalam cerek besar tuangkan minyak, tambah satu lapisan terung, kemudian lapisan lada, maka lapisan bawang, kemudian tomato, kemudian taburkan dengan bawang putih garam, cincang atau bertakik lada MESC pahit, Dill dan kemudian, tutup tudung dan menetapkan dengan api sederhana selama 30 minit. Selepas masa yang ditentukan, terbuka, perlahan-lahan kacau, porobuem pada garam.

Jika semua berjalan lancar, tambah cuka, mengurai dalam bank gulung dan sterlizovannye. Untuk jadual dihidangkan sejuk. Salad sangat baik dengan nasi sebagai hidangan sampingan.

Terung dalam minyak pastitelnom. 5 kg aubergines, 200 g bawang, 400 g mopkovi, 200 g kopney seldepeya, 3 tandan petpushki, 800 ml pastitelnogo minyak. Terung Basuh, batang otpezat, ppoblanshipovat dalam air mendidih masin (50 g garam setiap 1 liter air), memerah air dan napezat kpuzhkami 2 cm tebal

Obzhapit pastitelnom dalam mentega selama 10 minit, keluar dari minyak, taburkan dengan Chernov peptsem dicincang dan dimasukkan ke dalam balang (ia mengatakan di sini - 400 ml, saya berfikir bahawa jumlah minyak sepadan dengan pita ini tertentu;)) chepeduya kpuzhkami dengan bawang, mopkovi, dihiris dan dicincang seldepeya petpushkoy. Tuangkan minyak ke dalam koto.pom zhapilis, zakupopit gepmeticheski stepelizovat dan 15 minit

1. Terung dicuci napezayut pada kpuzhochki, ppisypayut garam (dua Art. Sudu untuk 1 aubergines kg), vydepzhivayut 5-20 minit untuk mengeluarkan gopechi masih paz obzhapivayut dibasuh dan drizzled dengan dua sto.pone. Obzhapennye kpuzhochki diletakkan di bank, pepekladyvaya hirisan limau nipis dan herba petpushki (1 / 4 lemon 25 g petpushki pada 0.5 l jar,), tuangkan calcinated dan dingin kepada 70 darjah dengan sayur-sayuran atau minyak zaitun. Bank diletakkan di dalam kuali dengan air panas hingga 50 darjah dan disterilkan: 0.5 liter - 90 minit, 1.0 liter - 110 minit.

2. Potong terung dipotong pada tebal 0.5sm, tambah garam dan biarkan selama setengah jam, kemudian goreng dalam minyak bunga matahari. Buat buburan bawang putih dan cuka. Dip setiap keping terung di dalam campuran dan kali ganda dalam bank di bawah yang sebelum ini meletakkan daun bay dan lada. 3. Potong terung Hapezat dan meletakkan panjang dengan 1 jam dalam air garam. Panaskan minyak, obzhapit terung, keluarkan untuk tapelku.

Dalam minyak yang sama obzhapit bolgapsky pepets popezanny straw. Buang pepets dan pada minyak yang sama untuk meletakkan bawang halus popezanny, ppotushit pozovogo kepada warna, menambah pomidopy, garam, sahap, pepets goposhek ppotushit semua. Letakkan lapisan: terung, pepets, ppotepty bawang putih, ukpop, obzhapennuyu ppippavu. Stepilizovat 10 minit 1 litpovuyu bank. 4. Cincin popezat terung sangat kputo garam dan meletakkannya pada 2-3 jam kastpyulyu a.

Untuk memerah keluar supaya jus akan stack. Obzhapit dengan api yang tinggi untuk minyak pastitelnom. Bolgapsky pepets dan bawang putih ppopustit h-s myasopubku. Sebagai bank meletakkan lapisan terung dengan pepets bawang putih. Tuangkan mapinadom. Mapinad 1 litp air 1 sudu meja daripada 1 sudu garam 1 sudu teh esen sahapa di bawah kpyshku litpovoy bank rempah secukup rasa.

1 Stepilizovat litp. jar untuk 30-40 minit. 1 kg aubergines, 250 g bawang, 1 kg pomidopov (anda masih boleh mopkov - 400-500 g). Obzhapivayut terung seperti dalam ppedyduschem petsepte hanya dilancarkan dalam tepung, dimodelkan daripada obzhapkoy.

Kpuzhochki obzhapivayut bawang sehingga perang keemasan pada 300 pastitelnogo minyak g. Mopkov rebus 15 minit dalam 50 g minyak. Dari pomidopov pospedstvom manipulasi rumit Tomato jus (pposche membeli). Tomato jus dipanaskan untuk mendidih, letakkan belakang bawang, terung dan mopkov dan direbus selama 10 minit. Bank mengisi 2 santimetpa bawah goplyshka stepelizuyut dan 0.5 liter tin selama satu jam.

Kecil sininkie (15 sm.otrezaetsya ekor, tidak bersih) direbus dalam air garam (garam pek sebanyak 10 liter air) ke titik di mana mudah dicucuk dengan garpu pada bahagian seksyen itu (kira-kira 20 minit). Dikeluarkan dan dimasukkan ke dalam kuali untuk memanaskan. Ha hari seterusnya bersedia apa-apa rumput: Dill, pasli, lobak pedas, akar putih, chestnok dll Semua nerezaetsya halus dicampur dengan garam. Terung dipotong memanjang setiap, tetapi tidak dokontsa, mengisi masin dan dimasak diletakkan.

Terung berlapis ke dalam kuali atau baldi, setiap lapisan dianjakkan Dill, lobak pedas (akar dan daun). Diletakkan di bawah tekanan.

Selepas beberapa hari (3-4 hari, tetapi anda perlu secara berkala cuba dan tidak terlepas detik penting, dan kemudian perekisnut) terung keluar daripada baldi, keluarkan pemadat, dimasukkan ke dalam balang disterilkan (1-3 liter) dipenuhi dengan air masin, yang dalam baldi, dan disterilkan untuk 20-30 minit (ingat bahawa semasa pensterilan obem sisninkih kuat bertambah, jadi tidak perlu mengisi balang ke atas), bergantung kepada bank obema. Roll Kabinet dan sebelum musim sejuk.

Dengan cara ini, anda boleh menggunakan sisninkie sekali gus, hanya untuk dimasukkan ke dalam peti sejuk, tidak perekisli. Pada 8 Terung - 50 g lemak kupdyuchnogo, tanah pepets Chernov, 4 keping. pepchatogo bawang, garam, lemak zelen.Potushit napezannoe dengan bawang, tambah garam, pepets, halus napezannuyu hijau (yang berbeza), dan pepemeshat terung nafapshipovat dengan campuran ini. Terung disediakan seperti berikut: basuh, tidak mengeluarkan kozhupu pazpezayut setiap bersama pada 3-4 cm, fapshipuyut.

Seterusnya di opiginale zhapyat mereka pada veptele, bermula dengan stopony nadpeza, kemudian - dengan et al. stopony sehingga lembut. Jika veptela di bawah pukoy tidak, anda boleh pposto podzhapit skovopode di bawah dan meletakkan nadpezom zakpyv kpy coy. Obzhapiv one stopony, pepevepnut. Berkhidmat HOT. 1. Terung Beputsya. Bersih. Dari segi spezaetsya kozhupa ungu.

Ini adalah penting. Kemudian pezhem kpuzhochkami tipis mereka yang hampir pada polsantimetpa. Dan kemudian semua pposto. Solim. Bepem skovopodku, tuangkan minyak sayur-sayuran (mentega perlu banyak. Mungkin izdepzhki ini, tetapi hidangan itu worth it!) Nagpevaem dan meletakkan dalam kpuzhochki sloy.Ogon s.pedney, walaupun lambat, dan akan ada kopochka, yang kemudiannya kita tidak perlu.

Seterusnya pada mata kita ppoishodit berikut: kpuzhochki berwarna hijau dan ppozpachnymi. Variasi keluar ini pepejal mereka menjadi lembut dan lembut. Memandangkan mereka half pozelenenli, pepevopachivaem. Hu di sini.

Bagaimana menjadi agak lembut dan ppozpachnymi, keluarkan untuk tapelochku, meletakkan baru paptiyu dan selagi ada terung. (Bergantung kepada berapa banyak kita perlu). Kemudian hanya pposto. Ingat tapelochku pada koto.puyu ditembak kpuzhochki bersedia? Jadi pezhem siap lebih kecil, lebih-lebih lagi pada gpiby kelihatan seperti. Kemudian merebak pada skovopodku, dan minit rebus tris dalam krim masam. Ia perlu sudu di tris skovopodku s.pedney nilai-nilai, serta rasa.

Kemudian semua ini sedap, yang kemudiannya telah di gpibami penuh bau bercampur dengan kaptoshechkoy. Tidak penting, atau vapenoy zhapennoy sebagai npavitsya. 2. Jika tiada pertumbuhan jisim kulat kini hidangan. Terung dicuci, potong 1x1 cm sebanyak dan kimpalan dalam air garam (1 liter air -.. 2 sudu besar garam liter Dalam proses memasak untuk menambah air dan garam), kira-kira 2-3 minit.

Pada bahagian bawah balang meletakkan daun laurel 1.2, lada hitam lada, allspice dan ulas. Tambah terung dimasak di sana. Sediakan pengisian: 1 liter air - 2 sudu besar. l garam, 2 sudu besar. gula l. Tuangkan ke dalam balang untuk penuh.

Ha 1 liter jar tambahkan 1 sudu teh esen uksussnoy (NB!). Sterlizovat 15-20. Menggulung. Sebanyak 5 kg terung diperolehi 11,10 tin sebanyak 0.5 liter. Anda boleh menutup penutup plastik dan letakkan dalam peti sejuk selama beberapa hari. Penggunaan: potong bawang cincin nipis, bawang putih beberapa, tuangkan kandungan botol, tambah minyak sayur-sayuran.

Bahan-bahan: Terung muda: 250 g. Hijau bawang: '30 bawang putih Hijau: '20 cuka: untuk rasa, Soya sos secukup rasa, lada Merah: 1 dalam 1,5 g. proses rasa perasa: terung muda dibasuh dan dikukus supaya mereka boleh dengan mudah dimasukkan ke dalam bahagian itu. Kemudian kukus buah dipotong menjadi kepingan kecil, cepat bilas dengan air sejuk dan biarkan mengalir. Bow dan bawang putih dicincang halus, dicampur dengan cuka lada, dicairkan dalam air, dibiarkan.

Tuangkan air masak (1-1,5 liter), dan kicap untuk menambah rasa perasa, letakkan di sana disediakan baklazhany.Holodny sup sudah bersedia. Bahan-bahan: Terung: 1 kg. Kicap secukup rasa, bawang Hijau: Bawang Putih '30: Ground bijan '20: 5 gram lada merah cili 1 pc. Proses: hidangan ini disediakan dari terung muda dengan rempah. Dalam terung, anda boleh menambah cuka (sebaiknya sebelum pengambilan makanan). Terung muda dicuci, potong bahagian ekor. Potong kepada empat buah, tetapi tidak sehingga akhir.

Terung kukus permukaannya ialah beras hampir masak. Apabila garpu adalah bebas untuk memasuki buah, keluarkan mereka untuk menyejukkan dan memecah masuk ke dalam keping. Daripada lada untuk mendapatkan benih, cop dan menghancurkan bersama-sama dengan terung.

Tambah terung untuk menyorot, renjiskan dengan kicap dan taburkan dengan bawang cincang, bawang putih dihancurkan, bijan tanah. 1. Terung potongan pertama sepanjang ketebalan 1 cm, dan kemudian menyerong untuk mendapatkan jalur dlinenkie itu. Lipat ke dalam air. Carrot shinkuem yang kulir Korea atau lada tangan, - sepanjang jalur sempit.

Bawang - cincin half nipis. kuali dan tuangkan minyak - pripuskayut lada, mengambil - dimasukkan ke dalam mangkuk. Mangkuk adalah lebih baik untuk kecondongan terhadap minyak lebihan berlari ke belakang dan tuangkan ke dalam kuali. Lobak Pripuskayut - dan di dalam mangkuk. Picit terung - pripuskayut dan dalam mangkuk. Sama dengan bawang. Dalam mangkuk tambah - cheskok tekanan, tumbuk ketumbar, hitam dan merah lada, kicap (jika ia, boleh dan garam), cuka. Kacau.

Berikan pendirian. 2. Terung adalah dikimpal ke dalam air 5. Kemudian potong kiub. Lada merah nipis setengah cincin, setengah cincin bawang, lada, lada pahit, sejambak Dill, bawang putih, garam, tambah minyak, cuka dalam rasa. Biarkan 20-30.

Cuba. Kali ganda dalam bank, utrambovyvaya padat. Strerlizovat 20 setengah liter jar.

Nilai yang besar mempunyai pandangan yang indah salad, jadi perlu dipotong kemas. Ambil terung yang, basuh, potong pantat. Ambil garam halus, dicampur dengan lada hitam, tambah rempah kering, tetapi tidak banyak. Ambil bawang putih, bersih, memotong povdol cengkih 2-3 bahagian, digaul garam dan lada, terung dan nashpigovyvaem. Lemak perlu berhenti, iaitu intermeddle lagi. (More Gascons dan mendorong lemak babi).

Anda boleh mempunyai lobak shpiganut sedikit, tetapi sedikit - yang putih lebih, lebih lazat. Sekarang, masukkan terung secara menegak ke dalam kuali, jadi plotnenko, tuangkan zaitun atau bagaimana baik minyak sayur-sayuran, supaya bawah 2 inci minyak diletakkan di dapur. Masak selama 2 - 2.5 jam dengan api kecil, dilindungi. Apabila (sejam) dan terung obmyaknut uzhmutsya, anda boleh berhati-hati untuk menukar mereka, sehingga ada podzharok tidak.

Hanya dengan teliti, mereka sangat lembut! Ia juga berguna kepada sudu minyak dari bawah dan air. Anda boleh makan bersama ulam atau tanpa, panas dan sejuk.

Beliau mengambil terung dalam bekas dan panggang disumbat dalam mikrovavku selama 15 minit. Kemudian dibersihkan dari kulit. Mash dan alu, tambah walnut hancur, lada hitam dan putih, garam.

Dapatkan pes tyanuchaya. Taburkan dengan daun pasli. 1. Dalam garam pastvop mendidih sangat kaya (telur harus terapung sypoe) terung susut dan menutup kpyshkoy dengan gpuzom (terung untuk pogpuzilis sepenuhnya dalam pastvop) vapyat sehingga terung yang lembut.

Terung dibuang, bersama pazpezat sebagai pakovinu diletakkan di bawah ppess di 5:00 pada mencondong supaya jus itu berlari ke-a. Selepas itu terung ditaburkan paskpyt Chernov peptsem dan bawang putih dihancurkan, dimasukkan ke dalam emalipovannuyu kastpyulyu dan tuangkan passolom. Garam: garam, chepn.pepets, lavp.list, kipyatat, sejuk, tuangkan banklazhany dan memakai hpanenie di tempat yang dingin di bawah gpuzom.

2. Basuh dan potong terung untuk lebih kurang 2 / 3 panjang, ketat dimasukkan ke dalam periuk atau jar. Pindah terung dengan Dill, ekstragona dan setiap lapisan ditaburi garam. Garam 2-3% berat terung, hijau - 5%.

Apabila terung akan jus, meletakkan mereka di bawah tekanan. Minggu ini disimpan di suhu bilik dan kemudian dipindahkan ke tempat yang sejuk. Anda boleh mengisi terung penyelesaian garam (600 g garam setiap 10 liter air), tambah bawang putih, lobak pedas, ekstragon, selasih, kayu manis dan bunga cengkih. Terung 1 kg. peptsa bolgapskogo manis 0.5 kg. mopkovi teptoy tepke BESAR kepada 1.3 kg. 100 gr daripada pomidop tanah. 6% cuka 200 gr. teptogo 450-500 gr bawang putih. minyak pastitelnogo 150 gr. sahapa 50 gr. garam 2,3 bundle hijau atas permintaan gopky pepets.

Terung popezat 80-10 bahagian. Potong sayur-sayuran di mapinad mendidih. Hoposho pazmeshat dan reneh selama 45-50 minit dengan api kecil SEMASA penutupan kpyshke, agar tidak kacau pepiodicheski ppigopelo. Dibungkus, menggulung. Ppohladnom Hpanit di tempat.

1. 2.

Terung rebus dengan tomato, bawang

Terung rebus dengan tomato, bawang

500 gr. Terung, 130 gr. pomidopov segar, 120 gr. pepchatogo bawang, 300 gr. Bawang benih (?). Terung napezat kpuzhkami tebal, obzhapit dalam fpityupe. Bawang cincin napezat anak benih dan juga di obzhapit fpityupe. Gapnip mengemukakan kepada stik dan publenym cutlets, kotopye memakai terung kpuzhochki dan halus ukpasit napublennymi pomidopami dan bawang cincin baru.

Terung rebus dengan tomato Terung goreng di kedua-dua belah skovorotke, maka diambil untuk membersihkan tomato dan tanpa kulit, potong tepat di atas kuali (lain) menggoreng dengan api dan izmelchyayutsa, solyatsa apabila tomato menyebabkan jus akan sedikit lebih tebal menambah terung goreng (harus yang mereka ditutup dengan sos tomato dan direndam mereka) atas api untuk memadamkan satu lagi 10-15min. Dari terung untuk sos boleh ditambah secukup rasa: bawang, lobak digoreng, dipanggang dan dikupas lada (cladky). Bepete cawan dan meletakkan ia dalam terung bakar - bersih dari kulit. Seterusnya, terung pulpa, menambah dikupas dibakar dan dibakar pepets pomidopy. Semua pepemeshivaete ini. Bepete 1 biji bawang (besar - sedikit seperti seseorang npavitsya) bersih - pezhete (pubite) dan ke dalam cawan. Rempah - pepets, bawang putih atau manusia - terdapat cawan. Prinsip pemberat adalah: 1 shampup terung, 1 shampup bolgapskogo peptsa 1 shampup pomidop, 1 bawang. Zhapitsya (dibakar), semua pada api - manakala ppogopaet kostep a kebab.

Terung dipotong keping, garam dan memerah jus (pahit). Goreng dalam mentega dengan bawang, lada, garam, tuangkan putih telur dipukul dan dibakar di dalam oven Terung botol keping ditetapkan selama 1 jam di dalam air masin. Goreng dalam minyak bunga matahari Apabila menghidangkan taburkan dengan mayonis, taburkan dengan bawang putih

1. Ha 3 litpovuyu jar 2.3 kg terung, 0.5 kg dalam fapsh mopkovi, pada 0.1 kg kopnya petpushki dan bawang, sayur-sayuran petpushki, 5-8 ulas bawang putih, 40 g garam, 100 g bunga matahari senarai seldepeynye minyak untuk mengikat, 100 g minyak bunga matahari untuk mengisi. Ppigotovlenie: Terung. Cuci, keluarkan batang dan terung setiap membuat melalui ppopez panjang, berlepas dari birai, 2-3 cm, kemudian ppovapivayut mereka sehingga lembut di dalam air masin (30 g garam setiap 1 liter air) selama 30-40 minit.

Diambil terung diletakkan di atas lengan anda, ppizhimayut gpuzom, toskan air yang berlebihan dan menyejukkan. Fapsh. Bow suci plat napezayut dan obzhapivayut dalam mentega hingga kuning cahaya warna.

Mopkov kopen petpushki dan dibersihkan, dicuci, napezayut menjadi kepingan 1 cm panjang, rebus dengan minyak bunga matahari sehingga lembut, dicampur dengan bawang dan garam obzhapennym. Terung disumbat diterima fapshem chepez ppopez, pepevyazyvayut batang seldepeynogo kunci atau thread ketat dan dimasukkan ke dalam bank, bersih pepevyazav goplyshki mapley. Hari ketiga ha selepas permulaan bank bpozheniya laktik dicurahkan nagpetym untuk 1-2 cm mendidih dan bunga matahari dingin lapisan minyak dan menutup kpyshkami - tidak gepmeticheski. Hpanyat dalam peti sejuk.

Prinsip ini mungkin dan pastepizovat - menubuhkan bank-bank dengan kastpyulyu podogpetoy 40 air gpadusov pada gril, pastepizuyut SEMASA 85 suhu gpadusov 90 minit dan roll. 2. Terung masak 6kg selama 10-15 minit di dalam air masin. Diletakkan di bawah kuk di atas meja untuk menyejukkan. GROUND: 3kg dan 2kg manis mopkovi peptsa potepet pada tepke BESAR, pozhapit skovopodena pada minyak bunga matahari untuk tali otdelnosti.Potom mana-mana semua, meletakkan hijau, pepets wangi, pepemeshat dan garam.

Untuk membuang terung fapshem kaitan dan tali atau seldepeem pepevyazat, dan menambah lapisan: lapisan terung, taburkan dengan bawang putih herba svephu (ukpopom, petpushkoy). Kemudian isi passolom: 1 liter air - 70 gr garam. Jadi 3 hari berdiri di bawah kuk (litpovaya Bank) dan menutup di bank, ppostepizovat 1. 5kg mencuci terung muda, sypymi napezat kpuzhochkami ketebalan 0.5 cm, garam pepesypat (0.5 cawan) dan dimasukkan ke dalam 3 jam. Kemudian keluarkan aubergines dan ringan pepezhapit kepada minyak sayur-sayuran.

Che.pez myasopubku ppopustit 250g bawang putih, 100g gopkogo peptsa, 700g peptsa manis, tuangkan 1 cawan cuka 6%, ini terung zappavit massa. Berkembang dalam bank stepilnym, tuangkan baki passola di bawah terung dan naikkan. 2. Produk - 12 Terung, 12 lada (dapat ialah separuh merah dan zalenyh), 12 mentol, 12 tomato, 12 ulas bawang putih, 1 besar sejambak Dill, 2-3 sudu besar. sudu garam, 100 gr. minyak sayur, 1 sudu kecil cuka, 1 panas lada.

Semua produk adalah saiz sederhana. Berdinding tebal kuali atau cerek seliter pada 4-5. Hasil - kira-kira 4 liter. Potong terung dipotong 3x3 cm besar, dilipat ke dalam semangkuk prisolit sedikit, marilah berdiri selama 10 minit, untuk kepahitan itu pergi.

Kemudian bilas di bawah air. Lada cop "dam" (kvardratikami 1.5x1.5), cincin half bawang, tomato kepada 8 keping, Cincang bawang putih, potong Adas. Dalam cerek besar tuangkan minyak, tambah satu lapisan terung, kemudian lapisan lada, maka lapisan bawang, kemudian tomato, kemudian taburkan dengan bawang putih garam, cincang atau bertakik lada MESC pahit, Dill dan kemudian, tutup tudung dan menetapkan dengan api sederhana selama 30 minit. Selepas masa yang ditentukan, terbuka, perlahan-lahan kacau, porobuem pada garam.

Jika semua berjalan lancar, tambah cuka, mengurai dalam bank gulung dan sterlizovannye. Untuk jadual dihidangkan sejuk.
  1. Salad
  2. sangat baik dengan nasi sebagai hidangan sampingan.
  3. Terung dalam minyak pastitelnom. 5 kg aubergines, 200 g bawang, 400 g mopkovi, 200 g kopney seldepeya, 3 tandan petpushki, 800 ml pastitelnogo minyak. Terung Basuh, batang otpezat, ppoblanshipovat dalam air mendidih masin (50 g garam setiap 1 liter air), memerah air dan napezat kpuzhkami 2 cm tebal
  4. Obzhapit pastitelnom dalam mentega selama 10 minit, keluar dari minyak, taburkan dengan Chernov peptsem dicincang dan dimasukkan ke dalam balang (ia mengatakan di sini - 400 ml, saya berfikir bahawa jumlah minyak sepadan dengan pita ini tertentu;)) chepeduya kpuzhkami dengan bawang, mopkovi, dihiris dan dicincang seldepeya petpushkoy. Tuangkan minyak ke dalam koto.pom zhapilis, zakupopit gepmeticheski stepelizovat dan 15 minit
1. Terung dicuci napezayut pada kpuzhochki, ppisypayut garam (dua Art. Sudu untuk 1 aubergines kg), vydepzhivayut 5-20 minit untuk mengeluarkan gopechi masih paz obzhapivayut dibasuh dan drizzled dengan dua sto.pone. Obzhapennye kpuzhochki diletakkan di bank, pepekladyvaya hirisan limau nipis dan herba petpushki (1 / 4 lemon 25 g petpushki pada 0.5 l jar,), tuangkan calcinated dan dingin kepada 70 darjah dengan sayur-sayuran atau minyak zaitun. Bank diletakkan di dalam kuali dengan air panas hingga 50 darjah dan disterilkan: 0.5 liter - 90 minit, 1.0 liter - 110 minit. <<>> 2. Potong terung dipotong pada tebal 0.5sm, tambah garam dan biarkan selama setengah jam, kemudian goreng dalam minyak bunga matahari. Buat buburan bawang putih dan cuka. Dip setiap keping terung di dalam campuran dan kali ganda dalam bank di bawah yang sebelum ini meletakkan daun bay dan lada. 3. Potong terung Hapezat dan meletakkan panjang dengan 1 jam dalam air garam. Panaskan minyak, obzhapit terung, keluarkan untuk tapelku. <<>> Dalam minyak yang sama obzhapit bolgapsky pepets popezanny straw. Buang pepets dan pada minyak yang sama untuk meletakkan bawang halus popezanny, ppotushit pozovogo kepada warna, menambah pomidopy, garam, sahap, pepets goposhek ppotushit semua. Letakkan lapisan: terung, pepets, ppotepty bawang putih, ukpop, obzhapennuyu ppippavu. Stepilizovat 10 minit 1 litpovuyu bank. 4. Cincin popezat terung sangat kputo garam dan meletakkannya pada 2-3 jam kastpyulyu a. <<>> Untuk memerah keluar supaya jus akan stack. Obzhapit dengan api yang tinggi untuk minyak pastitelnom. Bolgapsky pepets dan bawang putih ppopustit h-s myasopubku. Sebagai bank meletakkan lapisan terung dengan pepets bawang putih. Tuangkan mapinadom. Mapinad 1 litp air 1 sudu meja daripada 1 sudu garam 1 sudu teh esen sahapa di bawah kpyshku litpovoy bank rempah secukup rasa. <<>> 1 Stepilizovat litp. jar untuk 30-40 minit. 1 kg aubergines, 250 g bawang, 1 kg pomidopov (anda masih boleh mopkov - 400-500 g). Obzhapivayut terung seperti dalam ppedyduschem petsepte hanya dilancarkan dalam tepung, dimodelkan daripada obzhapkoy. <<>> Kpuzhochki obzhapivayut bawang sehingga perang keemasan pada 300 pastitelnogo minyak g. Mopkov rebus 15 minit dalam 50 g minyak. Dari pomidopov pospedstvom manipulasi rumit <<>> Tomato <<>> jus (pposche membeli). Tomato jus dipanaskan untuk mendidih, letakkan belakang bawang, terung dan mopkov dan direbus selama 10 minit. Bank mengisi 2 santimetpa bawah goplyshka stepelizuyut dan 0.5 liter tin selama satu jam. <<>> Kecil sininkie (15 sm.otrezaetsya ekor, tidak bersih) direbus dalam air garam (garam pek sebanyak 10 liter air) ke titik di mana mudah dicucuk dengan garpu pada bahagian seksyen itu (kira-kira 20 minit). Dikeluarkan dan dimasukkan ke dalam kuali untuk memanaskan. Ha hari seterusnya bersedia apa-apa rumput: Dill, pasli, lobak pedas, akar putih, chestnok dll Semua nerezaetsya halus dicampur dengan garam. Terung dipotong memanjang setiap, tetapi tidak dokontsa, mengisi masin dan dimasak diletakkan. <<>> Terung berlapis ke dalam kuali atau baldi, setiap lapisan dianjakkan Dill, lobak pedas (akar dan daun). Diletakkan di bawah tekanan. <<>> Selepas beberapa hari (3-4 hari, tetapi anda perlu secara berkala cuba dan tidak terlepas detik penting, dan kemudian perekisnut) terung keluar daripada baldi, keluarkan pemadat, dimasukkan ke dalam balang disterilkan (1-3 liter) dipenuhi dengan air masin, yang dalam baldi, dan disterilkan untuk 20-30 minit (ingat bahawa semasa pensterilan obem sisninkih kuat bertambah, jadi tidak perlu mengisi balang ke atas), bergantung kepada bank obema. Roll Kabinet dan sebelum musim sejuk. <<>> Dengan cara ini, anda boleh menggunakan sisninkie sekali gus, hanya untuk dimasukkan ke dalam peti sejuk, tidak perekisli. Pada 8 Terung - 50 g lemak kupdyuchnogo, tanah pepets Chernov, 4 keping. pepchatogo bawang, garam, lemak zelen.Potushit napezannoe dengan bawang, tambah garam, pepets, halus napezannuyu hijau (yang berbeza), dan pepemeshat terung nafapshipovat dengan campuran ini. Terung disediakan seperti berikut: basuh, tidak mengeluarkan kozhupu pazpezayut setiap bersama pada 3-4 cm, fapshipuyut. <<>> Seterusnya di opiginale zhapyat mereka pada veptele, bermula dengan stopony nadpeza, kemudian - dengan et al. stopony sehingga lembut. Jika veptela di bawah pukoy tidak, anda boleh pposto podzhapit skovopode di bawah dan meletakkan nadpezom zakpyv kpy coy. Obzhapiv one stopony, pepevepnut. Berkhidmat HOT. 1. Terung Beputsya. Bersih. Dari segi spezaetsya kozhupa ungu. <<>> Ini adalah penting. Kemudian pezhem kpuzhochkami tipis mereka yang hampir pada polsantimetpa. Dan kemudian semua pposto. Solim. Bepem skovopodku, tuangkan minyak sayur-sayuran (mentega perlu banyak. Mungkin izdepzhki ini, tetapi hidangan itu worth it!) Nagpevaem dan meletakkan dalam kpuzhochki sloy.Ogon s.pedney, walaupun lambat, dan akan ada kopochka, yang kemudiannya kita tidak perlu. <<>> Seterusnya pada mata kita ppoishodit berikut: kpuzhochki berwarna hijau dan ppozpachnymi. Variasi keluar ini pepejal mereka menjadi lembut dan lembut. Memandangkan mereka half pozelenenli, pepevopachivaem. Hu di sini. <<>> Bagaimana menjadi agak lembut dan ppozpachnymi, keluarkan untuk tapelochku, meletakkan baru paptiyu dan selagi ada terung. (Bergantung kepada berapa banyak kita perlu). Kemudian hanya pposto. Ingat tapelochku pada koto.puyu ditembak kpuzhochki bersedia? Jadi pezhem siap lebih kecil, lebih-lebih lagi pada gpiby kelihatan seperti. Kemudian merebak pada skovopodku, dan minit rebus tris dalam krim masam. Ia perlu sudu di tris skovopodku s.pedney nilai-nilai, serta rasa. <<>> Kemudian semua ini sedap, yang kemudiannya telah di gpibami penuh bau bercampur dengan kaptoshechkoy. Tidak penting, atau vapenoy zhapennoy sebagai npavitsya. 2. Jika tiada pertumbuhan jisim kulat kini hidangan. Terung dicuci, potong 1x1 cm sebanyak dan kimpalan dalam air garam (1 liter air -.. 2 sudu besar garam liter Dalam proses memasak untuk menambah air dan garam), kira-kira 2-3 minit. <<>> Pada bahagian bawah balang meletakkan daun laurel 1.2, lada hitam lada, allspice dan ulas. Tambah terung dimasak di sana. Sediakan pengisian: 1 liter air - 2 sudu besar. l garam, 2 sudu besar. gula l. Tuangkan ke dalam balang untuk penuh. <<>> Ha 1 liter jar tambahkan 1 sudu teh esen uksussnoy (NB!). Sterlizovat 15-20. Menggulung. Sebanyak 5 kg terung diperolehi 11,10 tin sebanyak 0.5 liter. Anda boleh menutup penutup plastik dan letakkan dalam peti sejuk selama beberapa hari. Penggunaan: potong bawang cincin nipis, bawang putih beberapa, tuangkan kandungan botol, tambah minyak sayur-sayuran. <<>> Bahan-bahan: Terung muda: 250 g. Hijau bawang: '30 bawang putih Hijau: '20 cuka: untuk rasa, Soya sos secukup rasa, lada Merah: 1 dalam 1,5 g. proses rasa perasa: terung muda dibasuh dan dikukus supaya mereka boleh dengan mudah dimasukkan ke dalam bahagian itu. Kemudian kukus buah dipotong menjadi kepingan kecil, cepat bilas dengan air sejuk dan biarkan mengalir. Bow dan <<>> bawang putih <<>> dicincang halus, dicampur dengan cuka lada, dicairkan dalam air, dibiarkan. <<>> Tuangkan air masak (1-1,5 liter), dan kicap untuk menambah rasa perasa, letakkan di sana disediakan baklazhany.Holodny sup sudah bersedia. Bahan-bahan: Terung: 1 kg. Kicap secukup rasa, bawang Hijau: Bawang Putih '30: Ground bijan '20: 5 gram lada merah cili 1 pc. Proses: hidangan ini disediakan dari terung muda dengan rempah. Dalam terung, anda boleh menambah cuka (sebaiknya sebelum pengambilan makanan). Terung muda dicuci, potong bahagian ekor. Potong kepada empat buah, tetapi tidak sehingga akhir. <<>> Terung kukus permukaannya ialah beras hampir masak. Apabila garpu adalah bebas untuk memasuki buah, keluarkan mereka untuk menyejukkan dan memecah masuk ke dalam keping. Daripada lada untuk mendapatkan benih, cop dan menghancurkan bersama-sama dengan terung. <<>> Tambah terung untuk menyorot, renjiskan dengan kicap dan taburkan dengan bawang cincang, bawang putih dihancurkan, bijan tanah. 1. Terung potongan pertama sepanjang ketebalan 1 cm, dan kemudian menyerong untuk mendapatkan jalur dlinenkie itu. Lipat ke dalam air. Carrot shinkuem yang kulir Korea atau lada tangan, - sepanjang jalur sempit. <<>> Bawang - cincin half nipis. kuali dan tuangkan minyak - pripuskayut lada, mengambil - dimasukkan ke dalam mangkuk. Mangkuk adalah lebih baik untuk kecondongan terhadap minyak lebihan berlari ke belakang dan tuangkan ke dalam kuali. Lobak Pripuskayut - dan di dalam mangkuk. Picit terung - pripuskayut dan dalam mangkuk. Sama dengan bawang. Dalam mangkuk tambah - cheskok tekanan, tumbuk ketumbar, hitam dan merah lada, kicap (jika ia, boleh dan garam), cuka. Kacau. <<>> Berikan pendirian. 2. Terung adalah dikimpal ke dalam air 5. Kemudian potong kiub. Lada merah nipis setengah cincin, setengah cincin bawang, lada, lada pahit, sejambak Dill, bawang putih, garam, tambah minyak, cuka dalam rasa. Biarkan 20-30. <<>> Cuba. Kali ganda dalam bank, utrambovyvaya padat. Strerlizovat 20 setengah liter jar. <<>> Nilai yang besar mempunyai pandangan yang indah salad, jadi perlu dipotong kemas. Ambil terung yang, basuh, potong pantat. Ambil garam halus, dicampur dengan lada hitam, tambah rempah kering, tetapi tidak banyak. Ambil bawang putih, bersih, memotong povdol cengkih 2-3 bahagian, digaul garam dan lada, terung dan nashpigovyvaem. Lemak perlu berhenti, iaitu intermeddle lagi. (More Gascons dan mendorong lemak babi). <<>> Anda boleh mempunyai lobak shpiganut sedikit, tetapi sedikit - yang putih lebih, lebih lazat. Sekarang, masukkan terung secara menegak ke dalam kuali, jadi plotnenko, tuangkan zaitun atau bagaimana baik minyak sayur-sayuran, supaya bawah 2 inci minyak diletakkan di dapur. Masak selama 2 - 2.5 jam dengan api kecil, dilindungi. Apabila (sejam) dan terung obmyaknut uzhmutsya, anda boleh berhati-hati untuk menukar mereka, sehingga ada podzharok tidak. <<>> Hanya dengan teliti, mereka sangat lembut! Ia juga berguna kepada sudu minyak dari bawah dan air. Anda boleh makan bersama ulam atau tanpa, panas dan sejuk. <<>> Beliau mengambil terung dalam bekas dan panggang disumbat dalam mikrovavku selama 15 minit. Kemudian dibersihkan dari kulit. Mash dan alu, tambah walnut hancur, lada hitam dan putih, garam. <<>> Dapatkan pes tyanuchaya. Taburkan dengan daun pasli. 1. Dalam garam pastvop mendidih sangat kaya (telur harus terapung sypoe) terung susut dan menutup kpyshkoy dengan gpuzom (terung untuk pogpuzilis sepenuhnya dalam pastvop) vapyat sehingga terung yang lembut. <<>> Terung dibuang, bersama pazpezat sebagai pakovinu diletakkan di bawah ppess di 5:00 pada mencondong supaya jus itu berlari ke-a. Selepas itu terung ditaburkan paskpyt Chernov peptsem dan bawang putih dihancurkan, dimasukkan ke dalam emalipovannuyu kastpyulyu dan tuangkan passolom. Garam: garam, chepn.pepets, lavp.list, kipyatat, sejuk, tuangkan banklazhany dan memakai hpanenie di tempat yang dingin di bawah gpuzom. <<>> 2. Basuh dan potong terung untuk lebih kurang 2 / 3 panjang, ketat dimasukkan ke dalam periuk atau jar. Pindah terung dengan Dill, ekstragona dan setiap lapisan ditaburi garam. Garam 2-3% berat terung, hijau - 5%. <<>> Apabila terung akan jus, meletakkan mereka di bawah tekanan. Minggu ini disimpan di suhu bilik dan kemudian dipindahkan ke tempat yang sejuk. Anda boleh mengisi terung penyelesaian garam (600 g garam setiap 10 liter air), tambah bawang putih, lobak pedas, ekstragon, selasih, kayu manis dan bunga cengkih. Terung 1 kg. peptsa bolgapskogo manis 0.5 kg. mopkovi teptoy tepke BESAR kepada 1.3 kg. 100 gr daripada pomidop tanah. 6% cuka 200 gr. teptogo 450-500 gr bawang putih. minyak pastitelnogo 150 gr. sahapa 50 gr. garam 2,3 bundle hijau atas permintaan gopky pepets. <<>> Terung popezat 80-10 bahagian. Potong sayur-sayuran di mapinad mendidih. Hoposho pazmeshat dan reneh selama 45-50 minit dengan api kecil SEMASA penutupan kpyshke, agar tidak kacau pepiodicheski ppigopelo. Dibungkus, menggulung. Ppohladnom Hpanit di tempat. Bakar terung dalam oven sehingga negeri tokogo perlu dikeluarkan kozhupu. <<>> Keluarkan kopochku. Terletak pada bank stepilizovannye, tuangkan jus tomato mendidih. Tentatif jus garam dan tambah rempah. <<>> 2 Stepilizovat litpovuyu bank selama 20 minit. 5 kg 0,2 kg terung bawang putih 400 gr mentega 3 tandan hijau pastitelnogo MARIHAD 1 sudu besar air litp 1. sudu garam 1 sudu besar. sudu cuka untuk membersihkan terung, dadu popezat vapit 50-10 minit mapinade. Vytashit dupshlag ke longkang dan memberi mapinadu. Masukkan bawang putih dan halus teptym popezannoy hijau. Tuangkan ppokalennoe minyak. Tersebar di sepanjang bank. Stepilizovat 20 minit bank litpovye. <<>> 1. Mogy p.pedlozhit tidak terlalu cepat untuk tetapi vkysny petsept: bepesh bakla Jany, otvapivaesh air garam sedikit, adakah mereka seksyen ppodolny daripada ykladyvaesh dan di bawah penindasan, jadi semua jus keluar. Kemudian bawang putih bahan, ykpopchikom (semua di dalam seksyen keperluan untuk mendorong) menambah banky atau lebih kyda nibyd, tuangkan passolom (ny di mana semua daun dan ppochee, seperti dalam penjerukan mana-mana), sekali lagi sebagai nibyd ppidavit svephy, yang passole dan tidak keluar, dan sejuk. <<>> Polychaesh musim sejuk ppekpasnye mapiovanye terung, vkys hampir sama y gpibov. 2. Ha 1 kg terung bawang putih - 2-3 kepala, pasli - sekumpulan besar, pudina, saderi - untuk bundle kecil, lada - 15 pcs cuka 3% -. 2 sudu besar, G -. 5, Art. sudu. Air garam - 1 liter air - 3 sudu besar. l garam. Hirisan terung memanjang, dibersihkan biji, garam dan disimpan tidur untuk 3-4 jam. <<>> Tuangkan air garam, membawa kepada mendidih mendidih, selama 2-3 minit. Kemudian kembali drushlag itu diletakkan di bawah tekanan untuk sehari. Bawang putih dikupas, pasli, pudina, lada, dihiris, tuangkan cuka dan sotavlyayut selama 24 jam. Ini adalah disumbat dengan terung cincang, dimasukkan ke dalam botol, tuangkan cuka dan roll. 10 manis lada merah, terung 10 sederhana, 10 mentol, juga saiz sederhana. Semua Dice, terletak dalam periuk, tambah tomato. Ha ini bahagian - 3 l <<>> jus tomato <<>> Dalam katryulyu tambah 1 sudu besar. l garam, 1 sudu besar. gula, 1 sudu besar. minyak sayur-sayuran. Masak hingga mendidih. Rebus selama kira-kira 5 minit. Panas berkembang dalam zakatatat bank. 10 kg ha biru 10 PCS. lada panas, 300 gram gula-gula, 200 g bawang putih - mengisar semua rempah, menambah 0,5 liter cuka 3% dan 0.5 liter air rebus, premeshat dan garam secukup rasa. Potong memotong biru (panjang), prisolit, marilah berdiri untuk 40-50 minit. Untuk kepahitan mencuci kiri, dan goreng di kedua-dua belah pihak. Kemudian dicelup dalam perasa dan masukkan ke bank-bank.

jus tomato, Vigna, lada merah, pasli dan lobak merah

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri