logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Lagenariya wujud bersama dengan semua tumbuhtumbuhan

Tumbuhan ini adalah pokok yang indah sehingga 1015 m panjang, dengan daun yang besar seperti beludru, menyenangkan berbau bunga putih dan panjang (sehingga 2 m), manfaat dari sehingga 10 kg. Pada usia muda mereka digunakan sebagai timun, segar. Apabila mereka membesar lebih dari 30 cm, jeruk, goreng, bakar mereka (seperti zucchini). Dengan panjang 50 cm atau lebih buah-buahan yang terbaik untuk meninggalkan benih. Mereka berkembang pesat, sambil menambah sehingga 10 sm setiap hari.

Pertumbuhan tidak berhenti, walaupun buah bahagian dipotong itu. Lagenariyateplolyubivoe tumbuhan tumbuh dengan musim sehingga 7 bulan, jadi di rantau ini, ia hanya ditanam benih cara. Biji jeruk yang direndam dalam hidup dipanaskan (alkali) air selama 4 hari, kemudian dimasukkan ke dalam lapisan longgar 2-cm substrat (gambut, habuk kayu, lumut, busa, pasir, kulit telur tanah), tutup dengan beg plastik, pastikan suhu di 2527 g, tinggi kelembapan.

Proklyunuvshiysya kuman dibuang pada kedalaman sebanyak 2.5 cm hidangan yang berasingan tidak liter kurang daripada 1 dengan keasidan tanah rendah yang subur dan longgar, jadi kita perlu menambah kapur, kulit telur tanah. Suhu diturunkan kepada 2224 gr. Apabila loji itu akan meningkat, ia diletakkan di tempat yang terang. Tuangkan air suam (sekali dengan unsur surih dibubarkan). Pada masa akan datang sentiasa diberi makan oleh seli baja organik dan mineral. Jika perlu, menubuhkan bertapak.

Tumbuh-tumbuhan muda secara beransur-ansur biasa dengan matahari, dan kemudian dipadamkan. Dalam tanah terbuka ditanam apabila fros dipintas (lewat Mei). Pra-lubang yang disediakan (3040 sm mendalam, 2530 cm lebar).

Mereka dipenuhi dengan tanah longgar, subur dengan tambahan daripada 34 hb. sudu Cretaceous (dolomit). Lagenariya wujud bersama dengan semua tumbuh-tumbuhan, dibuang di sebelah selatan, dilindungi dari lokasi angin berhampiran menyokong (dinding, tiang, pagar, pokok). Untuk meningkatkan produktiviti apabila ketinggian 1,52 m harus prischipnut atas.

Untuk mendapatkan benih dan daun pada tumbuhan tidak lebih daripada dua janin. Selepas kematangan mereka dipotong dengan cemeti sehingga fros digantung di tempat yang kering tanpa draf. Disimpan pada suhu 15 oz 20. Masak biji pada bulan Januari dan Februari (yang akan berbisik sambil berjabat buah). Dari benih buah shell lagenarii dibuat saluran untuk air, mainan, alat-alat muzik. Anda boleh melakukan hidangan untuk tumbuh-tumbuhan dengan sistem akar kecil. Nampaknya asal tumbuhan dan berguna.

Jika anda menanam sebatang pokok epal di sebelah lagenariyu, anda mendapat lagu yang menakjubkan: satu dereveogurtsy, epal dan skuasy (selepas semua, cambuk lagenarii tidak boleh dilihat). Terdapat faedah sosedstvalagenariya itu mencegah rama-rama. Untuk memastikan produktiviti, anda boleh menggunakan pendebungaan buatan.

Menjaga lagenarii membayar sendiri dengan tuaian yang baik. Berdasarkan bahan-bahan zooflora.ru

Related Posts:
  1. Lagenariya menakjubkan dan tumbuhan yang jarang
  2. labu atau labu Lagenariya
  3. Tomato
  4. Lada

skuasy, pucuk, lagenariya, lada, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri