logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Skuasy sangat menarik kepada penanam

Skuasy sangat menarik kepada penanam sebagai tanaman matang, berhasil tinggi yang boleh mengeluarkan produk yang berharga pada musim bunga dan musim panas. Skuasy buah muda mempunyai nilai pemakanan yang tinggi. Kekapis baik rebus, goreng, rebus, serta masin dan jeruk.

Buah skuasy berguna untuk obesiti, anemia, penyakit buah pinggang. Skuasy kaya dengan garam kalium. Ini benih seperti biji labu dan mengandungi minyak saponin dan lemak yang digunakan dalam bidang perubatan.

Benih kecil sedikit daripada kedai minuman itu. Air yang cintakan tumbuhan, untuk menuntut tanah dan lebih thermophilic daripada zucchini. Suhu optimum bagi percambahan benih dan pertumbuhan tumbuhan 25-27C, sekurang-kurangnya 13-14C. Tidak bertolak ansur beku. Tempat berkembang skuasy di kawasan panas subur, terlindung dari angin utara.

Skuasy tidak membuat sebarang tanah berasid. The prekursor terbaik - tomato, bit, lobak merah, tanaman hijau. Skuasy tidak boleh disemai selepas cucurbits lain. Pemprosesan utama dan penyediaan tanah untuk penanaman adalah tidak berbeza dengan menyediakan tanah bagi labu atau skuasy.

Tarikh menyemai di dalam tanah terbuka dikira dengan mengambil kira hakikat bahawa anak benih dan anak pokok tidak termasuk di dalam peti sejuk. Untuk memulakan penanaman, hanya apabila tanah pada kedalaman 10 cm telah dihangatkan sehingga 10-12C. Apabila menggunakan filem menyemai perlindungan boleh mula 2-3 minggu sebelum. Pada tanah cahaya benih yang ditanam ke kedalaman 6-7 cm dalam berat - pada 3-4 cm adalah amat penting untuk meletakkan benih di dalam tanah lembap.

Jika tanah adalah kering, telaga pra-dituangkan air panas, dan mulsa selepas ditanam tanah kering atau gambut, yang dicurahkan ke atas lubang hanya lapisan 2-3 mulsa tanaman cm dan filem, regangan dan tanah prisypaya. Skuasy tuaian awal boleh diperolehi daripada benih ditanam di rumah hijau, rumah hijau atau di bawah struktur filem.

Seperti labu budaya, skuasy teruk untuk diubah, jadi adalah lebih baik ditanam di dalam pasu, cm 8x8 atau 10x10 cm, dengan menggunakan gabungan tanah sama seperti penanaman skuasy atau zucchini. Benih disemai dalam satu periuk untuk 15-25 hari sebelum diubah. Benih ditanam dalam tanah apabila lulus oleh fros pada awal Jun, dan di bawah perlindungan filem - dua minggu lebih awal. Selepas 50-60 hari selepas pemindahan mula menuai.

Muda 8 cm ovari dibuang selalu, setiap 2-3 hari. Dalam tempoh caj buah-bearing massa berbelanja lebih, tidak membenarkan buah overripeness, atau tumbuhan berbunga lambat dan pembentukan ovari baru. Berkembang di rumah hijau dalam skuasy bukan chernozem zon berkembang pada zaman struktur filem.

Biji benih disemai pada awal bulan Mac dan berkembang selama 30 hari di dalam periuk dan mengekalkan suhu pada 2-4C lebih tinggi daripada tumbuh benih untuk penanaman luar. Benih ditanam dalam rumah hijau atau tanah rumah hijau dalam fasa daun 3-4 benar. Sejurus selepas pemindahan tanah banyaknya disiram. udara di tempat tinggal dalam tempoh ini sepatutnya lembab dan panas 28C.

Apabila benih menetap, suhu diturunkan kepada 20-25C di siang hari dan 16-minus 18 derajat selsius pada waktu malam, kelembapan dikekalkan 60-80%. Skuasy ditaburi jarang berlaku, tetapi banyak di awal berbunga bunga menyiram lelaki berhenti untuk beberapa hari, supaya tanah telah kering sedikit lebih cepat dan bunga betina terbentuk. Sepanjang tempoh berbunga jisim air meningkat.

Filem dan bangunan rumah hijau untuk skuasy harus mempunyai ventilasi yang baik - di udara lembap dan bertakung, bunga-bunga yang didebungakan buruk, dan ovari terjejas rots kelabu dan putih. Dengan sering, bermula dengan tunas, suapan tumbuh-tumbuhan. Berdasarkan bahan-bahan www.opt-semena.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Terung

zucchini, squash, lobak, terung

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri