logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Bagaimana memilih dan menyimpan terung?

Bagaimana untuk memilih dan menyimpan terung itu? sayur-sayuran

Down dengan teori kompleks, kering dan akademik. Izinkan saya mengemukakan teka-teki untuk anda? Adakah anda bersetuju? Oleh itu, Betapa enigma di Balkan Turki dipanggil tomato?

Dan bagaimana dengan selatan kawasan sempadan Rusia mula berkembang sebelum kentang? Dan akhirnya, warna sayur malam langit? Sudah tentu, anda fikirkan, yang akan dibincangkan? Jika tiada, pergi ke pengedar dan meminta sayur-sayuran kilogram "Sinenky" - dan mereka akan memberikan anda paket dengan gladkokozhimi, ungu, berkilat terung.

Teka-teki 2 Jika anda baca dengan teliti teks teka-teki yang pertama, jawapan yang mudah soalan berikut: Apakah yang berkekalan, atau terung kentang? Jika anda telah menjawab kembali, "terung" - malangnya. Ini berasal dari Asia Tenggara sebagai seorang gadis harem iznezhen, unhurried dan menentu.

Dan, seperti yang benar kebebasan, tidak membiak dalam kurungan - jika keadaan tidak layak, terung membuat "op-la": melemparkan bunga dan ovari, enggan memberikan anak-anak. Teka-teki 3 Sudah tentu mudah. Apa warna dan bentuk adalah terung?

Daripada, kursus ungu, walaupun pada hakikatnya "Sinenky", ya? Tetapi bukan sahaja. Selain adat bagi kita jenis gelap ungu, ada Terung dan benar-benar putih, dan hampir hitam, dan walaupun kuning dan coklat.

Ya, dan mereka bentuk paling berbeza - dari silinder untuk pir berbentuk dan bulat. 4 teka-teki Apakah terung? Tidak, tidak, tidak satu hakikat, misi dan kaedah penggunaan. K spesis apa yang ia tergolong?

Saya rasa tidak ramai yang tahu bahawa terung itu - ia berry! Sesiapa yang telah ini, saya berasa seperti biasa berkata, sayur-sayuran, dia dihormati di seluruh dunia. Beliau amat gemar penduduk selatan dan timur Eropah, dan sudah dalam hidangan Mediterranean terung - Salah satu yang paling popular. Sebagai contoh, pada bulan Julai di Palermo ialah

Olimpik terung. Top Chef datang kepadanya untuk mengenakan kemahiran mereka pada mezbah dan membuat masakan yang luar biasa Terung hidangan. Jika anda merasai sedikit sensasi, anda akan menjalankan seminar saintifik pada tumbuhan ini. Teka-teki 5 Bagaimana adalah terung dan keupayaan penduduk Baku mengenali satu sama lain dalam mana-mana sahaja di dunia? A: terung dipanggil di Baku "Demyankov." Ia mendakwa bahawa nama berasal dari nama seorang lelaki dengan nama

Damian, yang pertama kali dibawa ke Azerbaijan sayur pelik. Dan manusia secara keseluruhannya ini beri memberi Timur India, di mana terung bekerja cara beliau: Asia - Mesir - Sepanyol - Amerika dan Eropah. Ia adalah satu kemenangan perarakan. Mereka mengatakan bahawa di Turki a Pasha, cuba hidangan pertama terung, pengsan. Dari kagum. Di Rusia, terung boleh mendapatkan pelbagai cara, laluan yang tepat belum lagi dipasang.

Ya, dan Adakah ini perkara? Perkara utama ialah terung itu lazat dan manfaat kesihatan. Terung mengandungi: - semua bahagian yang berguna dalam jadual berkala, dari kalsium zink. - Ballast bahan (selulosa, pectin, dll) yang membuang kolesterol tidak setiap perubatan. Oleh itu, terung - alat yang hebat pencegahan aterosklerosis, penyakit jantung koronari jantung dan penyakit lain, pembangunan yang adalah bersalah atas kolesterol berlebihan.

Di Timur, ia dirujuk sebagai "panjang umur sayur-sayuran" - Serat Terung merangsang aktiviti usus, menghalang proses pembangunan yg menyebabkan perbusukan. - Banyak tembaga yang menggalakkan hematopoiesis. Jadi bahawa terung - makanan dan rakyat dengan anemia wanita mengandung. - Banyak kalium, yang menormalkan jantung aktiviti, air garam metabolisme, menggalakkan mengekalkan keseimbangan asid-bes dalam badan.

- Pectins mempunyai ciri-ciri bakteria. Teka-teki 6 Bagaimana untuk memilih dan menyimpan Terung? Buah-buahan segar lancar tetapi tidak lembut, tanpa tempat, bijak, tetapi tidak licin. Brown gagang bunga, berkedut dan kering berkata bahawa janin itu terbelah off lama dahulu. Pastikan ini berbangga beri di rumah di kawasan yang kering buruk - menjadi layu. Mereka adalah yang terbaik disimpan dalam polietilena beg di tempat yang dingin, buka tempat. Teka-teki 7 Saya rendam terung?

Jika terung sebelum memasak tidak menyerap, yang Mereka kekal pahit tertentu rasa. Rasa ini memberi mereka bahan, dipanggil "solanine M". Pada kepekatan yang tinggi ia adalah beracun.

Tetapi tidak takut: dalam terung bahan ini diabaikan, dan Ia adalah mudah untuk menyingkirkan - itu merendam. Terung perlu dipotong, susun atas pinggan dan taburkan dengan garam, selepas itu ia akan memberi jus, yang boleh dibasuh di dalam air sejuk atau perah tangannya. Hilang dan kepahitan dalam kes Jika masak terung dalam air atau bakar dalam ketuhar, dan kemudian juga memerah sedikit.

Tetapi dalam mana-mana adalah lebih baik untuk memilih buah-buahan muda - dalam kematangan lebih solanine, dan kemudiannya boleh berlaku kerengsaan esofagus dan kegagalan perut. Berdasarkan bahan-bahan health.passion.ru

Related Posts:
  1. Apabila pemprosesan labu
  2. skuasy
  3. Zucchini

zucchini, terung, tomato, skuasy, labu, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri