logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Dari lagenariya berasal

Bagaimana datang lagenariya benih

budaya ini menimbulkan legenda seperti yang sebenar pub pernah berlaku sebelum ini, yang tidak suka Slash di bahagian-bahagian, tetapi dia masih mampu untuk berkembang. Bukan itu sahaja. Dalam Westerns tua Amerika dapat dilihat pada sisi kelalang koboi air, yang tidak seperti buah kering botol lagenarii. Sementara itu, masih tidak betul-betul jelas di mana lagenariya asli.

Dalam liar ia boleh ditemui di Afrika dan India. Sebenarnya ini merupakan tumbuhan liar kedua. Pada masa ini, terdapat banyak jenis lagenarii, dan mereka berbeza dari lain-lain bentuk buah-buahan.

Terdapat dua meter buah-buahan, buah-buahan adalah berbentuk pir, bola, berbentuk botol saya mesti mengatakan bahawa adalah wajar untuk makan buah daripada lagenarii "lama" sebagai semua jenis lain untuk rasa pahit. Setelah buah ripens lagenarii sepenuhnya mengeluarkannya dari benih dan pulpa, dan buah-buahan selepas pra-kering digunakan sebagai makanan ringan. Sejak

Lagenariya kepunyaan keluarga labu, dia sangat gemar haba. Jika suhu udara di bawah 15 darjah, benih tidak bercambah. Jaminan percambahan lagenarii berlaku pada suhu 30 darjah.

Menyemai benih hampir menyemai masa yang sama, benih timun. Walau bagaimanapun, benih pereraschivat sleduetdostatochno bukan hanya menyemai ia selama 30 hari sebelum menanam, jika pada semua tanah selepas benih bercambah, sebuah filem atau kaca mata diukir dari botol plastik. Setiap benih ditanam dengan tegas seperti cawan yang berasingan. Ini disebabkan kepada fakta bahawa jika pada masa menyemai atau pertumbuhan akan merosakkan akar, tanaman muda boleh mati.

Rendam benih dalam air lagenarii lama nadooni boleh reput. Dalam kes ini, mereka digalakkan untuk rendam dalam larutan panas perangsang pertumbuhan dan sofa, meletakkan benih di tempat yang hangat. Selepas benih lagenarii akan ditanam di dalam bekas, mereka harus diletakkan di tempat yang panas di mana suhu dikekalkan sekurang-kurangnya 30 darjah dan mula memantau kelembapan tanah. Kira-kira seminggu selepas itu, benih akan bercambah, tetapi jika anda telah ditanam benih-benih lama, percambahan mereka boleh mengambil masa sehingga 2 minggu.

Selepas pucuk mula-mula muncul dalam bentuk gelung ke atas lapisan tanah, suhu boleh diturunkan kepada 25 darjah, dan keupayaan untuk meletakkan lampu. Prosedur ini adalah penting kerana Jika tumbuhan terbentang cotyledonous lutut, kemudian turun buah-buahan yang besar tidak boleh mengharapkan. Bilakah lagenarii 3,2 daun ini, anak pokok boleh dipindahkan ke dalam tanah terbuka, sudah tentu, bergantung pada keadaan cuaca.

Lagenariya tidak suka salji, jadi saya perlu menyediakan tempat tinggal untuknya, jika permukaan tanah dijangka frosts. Di luar, adalah lebih baik untuk menanam lagenariyu sebelah pokok dari matahari. Atau, sebagai alternatif, untuk membenarkan dirinya di terali, sebagai lagenariya memberikan massa vegetatif yang kukuh dan boleh "memanjat" pada ketinggian lima meter. Bagi bayang-bayang, kemudian mula tumbuh di bawah naungan lagenariyu tidak digalakkan.

Walaupun apabila tumbuhan itu adalah ketara lebih tua, ia boleh berkembang walaupun dalam kanopi pokok tebal. Bagi tanah, kemudian tumbuh-tumbuhan ianya tidak terlalu mendesak, tetapi pertumbuhan akan berlaku lagenarii aktif apabila diletakkan bersebelahan dengan longgokan kompos. Atau ke dalam telaga, dipenuhi dengan humus dan tanah atas dusted. Dalam makanan biasanya lagenarii ovari muda yang panjang sampai 60 cm

Beberapa tukang kebun yang tidak berpengalaman membuat kesilapan besar apabila buah tersebut ditinggalkan pada tumbuhan lebih lama. Walau bagaimanapun, ini perezreyut buah kes dengan cepat, tetapi rasa mereka akan kepahitan ini. Salah satu ciri lagenarii ialah buah-buahan yang boleh digunakan di bahagian-bahagian, memotong mereka di kilang.

The parut luka dengan cepat, dan buah-buahan yang terus berkembang. Tempoh tumbuh-tumbuhan amat menghulurkan lagenarii, supaya benih telah meninggalkan pasangan pertama buah-buahan dan menyimpan mereka di kilang, selagi mungkin. Jika faedah itu dalam beberapa cara jatuh di bawah beku, kemudian disimpan untuk masa yang lama mereka tidak akan. Dipetik buah "biji" boleh dimasukkan ke dalam rumah masak sebelah penyinar.

Mengikut awal Disember, buah-buahan yang benar-benar kering, dan jika mereka adalah berjabat baik, maka anda akan mendengar guruh benih runtuh. Terima gemeretuk semulajadi. Ketika itulah mereka harus dipotong terbuka dan goncang keluar benih.

Benih lagenarii diperolehi dengan cara ini boleh kekal berdaya maju untuk agak lama vremya8 10 tahun. Berdasarkan bahan-bahan chudo-ogorod.ru

Related Posts:
  1. Lada
  2. Timun
  3. Kentang

lagenariya, lada, kubis, kentang, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri