logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Sup labu bawang putih dengan kentang lecek

Daripada sup labu bawang bawang putih dengan mashed

penulis Vyskubova LV, foto oleh pengarang Labu mempunyai dan pemakanan yang tinggi. Buah labu mengandungi karbohidrat dan garam mineral, kalium, kalsium, magnesium, besi, fosforus, tembaga, vitamin C1, B1, B2 dan E. Dalam pulpa daripada labu banyak pektin, gula dan kanji. Dalam karotena labu kuning dan oren daripada lobak merah.

Itu kalori bersamaan labu kembang kol. - Untuk penyakit kardiovaskular, yang membawa kepada edema; - Dengan hati, pankreas, pundi hempedu; - Jika berat badan berlebihan. Terkandung dalam pektin labu menggalakkan penghadaman dan perkumuhan bahan berbahaya. Sesetengah budaya menggunakan pulpa buah labu untuk penyembuhan luka dan terbakar.

Berkembang labu di taman villa adalah untuk kepadaku satu keseronokan estetik. Perhatikan peningkatan pesat dalam saiz buah dan perubahan lukisan labu ia sangat menarik! Sebelum ini, saya cuba untuk berkembang labu sebesar yang mungkin. Tetapi secara beransur-ansur datang kepada kesimpulan bahawa penggunaan makanan seperti labu besar tidak selesa.

Sekarang saya berkembang dipanggil a la carte jenis labu, seberat 1-2 kg. Saya mencadangkan kepada memasak puri labu dengan bawang putih. Sup labu skuasy Satu saiz sederhana (atau dua kecil) dipotong keping, bersih daripada benih dengan sudu, potong kulit itu. Kemudian potong labu saya sepotong-potong. 2-3 lobak besar kulit, dan saya disapu pada parut a kasar. 2 kepala bawang saya bersih dan saya potong cukup kecil.

4 ulas bawang putih tanah. 6 kentang bersaiz sederhana kulit dan potong kiub. Segala-galanya berubah menjadi periuk dan tuangkan dalam kira-kira separuh daripada jumlah airnya. Saya masak sehingga mendidih dan biarkan penutup dengan api kecil (kira-kira sejam) sehingga sayur-sayuran yang lembut. Topi pan dari haba dan menghancurkan kandungan menggunakan mixer untuk puri negeri ini. Berhati-hati supaya tidak membakar diri anda dengan percikan panas!

Kemudian masukkan ke periuk liter 1 daripada susu, 4 air daging kiub ayam, lada hitam, herba kering (Dill, pasli, Oregano), dan pala. Tambah garam hanya jika anda merasakan perlu rasa (masin air daging kiub). Semua saya bawa hingga mendidih, kacau sentiasa untuk mengelakkan dibakar. Apabila meja, semangkuk sup dengan puri labu boleh menambah sesudu krim masam.

Viva Pinata Viva! Berdasarkan bahan-bahan www.gardenia.ru

Related Posts:
  1. Lagenarii memerlukan tanah subur
  2. manfaat Kesihatan timun
  3. Saraha dimakan

pulpa labu, pasli, bawang, lagenariya

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri