logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Sayur lada

Sayur Lada Lada

Satu budaya yang jarang boleh dibanggakan seperti pelbagai bentuk, warna, saiz buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan itu sendiri, seperti lada. Di sini dan dua meter dan gergasi kerdil 2530mm melihat buah-buahan boleh agak kecil dan begitu besar sehingga dia akan salad untuk seisi keluarga.

Ada yang bulat seperti bola, bulat-rata, kon, kubastyepochti persegi, piramid berbentuk dan sempit, seperti buah. Daging ini sangat tonkoyvsego 0.1 mm dan 1 cm tolstoypochti Pedas - Kecil berried (56 g buah) dengan daging nipis dan rasa sangat tajam. Peppers - dengan buah-buahan yang panjang dengan berat 1215 g, dengan nipis, mudah kering pulpa berwarna merah terang rasa manis atau slaboostrogo. Ia dibuat paprika.

Akhir sekali, salad, juga dikenali sebagai manis dan loceng. Beliau mempunyai buah-buahan yang besar: 50-350 400 g, pulpa adalah tebal, rasa dari manis panas. Kami, di Rusia, dan akut lada ditanam oleh satu: jika anda meletakkan mereka bersebelahan, silang pendebungaan berlaku, dan kedua akan rasa pahit. Dan di India, Turki, Pakistanetam, di mana mereka suka panas, salad khas ditanam lada pahit untuk menjadikan mereka lebih tajam.

Itu lada yang paling biasa dalam dunia sayur-sayuran, tahunan, atau lada (Capsicum annuum), yang mempunyai pelbagai semenanjung dan tajam. Erez pubescent (C. pubescens ) Dan melabuh lada (C. bandul) tidak adalah seperti popular dan ditanam terutamanya di Amerika. Dan, akhirnya, (Frutescens Kapsikum) di India cili, atau tembakau, salah satu spesis yang paling kritikal.

Lada sayur-sayuran asli ke Amerika Selatan. Dalam Dunia Lama adalah tumbuhan ditanam untuk masa yang lama semata-mata sebagai ubat, yang difahami: kandungan vitamin C, ia mendahului semua sayur-sayuran. Di samping itu, ia meningkatkan penghadaman, membantu meremajakan.

Lada suka haba dan kelembapan. Adalah lebih baik kepadanya pada 18 - 25C. Jika suhu jatuh kepada 13 C, ia berhenti berkembang, tetapi pada mati yang lebih rendah dan tidak.

Apabila kering - daun jatuh, dan ovari. Lada juga sangat cerewet pada tanah dan sama sekali tidak bertolak ansur teduh. Berdasarkan bahan-bahan www.supersadovnik.ru

Related Posts:
  1. Tomato seberat 2146
  2. labu
  3. Tomato

lada manis, salad, labu, tomato, lada, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri