logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Benih terung

Anak benih lada terung

kotak dengan tanaman daripada lada dan menetapkan terung di tempat yang hangat pada suhu S. 24 26 ' Tanah selepas 2 hari di atas ditaburi dengan air pada kadar 3 sudu besar air di dalam kotak yang tidak membentuk kerak dan anak benih tumbuh dengan mudah dan secara baik. Pada hari ke-5 Jun berikut rapat kemunculan benih dan anak benih akan bercambah secepat, kotak diletakkan di sisi tetingkap yang paling cerah dan cerah dengan suhu S. 14 16 '

Mod ini adalah perlu untuk jangka pendek (6 7 hari), jadi benih tidak kuat menjangkau dan memberi akar yang kuat. Kemudian suhu beransur-ansur meningkat pada hari dalam cuaca cerah dan 23 25 `C, mendung 18 22` C, malam 16 17 `S. Anak benih membesar dalam kotak sehingga dua daun sebenar kira-kira 30 35 hari selepas percambahan. Dalam tempoh ini, anak benih telah disiram seminggu sekali.

Cuba untuk tidak memindahkan darah, atau tumbuh-tumbuhan dipengaruhi oleh penipu . Pengairan suhu air harus C 25 28 ', adalah wajar untuk menggunakan untuk mempertahankan air. Baja benih untuk membuat picks setiap minggu dengan larutan kalsium nitrat (pada 10 liter air 2 sudu). Kotak dalam 2 hingga 3 hari untuk menempatkan bingkai tingkap (kaca) untuk pencahayaan yang benih adalah seragam.

Anak benih dalam dua fasa ini daun sedia untuk diubah (memilih). Seperti benih besar pemindahan dengan mudah, dan mereka berjaya lebih baik daripada anak benih dipindahkan dalam fasa daun cotyledon. Untuk 2 3 jam sebelum memilih benih disiram. Tanah kering, anak pokok tidak boleh memilih, maka tanah akan runtuh dari akar, dan air selepas ia disimpan.

Saiz terbaik cawan atau pasu benih di bawah 88 atau 1010, melihat mereka mengisi campuran tanah yang sama seperti untuk pembenihan. Kemudian tuangkan penyelesaian nutrien hangat (10 liter air 1 cawan Mullein baka cecair benyek atau 1 sudu urea dan 1 sudu teh sulfat kalium atau potassium chloride).

Apabila anda memastikan bahawa periuk sepenuhnya merempuh campuran tanah lembap, kemudian lakukan tengah kemurungan dan meningkatkan tumbuh-tumbuhan di dalam tanah sebelum daun cotyledon. Raspikirovannuyu benih dalam pasu diletakkan di ambang tingkap, dengan panel daripada penutup kaca untuk 1 hingga 2 hari liputan akhbar daripada yang sederhana. Penjagaan asas untuk menyiram benih, pembajaan, pengerasan dan syarat suhu.

Penyiraman harus tetap, sekali dalam 5 6 hari disiram dengan baik untuk melembapkan semua campuran tanah dalam pot. Ia adalah perlu untuk memastikan air yang tidak bertakung, yang di bahagian bawah periuk melakukan lubang yang besar. Jika benih transfused, yang ia boleh menyebabkan memburuknya tumbuhan (dikenali sebagai degil). Benih disiram mempertahankan air suhu malar (25 `C). Pengairan pertama yang dijalankan selepas 6 hari picks. Penyiraman adalah yang terbaik untuk bergabung dengan berpakaian.

Sebagai contoh, dihancurkan halus kulit sebanyak 10 telur, kali ganda dalam balang tiga liter dan isi dengan air panas untuk 5 6 hari, kacau sekali-sekala, maka ketegangan dan curahkanlah di atas pokok. Atau ambil satu cawan teh tidur pulpa, tuangkan dengan air panas dalam periuk tiga liter dan selepas 5 6 hari penyelesaian kepada penapis dan tuangkan pucuk. Jika anak benih tumbuh perlahan-lahan dan daun hijau muda, Feed itu yang: 10 liter air dicairkan dengan 1 cawan mullein dan 1 sudu teh urea atau PERTUMBUHAN 2.

Hijau, tumbuh-tumbuhan yang indah dengan kecil, kurang akar luas juga perlu makan: dalam 10 liter air dicairkan dengan 2 sudu besar super fosfat dan 1 sudu teh sulfat kalium. Bad 1 2 kali semasa benih berkembang di abu kayu periuk berduri. Satu sudu teh sudah cukup untuk periuk 3 Feb. Cuba menyimpan abu dari mendapatkan ke tumbuh-tumbuhan. Dalam usaha untuk mencegah penyakit, "penipu" makan atau minum sahaja pada waktu pagi.

Untuk tanaman tidak bengkok, sering menggunakan kotak dengan benih. Suhu, pembajaan Bagi kadar hidup yang lebih baik selepas tumbuhan memilih untuk 3 4 hari perlu udara sederhana panas dengan hari 20 22jS malam sebanyak 10 `C.

Pada masa hadapan yang diperlukan untuk mengekalkan suhu yang berikut: di sebelah petang, hari yang cerah 23 25 `s, dan pada 18 malam 20` S. Pengerasan tumbuhan dilakukan satu bulan sebelum menanam mereka kekal. Jika suhu di luar adalah 15 `C dan ke atas, tidak ada angin pada waktu malam, anda boleh membuka bingkai tingkap atau balkoni untuk membuat benih, secara beransur-ansur pembiasaan itu lada dan terung dalam keadaan padang terbuka, ia tidak membenarkan draf.

Yang betul pertanian benih lada dan terung biasanya tidak dilanjutkan, ia adalah padat, hampir sentiasa mempunyai warna hijau, akar yang kuat dan peminat lebih kurang daripada tomato. K masa anak benih tanaman harus Ogos 12 daun. Jika benih ini bertujuan untuk penanaman di teplichke, ia ditanam pada 10 Mei. Dalam alasan membuka benih ditanam dengan 1-05 Jun, dan juga dari 25 Mei dengan filem penutup wajib.

Sebelum penanaman benih menumpahkan air, supaya apabila sampel periuk itu disimpan untuk menyuburkan com tanah. Berdasarkan bahan-bahan sad6sotok.ru

Related Posts:
  1. masakan labu dan menambah warna dan rasa
  2. Buah Terung
  3. Kacang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri