logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Lagenariya Tumbuhan daripada keluarga labu

Lagenariya - tumbuhan daripada keluarga labu labu

Lagenariya - tumbuhan keluarga labu. Ia dikenali dalam budaya sejak zaman purba. Digunakan oleh purba orang terutamanya bagi mengeluarkan peralatan dan lain-lain barangan isi rumah. Tumbuhan ini tahunan, dengan panjang menjalar thermophilic batang. Di rantau Rostov boleh berkembang benih kaedah menyemai benih dan ke dalam tanah di ketiga permulaan bulan April. Dari lagenarii boleh memasak salad, sos dan lain-lain hidangan.

Untuk tujuan ini, dlinnoplodnye paling sesuai bentuk yang lebih lemah lembut, panjang grubeyuschey pulpa dan kulit tipis. Buah ini sering disebut timun (India timun, Vietnam). Panjang buah mencapai 2 m, berat 3-7 kg per buah. Lagenariya berkembang sehingga lewat musim luruh. Walaupun tumbuhan bersahaja, tetapi lebih suka struktur subur humus tanah subur.

Penjagaan Loji adalah pengairan yang banyak, melonggarkan tanah dan Buat sungkupan untuk mengekalkan telaga kelembapan, Cukup untuk kegunaan dalam negeri meningkat satu atau dua tumbuh-tumbuhan. Tempat mereka berhampiran bangsal taman atau gazebo. Renek dan buah-buahan diikat pada sebatang tiang tegak. Mengawal pertumbuhan tumbuhan dan mencubit pusat pucuk sisi.

Buah dipetik apabila mencapai panjang 20-30 cm Lagenariyu boleh ditanam sebagai tumbuhan hiasan. Berdasarkan bahan-bahan www.urogay.ru

salad, pucuk, lagenariya, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri