logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Tumbuhan Saraha jarang menarik

Saraha menarik tumbuhan sayuran Nadir

Ini adalah Tumbuhan yang menarik yang jarang dimiliki oleh keluarga Solanaceae, beliau kelahiran - Amerika Selatan. Dalam Saraha boleh dimakan liar (Saracha edulis) adalah saka, tetapi di negara kita hanya boleh berkembang sebagai tahunan. Pada musim bunga tahun 1997 saya berjaya mendapatkan benih tumbuhan ini, serta apa-apa maklumat mengenai teknik pertanian itu saya tidak dapat mencari, saya memutuskan untuk berkembang sebagai benih tomato.

Saraha benih yang boleh dimakan adalah kecil, seperti Sayur Physalis, dan oleh itu menyemai mereka yang mendalam, lebih dalam dari mm, S hanya dalam cawan individu. Untuk menyemai tanah taman biasa diambil, mewakili lempung sederhana, yang sebelum menyemai benih tidak khusus terlatih. Cawan dengan benih disemai ditutup dengan bungkus plastik dan diletakkan di bawah bateri di mana suhu dikekalkan kira-kira 30 derajat selsius.

Selepas 2 minggu pucuk pertama kali muncul, dan tidak lama lagi naik dan selebihnya biji. Selepas itu, meletakkan cawan di sisi tetingkap yang baik dinyalakan. Dalam peringkat benih tidak diberi makan, tetapi diikuti kelembapan tanah, mencegah ia kering.

Anak benih meningkat dengan cepat dan dalam tempoh sebulan telah 8-10 daun benar, selepas kemudian mula meletakkan tunas. Pada pertengahan Mei, apabila ditubuhkan cuaca panas benih ditanam di dalam tanah terbuka. Sesetengah tumbuhan ditanam di yang terang katil, ada - di bawah naungan sebahagian di bawah pokok.

Pada mulanya, mereka sama-sama berkembang baik, tetapi daun lama mempunyai warna hijau pucat. Selepas makan penyelesaian urea (20 g setiap 10 liter air) daun hijau tua, pertumbuhan ekonomi yang pesat. Selepas 2 minggu selepas makan makanan pertama abu, membuat melonggarkan permukaannya, dan tidak lebih disuburkan. Pucuk tumbuhan telah lemah dan terpaksa diikat, setinggi tomato.

Pada pertengahan bulan Jun, mulai berbunga. Bunganya adalah cantik asal, kuning-hijau warna, kira-kira 1 cm diameter, dengan stamen panjang dipungut bagi 4-6 keping. dalam axils daun. Hampir semua daripada mereka terbentuk ovari. Yang beri tidak besar, seperti Physalis strawberi, apabila masak, mereka memperoleh gelap ungu warna dan lama digantung di semak, tidak mandi.

Rasa mereka terbukti agak menyeronokkan sama seperti beri biru tetapi dengan rasa yang tersendiri. Mereka boleh mengisar dengan gula, jem, tambah sate. Walaupun musim panas sejuk dan hujan 1997, kadar hasil purata setiap belukar kira-kira 1 kg, tetapi bayangan yang beri terbentuk kurang. Pada tahun 1998, saya memutuskan untuk tidak menanam Saraha dimakan kerana kekurangan ruang. Pada bulan Jun di taman, di mana tumbuh Saraha, mendapati pucuk itu.

Beliau meninggalkan dua orang kuat daripada mereka, menghapuskan rumpai, subur sekali urea dan tiga kali pada musim yang semakin meningkat disiram. Pucuk terikat, seperti tahun lalu. Walaupun kemarau teruk dan suhu sehingga 35C, tumbuh-tumbuhan tidak ditindas dan berbuah biasanya, hanya mula berbuah kemudian - pada bulan September.

Lebih 7 tahun pembiakan perosak dan penyakit pada tanaman saya dapati. Berdasarkan bahan-bahan toptropicals.com

Related Posts:
  1. Timun

tomato, kubis, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri