logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Labu produk baik makanan dan perubatan

Labu baik makanan dan ubat-ubatan produk kentang

Labu - horoshiydietichesky dan produk perubatan. Dalam buah matang digunakan dalam ICEM makanan. Labu rebus, bakar, diproses menjadi bubur, telur, jeruk. Eeispolzuyut juga dalam pembuatan jem buah-buahan dan kesesakan. Plodysolyat imarinuyut tidak matang. Biji labu dikenali dalam perubatan kaum sebagai penawar untuk menghapuskan cacing.

Buah-buahan ini mengandungi labu gula (kira-kira 3%), kanji (16 hingga 20%) dan provitamin A karotena-(purata 5 mg setiap 100 g produk mentah).  Semasa kuat El vegetatsiirazvivaet ikornevuyu sistem, jadi penting untuk menanam kawasan labu besar pemakanan. Menuntut di musim panas ini. Percambahan Semyannachinaetsya pada 14 ° C, dan mengikat pertumbuhan janin - pada 15 ° C.  Suhu optimum untuk pembangunan dan dlyarosta labu 25-27 ° C.

Ia takzhetrebovatelna untuk kesuburan tanah yang tinggi, terutamanya dalam kandungan bahan organik. Agak tahan naung, tumbuh dengan baik di antara ryadamikukuruzy. Untuk tujuan ini, lebih jenis podhodyatpletistye, yang membentuk luchshekustovyh memilih tempat yang paling diterangi matahari.

   Horoshosochetat dengan kentang dan  . Boleh diletakkan di sebelah pagar arbors, dinyalakan, jari-jari pada. Untuk buah-buahan apabila ia perlu untuk membuat ilipodveshivat prop dalam grid.  Jentera. Dalam zon iklim usloviyahNechernozemnoy  labu ditanam sahaja - satu-satunya cara untuk mendapatkan buah-buahan yang masak padang terbuka.  Keperluan kplodorodiyu tanah rawatan persenyawaan di labu, pihak yang sama seperti yang  .Anak benih labu ditanam di taman selepas frosts dan penubuhan teploypogody (C5-15 Jun).

Jika anda loji awal (Mei 15-20), tumbuh-tumbuhan perlu dilindungi otzamorozkov, menyembunyikan bahan mereka terlindung. Dalam telaga membawa pada separuh baldi  bercampur dengan dan, jika tanah itu kering, kemudian tuangkan 1-2 liter air, kemudian ditutup dengan tanah untuk kotiledon chegorassadu. Kawasan bekalan bagi satu tumbuhan 1,5-2 m 2.

Care to tykvoyzaklyuchaetsya hoeing, merumput, kawalan  hampir tarikh yang sama dengan cara yang sama seperti dalam jagaan skuasy.  Itu lakukan apabila pada awal sehingga janin glavnomsteble 3,2 dan satu janin di sisi batang.  Picit bahagian atas semua batang, keluar 5-6 daun di atas buah.

Selepas mengeluarkan batang rostovyhpochek nutrien dihantar kepada buah-buahan yang tumbuh lebih cepat dan nachinayutusilenno matang.  Di bawah setiap buah-buahan perlu diletakkan di bawah otrezokdoski atau papan lapis yang akan melindunginya daripada mereput  . Labu ternyata enak, jika ia baik diterangi oleh matahari.  Dikeluarkan selepas buah pertama membekukan labu kecil semua sekali gus.

Buah-buahan dengan plodonozhkoyotdelyayut sebatan dan perlahan-lahan dipindahkan ke lokasi simpanan. Ia hendaklah bersih izbegatpri mehanicheskihpovrezhdeny buah dari mana ia disimpan lebih teruk, labu cepat zagnivayut.Urozhaynost buah purata 3-4 kg setiap 1 m2. Berdasarkan bahan-bahan nlogorod.ru

Related Posts:
  1. Lagenariya
  2. Zucchini

zucchini, lagenariya, pucuk, kentang, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri