logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Skuasy adalah cahaya yang memerlukan budaya

Patissoneto cahaya yang memerlukan budaya, jadi adalah lebih baik untuk berkembang di bawah sinar matahari penuh, kawasan berlorek tidak dilindungi daripada angin utara. Dalam tumbuhan naungan kuat diregangkan. Semakin baik pencahayaan, lebih cepat berbuah berlaku dan meningkatkan hasil buah-buahan. Untuk penanaman skuasy memerlukan longgar, tanah yang subur dengan reaksi yang neutral.

Tebal, berat bertekstur, dengan persekitaran berasid skuasy tanah membawa buruk. Tanah berasid, anda mesti lebih baik di bawah proizvestkovat budaya sebelumnya, membuat 100-600 gram setiap 1 km persegi. m limau. Jika tanah sedikit asid, ia sudah cukup untuk membuat abu relau apabila tanaman pada kadar 3-40 g dalam setiap telaga. Ia boleh berjaya ditanam di atas tanah liat, tanah berpasir bergambut, jika pra-memperkayakan dengan baja organik dan mineral.

Pada satu tempat skuasy berkembang tidak lebih dari 1 ke 2 tahun. Di tempat yang terbaik untuk kembali selepas 4-5 tahun selepas penanaman Tomato, kubis, kacang, lobak merah, bawang, beets. Prekursor buruk bagi dia - semua keluarga cucurbits budaya (timun, zucchini, Labu , dan sebagainya), kerana mereka semua rosak oleh penyakit dan perosak yang sama. Beberapa kebun tumbuh kekapis dengan jagung atau kentang, lantas mendapatkan hasil yang tinggi buah-buahan kedua-dua budaya.

Beberapa skuasy kebun tanaman dalam timbunan kompos, yang kaya dengan nutrien dan panas, jadi perlu bagi perkembangan budaya ini. Budaya adalah penting untuk kelembapan, terutamanya semasa berbunga dan berbuah, pengairan yang berlebihan dalam tempoh ini membantu mempercepatkan pembentukan buah-buahan. Pada separuh kedua tumbuhan skuasy tumbuh-tumbuhan boleh tahan kemarau.

Ia tidak kepelbagaian sangat kaya dengan spesies. Salah satu jenis, lama terbukti - Putih 13. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, beberapa jenis skuasy dizonkan - Payung, Mon, Tabolinsky, Disk, karavan, Cheburashka dan Piglet.

Skuasy berkembang dalam bidang terbuka, dalam rumah hijau, di bawah perlindungan sementara dan filem dalam menyemai benih rumah hijau, secara langsung ke dalam tanah dan benih cara. Berdasarkan bahan-bahan www.mirkulinara.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Saraha

squash, zucchini, tomato, kubis, lobak merah, kentang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri