logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Skuasy ditanam di banyak negara

Skuasy ditanam di banyak negara, skuasy

kekapis - Belleville labu (Cucurbita pepo var Patisson.). Diterjemahkan dari pai skuasy Perancis bermakna rastitelnyy.odnoletnee Sayur tumbuhan keluarga labu. Daun yang besar, tegar, segi tiga atau pentagon. Bunga monoecious, unisexual, besar, kuning, bersendirian. Buah-buahan - tembikai berbentuk Bianzhong, bentuk-bentuk hidangan atau bulat-rata, licin, berjalur atau berkutil, kuning, putih atau hijau dengan corak jalur dan bintik hijau.

Tumbuhan adalah belukar dan polukustovoy bentuk. AP - haba penyayang, menuntut kepada kelembapan dan budaya tanah. Ia ditanam di banyak negara. Untuk kegunaan makanan 3-5-hari-tua ovari di rebus, goreng dan disumbat kerana mereka dibuat daripada tin.

Buah-buahan terlalu besar adalah seperti makanan enak untuk ladang haiwan. Dibiakkan oleh benih atau benih. Tumbuhan ditanam pada 70 X 70 cm atau 80 x 80 cm

Untuk rasa skuasy mengingatkan asparagus dan artichokes, dan tin - cendawan. Pulpa buah mengandungi gula, vitamin C, pectin, pro-vitamin A, B1, B2, PP. Rebus skuasy, masin, jeruk. Ditanam untuk tujuan hiasan - buah-buahan, sama seperti plat, sangat cantik. Buah-buahan skuasy berguna untuk obesiti, anemia, penyakit buah pinggang, darah tinggi, aterosklerosis dan penyakit kardiovaskular.

Saintis telah mendapati bahawa skuasy oren dikeluarkan dari kolesterol badan, mengandungi lutein 3-5 kali lebih daripada jenis biasa. Sekali dalam aliran darah, Lutein lagi bertindak sebagai antioksidan. Ingat bahawa antioksidan mencegah pembentukan darah beku (ia menyebabkan serangan jantung, strok, otak) kerosakan kepada sel-sel, menguatkan sistem imun, meneutralkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit.

Antioksidan melambatkan proses penuaan, memanjangkan hidup. Saintis menekankan bahawa Lutein mempunyai kesan yang baik pada penglihatan, yang sangat penting bagi orang tua. Berdasarkan bahan-bahan www.cookingclub.ru

Related Posts:
  1. Labu berkembang

skuasy, labu, pucuk, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri