logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kunyit lada

Keluarga Pertsev.  Tanah air - kawasan tropika Ts dan Amerika Selatan, Eropah dan Asia. Secara semula jadi, terdapat kira-kira 2000 spesies. Lada Saffron Piper crocatum - anggur hijau, membentuk akar udara bergantung kepada sokongan. Daun bentuk bujur telur memanjang, menunjukkan di hujung, sehingga 10 cm panjang.

Permukaan daun berwarna hijau gelap, dengan keputihan tempat di sepanjang urat, belakang sisi ungu-merah. Mempunyai bunga yang kecil, berkumpul di hal berkembang spicate axillary, tidak nilai hiasan. Lada dihiasi Piper ornatum - pendaki, sama dengan spesis sebelumnya. Daun ocherednoraspolozhennye, Berbentuk jantung, berkata di hujung, sehingga 10 cm panjang.

Permukaan daun beralun adalah hijau gelap, dengan bintik putih sepanjang urat, bahagian belakang hijau pucat dengan bintik kemerahan. Mempunyai bunga yang kecil, berkumpul di perbungaan kenaikan seperti axillary.  Suhu PENJAGAAN: musim panas adalah sederhana, sebaik-baiknya tidak melebihi 22 ° C.

Pada musim sejuk, sejuk - kira-kira 16-18, tetapi tidak di bawah 15 ° C.  Lampu: cahaya ambien yang terang atau separa teduhan cahaya.  Penyiraman: kebun pada musim panas - tanah perlu disimpan musim vlazhnovatoy dan sederhana.

Baja: Dari April hingga avgustpodkarmlivayut baja cecair untuk daun hiasan Loji setiap dua minggu.  Kelembapan: Lada memerlukan kelembapan yang sangat tinggi. Di samping itu, semburan bunga dua kali sehari, letakkan di atas palet periuk besar pelet tanah basah.

Juga, periuk itu diletakkan di dalam bekas yang besar, dan ruang antara bekas dipenuhi dengan lembap sphagnum lumut atau gambut.  Pemindahan: Setahun - dua pada musim bunga. Tanah itu terdiri daripada campuran 1 bahagian tanah rumah hijau, 1 bahagian gambut,

1 bahagian daun tanah, 1 bahagian humus dan satu bahagian pasir.  Propagation: keratan batang dan oleh lapisan pada musim bunga. Berdasarkan bahan-bahan iplants.ru

lada

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri