logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Labu Belleville skuasy

Labu skuasy sayuran Belleville

skuasy, juga dikenali sebagai Belleville labu,ini adalah salah satu jenis pain labu (Cucurbita pepo). Kekapis boleh putih, kuning dan hijau. The skuasy nama adalah disebabkan oleh bentuk luar biasa buah-buahan dan berasal dari ptpirog Perancis. Sejarah dan pengagihan skuasy Tanah Air, seperti tumbuh-tumbuhan daripada keluarga TykvennyeYuzhnaya Amerika, di mana mereka sudah ditanam 5,000 tahun lalu.

Di Mesir kuno, skuasy dan gourds lain juga ditanam, tetapi di Eropah, tumbuhan ini hanya selepas penaklukan oleh orang Sepanyol di Amerika Selatan. Hari ini skuasy ditanam di tempat lain. Tumbuh-tumbuhan tahan lasak menghasilkan hasil tinggi secara konsisten di bawah hampir semua keadaan.

Permohonan kekapis memasak serta skuasy dan muda Labu: rebus, rebus, panggang, bakar, masak telur. Kecil patissonchiki sehingga 5 cm dengan keseluruhan lembut berkulit jeruk atau direbus. Buah-buahan yang besar sukar dan memerlukan penyingkiran kulit dan rawatan khas.

Bentuk luar biasa buah ini adalah sesuai untuk pemadat, seolah-olah untuk memotong penutup dan hanya nemnogoosnovanie (kestabilan), keluarkan daging, dimasukkan ke dalam mana-mana Sayuran (mengisi, nasi, bakar daging cincang) dan membakar, anda tidak lebih teruk daripada dalam periuk, pinggan yang disampaikan dalam skuasy akan menghiasi meja-mana. Kekapis baik dengan semua sayur-sayuran, beras, daging, cendawan, perisa pedas.

Skuasy adalah jenis skuasy musim panas, iaitu mereka yang dimakan tidak matang dan tidak boleh disimpan untuk jangka masa yang panjang. Untuk menyimpan skuasy untuk musim sejuk, mereka boleh dibekukan selepas mendidih ringkas. Selain buah-buahan, makanan boleh dimakan pucuk, bunga dan daun muda skuasy. Oleh kerana sifat-sifat yang rendah kalori dan kandungan serat tinggi kekapis digunakan secara meluas dalam pemakanan.

Labu skuasy sayuran Belleville

Mereka menormalkan metabolisme dan mencegah penyakit sistem kardiovaskular, buah pinggang dan hati. Skuasy Jus memaparkan tubuh garam yang berlebihan, memperbaiki usus dan menenangkan sistem saraf. Komposisi skuasy buah-buahan kaya dengan kanji, gula, protein dan bahan-bahan pektin. Pelbagai garam mineral mereka mengandungi garam besi, magnesium, mangan kalsium, dan potasium.

Seperti semua jenis labu, squash mengandungi vitamin A, C dan beberapa vitamin B Tenaga kandungan kalori sebanyak 100 kalori g patissonov15 mentah. Berdasarkan bahan-bahan lady.mail.ru

Related Posts:
  1. Saraha

labu, squash, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri