logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Honeysuckle

Honeysuckle

Honeysuckle berkaitan kepada budaya yang boleh dimakan langka. Ini adalah pokok renek kepada 1.5 m tinggi. Tumbuh-tumbuhan dengan bunga biseksual (seperti dalam epal dan lain-lain bijirin yang serupa).

Adakah didebungakan oleh serangga. Beri warna biru, mengingatkan blueberry. Nilai tanaman merambat berbau harum itu di beri masak awal (pada separuh pertama bulan Jun - untuk 7-10 hari sebelum strawberi), yang kaya dengan vitamin C. perakaran daripada berbuah memasuki tahun kedua dalam pembiakan semenamina 3-Tahun 4.

Di samping itu, baik yang dilaungkan lapisan, membahagikan belukar. Menyemai benih apabila pada bulan Jun-Julai, benih muncul selepas 25-30 hari. Dalam menyemai musim luruh (September-Oktober) benih adalah stratifikasi semula jadi dan menghasilkan buah yang lebih baik.

Honeysuckle mengekalkan keratan kayu halus pada lewat Jun. Akar mereka muncul pada hari ke-15. Honeysuckle boleh dimakan membuat berbatu, berkapur, berasid rawa gambut tanah lembap dan teduh separa, tahan lasak. Buah-buahan semasa masak cepat runtuh. Selain vitamin C dan ia mengandungi gula yang lain, asid organik, pectin (meningkatkan pergerakan usus).

Buah yang digunakan dalam perubatan orang-orang sebagai ubat untuk darah tinggi kapillyaroukreplyayuschee, penyakit kardiovaskular, malaria dan penyakit saluran gastrousus. Kandungan kalium yang tinggi menguatkan otot jantung. Bahan Pectic melindungi tubuh daripada diracuni oleh garam logam berat (termasuk radioaktif). Merebus batang dan listevmochegonnoe kolitis ubat penahan sakit.

Air angina dan konjunktivitis. Merebus batang sering digunakan untuk mengukuhkan dan mengembangkan rambut. Dihancurkan trofik listyapri dan penyembuhan luka sukar. Jus dari tanaman merambat berbau harum di negara ini juga digunakan dalam merawat penyakit kulit (ekzema, psoriasis, kudis).

Buah juga digalakkan untuk memohon anti-obesiti dan gangguan metabolik. Kerana jumlah kecil beri gula disyorkan untuk pesakit kencing manis. Berdasarkan bahan-bahan manstar.ru

Related Posts:
  1. Timun
  2. Vigna

Vigna

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri