logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Saraha dimakan

Saraha pucuk dimakan

Saraha Sayur, Saraha atau dimakan (Saracha edulis) masih Solanaceae budaya biasa sedikit. Berasal dari Amerika Selatan. Nampaknya nightshade yang terkenal hitam. Scrub sehingga 30 cm, menyebarkan, separuh.

Jenis cawangan sebagai lada dan Physalis - lozhnodihotomichesky, iaitu tangkai sepanjang masa dibahagikan kepada garpu dua batang dan cabang baru terbentuk di tempat bunga tunggal.  Mempunyai bunga yang sangat unik, jarang terdapat dalam keluarga ini: sehingga 1 cm diameter, kuning-hijau. Buah masak berwarna hitam dengan bunga biru, saiz, bentuk, warna dan rasa sangat mengingatkan pada blueberry hutan.

Apabila masak, menghancurkan dari belukar. Buah belum masak adalah tidak berbaloi, mereka rasa baik. Jika tempoh matang adalah cuaca sejuk hujan dan mendung, buah-buahan segar yang diperolehi. Benih kecil, banyak, memberi rasa pedas baik beri (kebetulan, kadar percambahan mereka tidak begitu tinggi - pada tahap 60-70 peratus).  Adalah lebih baik untuk makan buah-buahan segar. Very nice pada tapaknya pada separuh kedua keseluruhan musim panas telah beri untuk menggantikan blueberry.

Untuk tumbuh di tapak besar dan berbuah blueberry blueberry - ia agak menyusahkan. Memerlukan latihan yang disediakan berasid gambut tanah, akar harus maju mycorrhizae (kulat tanah - simbion). Blueberry Kanada, walaupun besar-berbuah, tetapi sering tidak cukup sejuk-lasak beri biru dan malourozhayny paya blueberry.

Dan Saraha sehingga bunga buah-buahan dan beku, memberi sehingga 1 kg buah bagi satu meter persegi.  Ia adalah budaya tanah terbuka, tetapi apabila ditanam di rumah hijau (ada), maka dalam musim panas hujan sejuk akan masak buah lebih manis dan lazat. Berkembang benih, budaya - pada pertengahan Mac. Tempoh dari percambahan untuk buah masak, bergantung pada cuaca - 100-120 hari. Benih ditanam, seperti dalam Tomato.

ingat detik-detik penting: selepas pembentukan dua kotiledon dan maju sebelum kedatangan daun pertama yang sebenarnya untuk mengurangkan suhu pada waktu malam untuk 10-12 ° C dan pada waktu petang untuk 15-16 ° C. Perlu untuk memastikan pencahayaan yang baik, jika tidak tumbuh-tumbuhan akan tarik.  Dengan picks, pemindahan, penanaman mendalami batang kekal ke helaian yang lebih rendah, kerana ia adalah sangat mudah membentuk akar rendah.

Pasynky mudah berakar umbi di dalam tanah - di bawah hood sesuatu filem atau kaca, dan anda boleh menangkap sebelum menanam tanaman tambahan dibiakkan vegetatively. Pada 1 km persegi. m ditanam dengan tumbuhan 4-5. Selepas penanaman, tumbuh-tumbuhan tidak perlu sokongan, tetapi bagi fi kemudahan yang anda boleh mengikat batang utama kepada garpu yang pertama untuk kepentingan atau jari-jari.

Untuk mempercepatkan buah masak adalah lebih baik untuk menghapuskan semua pucuk sampingan di bawah cabang yang pertama, dan pada awal Ogos prischipnut semua mata pertumbuhan. Saraha lemah melanda laknat lewat. Berdasarkan bahan-bahan otvet.mail.ru

Related Posts:
  1. Labu Pie Sweet
  2. tumbuhan Saraha keluarga nightshade yang
  3. Pea
  4. Vigna

pea, Vigna, pucuk, tomato, labu, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri