logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Spesis zhimolostnyh keluarga

Jenis-jenis keluarga zhimolostnyh

Ramai spesis keluarga zhimolostnyh adalah madu yang berharga, tanaman hiasan dan buah. Beberapa mekar pada bulan Mei dan Jun yang lain. Rela dikunjungi oleh lebah untuk mengumpul nektar dan debunga. Tugas penyelidikan kami adalah untuk menentukan madu dan medoproduktivnosti jenis tanaman merambat berbau harum, viburnum dan Weigela, yang berlaku di Timur Jauh. Sedobnayakustarnik Honeysuckle 0,5-1,5 m tinggi, dengan kulit coklat. Pucuk muda myagkoopushennye.

Daun mudah, ovate, di puncak biasanya akut, seluruh, pubescent. Mempunyai bunga yang berwarna kuning pucat, tersusun secara berpasangan di atas daun axils peduncles pubescent pendek, dengan bibir yang hampir tetap sebanyak 1.5 cm garis pusat. Jongkong pada masa yang sama leafing pada yugev akhir April atau awal Mei, di hujung utara Mei. Madu berharga tumbuhan awal musim bunga dan pyltsenos.

Nektaroproduktivnost 100 bunga antara 10,8-16,4 mg gula, dan satu rasteniya0, 214 Medoproduktivnost2045 kg / ha. Berbunga boros, dan peruntukan sejumlah besar madu bunga merangsang pembangunan tanah jajahan lebah. Tanaman merambat berbau harum yang boleh dimakan adalah perkara biasa di utara Primorye dan rantau Amur.

Membesar dalam dusun kecil sepanjang margin daripada tanah berlumpur, di kawasan terbuka yang lembap hutan, bersama lereng gunung, di padang rumput basah dan hummocky, bazar berbatu, dalam belukar itu. Honeysuckle Turchaninova hampir sama dengan tanaman merambat berbau harum yang boleh dimakan. Renek 0,8-1,5 m tinggi. Pucuk muda glabrous atau dengan rambut, jarang berduri. Daun lebar, glabrous atau rasseyannoopushennye.

Bunga pucat kuning. Buah berwarna hitam dengan mekar a sayu, yang boleh dimakan. Jongkong pada April-Mei, masak buah-buahan pada bulan Jun dan Julai. Madu berharga tumbuhan awal musim bunga dan pyltsenos. Nektaroproduktivnost 100 bunga antara 10,4-14,5 mg gula, dan satu rasteniya0, 1390,181 ditemui di Primorye selatan. Ia tumbuh di pinggir hutan dan kawasan terbuka yang di hutan gunung dan placers keras.

Honeysuckle rannetsvetuschayakustarnik kepada 1.5 m tinggi, dengan kulit kelabu cerah. Pucuk muda coklat, ditutup dengan bulu. Daun elips, berkata, bunga berwarna merah jambu pucat dengan bau limau a. Bunga pada bulan April (awal Mei) sebelum leafing.

Buah berwarna merah terang, makan, masak pada bulan Jun. Awal musim bunga dan tumbuhan pyltsenos lebah. Lebah melawat bunga dengan baik. Dalam 100 bunga yang terkandung sehingga 12,2 mg gula. Ia berlaku hanya di selatan Primorye. Ia tumbuh di semak pada bahagian tepi dan kawasan terbuka di shirokolist bercampur dan konifer-hutan-kerajaan.

Honeysuckle gorbatayakustarnik kepada 2.5 m tinggi dengan dedaun subur, dengan melabuh cawangan, dengan kulit coklat-kelabu. Daun ini bujur-elips atau berbentuk pisau pembedah, acuminate, jarang pubescent, bunga emas kuning duduk di pasang. Bunga dalam keadaan maeiyune yang berdaun untuk 1012 hari. Beri adalah cerah merah, tak boleh dimakan. Lewat musim bunga dan tumbuhan pyltsenos lebah. Lebah hanya melawat berat hati.

Nektaroproduktivnost 100 bunga adalah 9,1 mg gula. Honeysuckle adalah lipas biasa di Primorye dan Amur. Ia tumbuh di semak itu, batu, placers keras. Bush Ruprehtakrupny tanaman merambat berbau harum hingga 5 m tinggi, dengan cawangan melabuh, coklat-kelabu kulit. Pucuk muda pubescent. Daun bujur atau berbentuk pisau pembedah, padat pubescent dari bawah. Bunga kuning, dipasangkan, axillary, pada peduncles.

Beri oren-merah, hampir sfera, bukan dimakan. Blossoms dalam keadaan berdaun pada bulan Jun (1216 hari). Madu tumbuhan yang bernilai dan pyltsenos awal musim panas. Sempurna dilawati oleh lebah. Dalam masyarakat yang mempunyai kilang madu lain memberikan sokongan produktif atau rasuah Pada tahun 1996, tanaman merambat berbau harum Ruprecht dari pagi ke petang telah dikunjungi oleh lebah. Walaupun dalam cuaca paling panas, apabila kebanyakan kilang madu nektarovydelenie berhenti, dia terus memberikan banyak madu.

Madu tsvetka0 satu, 21 mg gula, yang hampir 1.5 kali lebih tinggi berbanding pada awal bunga tanaman merambat berbau harum berbunga. Diedarkan dalam Primorye dan Amur. Ia tumbuh secara tunggal atau kumpulan di lembah sungai, cerun bersebelahan, di kawasan terbuka, tepi hutan, di tempat kering dan keras. Ia lebih suka laman cerah terbuka. Maksimovichakustarnik Honeysuckle untuk 2 m tinggi dengan kulit kelabu. Pucuk muda lurus, coklat atau kehijauan, glabrous.

Daun ini bujur dengan hujung yang tajam, hijau di atas gelap, glabrous, di bawah berbulu. Mempunyai bunga yang ungu-ungu atau merah gelap, duduk tepat di peduncles axillary. Bunga di iyuneiyule. Yang buah beri adalah merah, tak boleh dimakan.

The lebah melawat bunga mudah dan membawa bersama mereka madu dan debunga. Nektaroproduktivnost 100 tsvetkovdo 13,6 mg gula. Honeysuckle Medoproduktivnost dari segi tumbuhan berterusan pada tahun 1978 ialah 50 kg setiap 1 hektar. Diedarkan dalam Primorye dan Amur. Ia tumbuh di hutan konifer dan bercampur. Tempat terbaik obitaniyadoliny gunung air kecil hingga ketinggian 600 800 m di atas paras laut.

Honeysuckle Maakakrupny menyebarkan renek atau pokok kecil hingga 5 m tinggi. Batangnya adalah cahaya kelabu. Pucuk muda korotkoopushennye. Daun bujur, acuminate, subglabrous di atas, di bawah pubescent. Bunganya berwarna putih, berpasangan, axillary, pada peduncles. Berbunga selepas raspuskaniyalistev dalam maeiyune dalam tempoh 10 12 hari. Oren-merah buah beri, berpasangan atau bersendirian, bukan boleh dimakan.

Sebuah loji madu berharga dan musim panas pyltsenos. Honeysuckle Maak tidak membentuk belukar besar, dia semakin tidak hadir atau dalam kumpulan kecil. Madu yang baik dan menekankan dari pagi hingga malam dikunjungi oleh lebah. Satu sorotan bunga 0,19-0,28 mg, dan satu rastenie0, 2100,565 gram gula. Pemilihan terbesar madu tercatat dalam cuaca yang kering dan sederhana lembap.

Ia adalah meluas di selatan Primorye dan Wilayah Amur. Ia tumbuh di lembah sungai, tepi hutan dan semak, lebih suka tanah berpasir aluvium. A. Sangat hiasan, terutamanya dalam pakaian bunga putih, dan semasa masak buah merah Viburnum genus diwakili dalam dua spesies Timur Jauh. Kalina bureinskayakustarnik kepada 2.2 m tinggi, dengan cahaya kelabu kulit licin dan ranting muda pubescent.

Daun ini keseluruhan, bujur, tajam bergerigi, dilindungi di bawah dengan rambut seperti bintang, glabrous. Bunga biseksual, berkelompok dalam terminal padat panicles zontikoobraznye. Bunga pada bulan Jun, buah-buahan masak pada bulan September. Buah berkulit hitam, bujur, manis, boleh dimakan. Kepentingan tumbuhan sebagai madu dan polliniferous untuk selatan Primorye.

Nektaroproduktivnost satu bunga 0,37-0,65 mg gula. Berleluasa di Timur Jauh, tetapi terutama Primorye selatan. Tumbuh di sepanjang sungai hutan dan pinggir hutan. Kalina Sarzhentakrupny renek hingga 3 m tinggi, dengan kulit pucat.

Daun glabrous atau pubescent sepanjang urat. Bunga kecil yang besar, rata, mandul, putih; ostalnyemelkie, korotkokolokolchatye. Jongkong pada pertengahan bulan Jun, masak buah-buahan dalam sentyabreoktyabre.

Buah berwarna merah terang, berair, pahit, yang boleh dimakan. Madu tumbuhan yang bernilai dan pyltsenos. Satu bunga haiwan ini adalah sehingga 0,55 mg gula. Medoproduktivnost tinggi (45 65 kg 1 ha). Diedarkan dalam Primorye dan Amur. Ia tumbuh di floodplains, tepi dan belukar.

Flora di Timur Jauh telah beberapa spesies daripada genus Weigela, dianggap yg menghasilkan madu Weigela awal. Ini adalah pokok renek untuk 2 m tinggi, dengan kulit kelabu. Daun elips, bergigi, pubescent pada urat di bawah. Bunga di axillary atau akhir semiumbels, Corolla gelap merah jambu dengan warna ungu a.

Jongkong pada Jun dan masak biji pada bulan Ogos-September. Lebah tumbuhan lemah. Dilawati oleh lebah mengumpul debunga dan nektar. Diedarkan hanya di selatan melampau Primorye. Ia tumbuh di hutan campuran dan daun luruh, di lereng tebing dan berbatu. Artikel ini mengandungi tumbuhan madu, tetapi sesetengah daripada mereka adalah tanaman berharga.

Pengajian banyak institusi akademik, serta pengalaman tukang kebun telah menunjukkan meyakinkan bahawa tanaman merambat berbau harum, bola salji boleh membesar dengan jayanya di kawasan utara negara ini. Berdasarkan bahan-bahan www.ya-fermer.ru

Related Posts:
  1. Tomato

tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri