logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Lada berwarnawarni ke atas anak benih

Lada Colorful pada anak pokok lada

lada berwarna adalah pilihan pada saya benih pada pertengahan bulan Februari, kadang-kadang pada minggu pertama Mac. Tanah dituai pada musim gugur. Apabila menyemai, ia perlu rapuh dan juga kelembapan. Tanaman meletakkan sebelah bateri pemanasan pusat (tidak di atasnya!), Suhu semasa percambahan adalah 25-30 `Stogda cepat bercambah bukan sahaja benih segar, tetapi mereka yang telah disimpan untuk tahun 3-4. Untuk mengekalkan kelembapan kotak perlu meliputi filem, menembak secepat seolah-olah pucuk. Benih muncul dalam 7-10 hari.

Dan apabila semua tanaman bercambah, kotak berdiri di rumah hijau yang hangat, di mana suhu adalah dalam 15-16 'C, maka ia telah dinaikkan kepada 22-25' C. Tumbuhan Menyelam di fasa 2,3 daun benar, dalam periuk tanah gambut. Sebelum anda memilih tanaman disiram dengan banyaknya untuk membuat lebih mudah untuk mengeluarkan anak pokok yang rapuh tanpa merosakkan akar. Lada tidak bertolak ansur teduh, jadi saya di rumah hijau tumbuh-tumbuhan dengan menyediakan pencahayaan seragam.

Pilihan, jika lada tumbuh dengan baik, subur 2-3 kali baja mineral kompleks. Betul berkembang benih pada usia 55-60 hari harus 20-25 cm tinggi dan mempunyai batang yang tebal dengan 10-12 daun benar. Dalam alasan ia jatuh, seperti yang akan beku dan tanah menjadi panas sehingga 12 `C.

Lada bertindak balas dengan baik kepada baja, terutama perkara organik dalam bentuk humus dan kompos. Juga, sebelum menggali tanah, saya lakukan pada super fosfat rabung lagi (60 g / m ), Kalium klorida (30 g / m .) Tumbuhan ditanam pada selang 30-35 cm, dalam 4 baris, dengan lorong yang 40-45 cm setiap juga dikemukakan oleh segelintir abu. Dalam lada musim panas dua kali subur baja mineral kompleks dan tanah di taman saya sentiasa menyimpan basah dan longgar.

Pada musim panas panas menyiram tumbuh-tumbuhan 2 kali seminggu, dan air yang berdiri di matahari dan panas. Pengarang: Valery Brizhan, Punjab. Berdasarkan bahan-bahan www.moyogorodik.ru

Related Posts:
  1. Labu

lada, kubis, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri