logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Buah lada

Buah lada sayur-sayuran

Buah lada - produk yang sangat bernilai, mereka mengandungi vitamin C lebih, daripada yang lain Sayur. tempat Lada haba dendam, dan oleh itu yang untuk menjadi baik panas, terlindung daripada bahagian angin, adalah wajar berhampiran dinding bangunan. Ia adalah mustahil di bawah lada membuat segar baja dan baja yang mengandungi klorin. Dengan lebihan sebanyak kilang baja nitrogen bentuk massa vegetatif berkuasa, secara mendadak mengurangkan tanaman buah-buahan dan mereka kualiti.

Lada ditanam hanya dalam benih, kerana sebagai benih yang bercambah 10-21 hari, dan perlahan-lahan berkembang di pertama peringkat pertumbuhan. Bercambah ditanam di dalam tanah pada usia 60 - 65 hari. Tumbuh-tumbuhan hidup yang lebih baik di dalam pasu atau cawan, kerana tumbuhan tidak bertolak ansur diubah.

Jika anda menggunakan benih bezgorshechnaya, anda perlu memastikan bahawa ia mendarat pada kedalaman yang sama di mana tumbuh-tumbuhan di dalam pasu atau rumah hijau. Pada tanah pengairan ditanam dengan lada lorong 50 - 60 cm dan jarak antara 20-25 cm, dengan meletakkan 10 m persegi di 70-90 tumbuh-tumbuhan. Akut Anda boleh menanam daun lada. Tuangkan lada pada pendaratan, 12-15 hari selepas itu, sehingga tempoh bayaran besar - melalui 8 - 10 hari, dan kemudian selepas tuaian setiap.

Luangkan makan pertama di 12-15 hari selepas pemindahan, kedua - dalam tempoh kematangan buah-buahan dan satu pertiga - 15 - 20 hari selepas kedua. Perlu untuk menghasilkan melonggarkan tetap tanah. Hasil semua jenis lada dituai pada awal biologi matang (kemerah-awal). Dalam fasa ini, mereka mengumpul paling bilangan gula, vitamin dan nutrien lain.

Tetapi dalam makanan sesuai dan lebih hijau buah-buahan dalam fasa kematangan teknikal. Perlu masa untuk membersihkan buah, menghalang mereka daripada matang, seperti ini Jika tidak dibentuk ovari baru. Bersih buah besar, meninggalkan 3-5 kecil dan sederhana.

Buah-buahan hendaklah dipotong dengan pisau akuratno, tetapi tidak memutuskan, kerana ini boleh menyebabkan reput kilang. Berdasarkan bahan-bahan www.gdn.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Dua jenis lada
  3. bercambah lada
  4. Timun

lada, kubis, tomato, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri