logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Labu berkembang

Labu labu tumbuh

Untuk mengambil penanaman terbesar dan benih berkualiti tinggi, semua benih layu mesti menolak. Cara terbaik untuk menyediakan untuk menyemai bercambah mereka sebelum naklevyvaniya. Untuk melakukan ini hari dua atau tiga sebelum menyemai benih direndam dalam air panas (45 ~ 50 `C) selama 2-3 jam dan kemudian direndam di dalam tisu basah pada suhu bilik. Setelah naklyunutsya benih, mereka sudah bersedia untuk menyemai. Rendam proses mengikat biji. Di samping mempercepatkan kemunculan benih direndam mengalami kurang daripada perosak, sejak kehilangan rasa.

Untuk meningkatkan daya tahan sejuk tumbuh-tumbuhan, terutama labu pala selatan, kebun banyak incipiently bercambah benih dipadamkan. Untuk tujuan ini, biji benih bercambah incipiently disimpan dalam kain basah 3-5 hari di sayur laci peti sejuk atau bercambah mereka selama seminggu pada suhu berubah-ubah: 8 10 jam di C 18-20, 12-14 jam kemudian pada 1-2 'C, dll Untuk mendapatkan tanaman yang besar dan awal, terutamanya kematangan jenis benih labu ditanam cara.

Anak benih disediakan di rumah hijau atau taska, bersalut filem, atau di sebuah apartmen di sisi tetingkap yang baik menyalakan selatan. Labu tidak bertolak ansur diubah, maka benih disemai di dalam pasu saiz 10x10x10 torfoperegnoynye cm atau di dalam pasu yang diperbuat daripada kertas. Banyak kebun tumbuh benih disemai di dalam kotak penuh dengan torfogruntom. Pada bahagian bawah kotak sebelum dituangkan lapisan habuk papan cm 3-4 Juga bercambah benih disemai untuk 20-22 hari sebelum diubah ke dalam tanah.

Pertama dua atau tiga hari suhu dikekalkan dalam C 18-25 `Happy` dan 15-18 pada waktu malam. Apabila benih mengurangkan suhu untuk 5-6 hari ke 15-18 `C pada siang hari dan sehingga 12-13` C pada waktu malam, agar benih tidak diregangkan. Kemudian suhu meningkat kepada 18-22 pada siang hari `s, dan pada waktu malam kepada C. 13-15 '

Benih disiram sederhana tetapi tetap kira-kira 7-8 liter untuk 1 sq.m. Dalam kelembapan ini sederhana dan suhu optimum (18-22 `C) membantu memastikan tanaman yang kuat dan tahan lasak, dan kelembapan yang berlebihan membawa kepada pemanjangan daripada tumbuh-tumbuhan. Satu minggu selepas percambahan tumbuh-tumbuhan boleh memberi penyelesaian Mullein (1:10) kepada 0.3 liter untuk 1 loji. Dalam ketiadaannya kilang mesti subur nitrophoska (15 g setiap 10 liter).

Betul bersedia benih harus rendah dan kuat batang, internodes pendek dan dua atau tiga yang maju gelap daun hijau. Apabila bahaya fros telah diluluskan dan ditubuhkan cuaca panas, benih ditanam di pra-disiram dengan telaga air hangat dengan cara yang sama seperti ketika menanam benih. Harus dimusnahkan sebelum penanaman padat luar dinding torfoperegnoynyh periuk. Benih ditanam dengan banyaknya disiram (jika perlu) dengan air suam.

Anak benih hendaklah ditanam pada waktu malam atau dalam cuaca hujan, mendung. Jangan lupa di sini bahawa anti-beku telaga di bawah periuk torfoperegnoynye hendaklah di atas busut tinggi 10-12 cm, dengan tanah yang lebih baik panas dan ditanam semua tumbuhan harus mempunyai topi pelindung atau penutup filem. Sekitar pangkal bukit kita perlu meletakkan lapisan kompos untuk menindas pembangunan rumpai. Dan dalam skuasy musim panas basah hujan secara umum telah berkembang dalam busut.

Ia tidak akan membenarkan kilang itu mereput dalam hubungan dengan tanah lembap. Berdasarkan bahan-bahan sad6sotok.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Kentang

tomato, kubis, kentang, labu, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri