logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Untuk tumbuhan skuasy berkembang secara normal

Untuk tumbuhan skuasy biasanya skuasy berkembang

kekapis - terlalu labu. skuasy merupakan tumbuhan taman satu tahun dan kepunyaan Cucurbitaceae keluarga. Skuasy mungkin spesis diternak secara buatan daripada labu, seperti di hutan atau di mana tidak ditemui. Skuasy tumbuhan mempunyai renek atau bentuk polukustovuyu. Daun tumbuhan kekapis yang besar, sukar.  Hasil kekapis serta semua perbuatan tembikai labu dalam bentuk sering menyerupai pinggan. Kerana ini y skuasy mempunyai satu lagi nama - Belleville labu.

Tetapi bergantung kepada gred buah boleh bukan sahaja mempunyai bentuk popet, tetapi juga bentuk loceng. Dengan skuasy tembikai warna juga berbeza bergantung kepada pelbagai: putih, kuning, hijau, berjalur. Skuasy agak budaya thermophilic daripada, misalnya,  . Skuasy juga lebih mencabar daripada kelembapan dalam tanah dan nutrien yang diperlukan untuk pembangunan loji yang betul.

Berhati-hati supaya tidak berkembang skuasy di satu tempat untuk lebih daripada satu tahun dan kembali ke tempat pertumbuhan tidak lebih awal daripada 4-5 tahun, dan kemudian disediakan bagi mereka 4-5 tahun dalam bidang ini tidak tumbuh tumbuhan keluarga labu, sebagai untuk pertumbuhan dan pembangunan, mereka menggunakan hampir satu dan unsur surih dan nutrien.  mempunyai nilai pemakanan yang lebih besar adalah di peringkat awal kematangan. Untuk rasa buah kekapis mengingatkan asparagus atau articok.

Tetapi ingin menyebut rasa kekapis tin: dengan pemuliharaan yang betul hasil kekapis rasa seperti cendawan. Dalam skuasy buah-buahan mengandungi banyak berguna dan perlu bagi organisma manusia unsur-unsur surih dan nutrien dalam kuantiti yang besar dalam hasil kekapis adalah karotena, vitamin B dan C, pectin dan gula. Itulah, hasil kekapis dalam erti kata adalah sejenis gudang vitamin dan mineral.

Untuk tumbuhan skuasy berkembang dan maju secara normal, suhu ambien yang optimum perlu pada tahap 15 27 ° C, walaupun benih-benih skuasy ditanam pada suhu 13 ° C. 14 Kerana skuasy yang haba yang cintakan benar-benar tidak tahan sejuk. Walaupun selepas suhu jatuh ringkas skuasy boleh hilang.

Tetapi skuasy agak mudah bertolak ansur dengan kemarau. Seperti yang kita dinyatakan di atas - agak cerewet tentang tanah skuasy subur, tetapi di bawah penanaman tidak semestinya mengambil bunga katil individu, dan boleh tumbuh di tempat yang janggal untuk kepentingan keluar katil.  mungkin dari biji benih dan anak benih.

Apabila benih disemai terus ke dalam tanah untuk pertumbuhan kekal, perlu memastikan bahawa pulangan yang tidak akan membekukan kembali, tetapi ia adalah yang terbaik untuk melakukannya di akhir bulan Mei, apabila kebarangkalian pulangan fros adalah praktikal dikurangkan kepada sifar. Pada benih skuasy sama perlu disemai pada bulan April lewat, dan siap dibuat, pada usia 30-35 hari, anak pokok perlu ditanam di akhir Mei dan awal bulan Julai.

Jika anda bercadang untuk skuasy berkembang di rumah hijau,  , Kemudian mesti ada skuasy cucuk pada separuh hingga dua minggu lebih awal daripada dalam tanah terbuka.  Menyemai benih yang perlu kepada telaga pada kedalaman inci 4-5. Jika anda bercadang untuk berkembang skuasy di taman, anda perlu membuat ruang antara baris untuk lebar sebanyak 1.2 meter, dan beberapa untuk membuat jarak antara tumbuhan 0,6-0,7 meter.

Ia juga disyorkan menaikkan skim 0,7 x0, 7 meter. Selepas percambahan tumbuh-tumbuhan perlu menipis keluar, meninggalkan lubang sahaja kilang kuat. Anak benih perlu ditanam di litar yang sama, serta untuk menyemai benih.

Dan satu lagi rahsia yang boleh meningkatkan hasil skuasy - skuasy labu pilihan memerlukan kira-kira budaya lain, kerana skuasy merupakan tumbuhan silang didebungakan.  Semasa musim berkembang adalah perlu untuk menjalankan satu atau dua suapan yang penyelesaian mullein (1x6 atau 1x8). Kerana skuasy cukup thermophilic, maka air tidak harus keterlaluan.

Cukuplah untuk mencurahkan dua atau tiga kali pada musim keseluruhan berkembang. Walau bagaimanapun, air perlu berat pada 60-80 liter per meter persegi.  Pada musim yang pertama tumbuh, sehingga tumbuhan skuasy telah kecil, adalah perlu untuk rumpai secara berkala rumpai pada masa depan, apabila tumbuhan itu akan berkembang dan akan melindunginya di bawah ruangan yang dipilih untuk menjalankan prosedur daun tidak boleh - dengan skuasy sendiri daun meredam rumpai dan mereka tidak akan bercambah.

Tetapi jika anda menggunakan  , Kemudian musim pertama tumbuh rumpai tidak harus melakukannya, dan skuasy akan membawa kemarau untuk lebih mudah jika zamulchirovan.  Tuah kepada anda, kawan-kawan saya. Berdasarkan bahan-bahan moyhutor.net

Related Posts:
  1. Belleville skuasy labu
  2. Terung

skuasy, terung, kubis, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri