logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Labu adalah lazat dan berguna

Labu adalah lazat dan daging labu berguna

Salah satu jenis yang paling biasa sayur-sayuran dalam jalur tengah kami adalah labu a. Di samping itu, ia adalah enak dan berguna kepada badan, neyP mengandungi banyak vitamin dan mineral yang memberi manfaat kepada kedua-dua orang dewasa dan kanak-kanak, seperti dalam labu mengandungi sejumlah besar vitamin D, melalui yang meningkatkan metabolisme dan menguatkan rangka tulang. Selulosa, yang begitu banyak dalam daging dari labu, kesan yang baik terhadap perut dan usus, jadi ia berguna untuk pulih dari penyakit dan untuk kegunaan dalam diet.

Kandungan kalium, mania, kalsium, tembaga, besi, fosforus, kesan yang baik terhadap sistem hematopoietic. Untuk mencegah buah pinggang dan labu hati adalah produk yang sangat tsennymP menstabilkan metabolisme dalam jus gastrik dan membantu untuk menormalkan cara kroveprodyaschih status, sejak kandungan pektin dalam labu ketara mengurangkan kolesterol tidak baik dan menggalakkan penyingkiran keluar dari organisma.

Pulpa Labu mengandungi asid organik, tersebar luas yang asid malic, serta poli dan gula, jadi labu dapat memenuhi keperluan badan untuk glukosa. Sejumlah besar kalsium, kalium zink, besi, tembaga, florin, mengisi kembali badan dalam unsur surih. Karotena, yang terkandung di dalam labu, satu kesan yang baik terhadap keadaan penglihatan, dan satu set vitamin C, B menggalakkan fungsi normal saluran gastrousus.

Bagi cholecystitis pemakanan pesakit, hepatitis, nefritis akut dan kronik, penyakit sistem kardiovaskular tanpa gagal dinasihatkan untuk mengambil makanan daripada labu. Salah satu daripada sifat-sifat labu dan produk daripadanya, adalah keupayaan untuk mengeluarkan refleks lelucon di kalangan wanita hamil, yang menyumbang kepada keadaan normal wanita dalam apa-apa tempoh yang kritikal dalam hidupnya. Selain itu, labu dan produk-produk membantu mengatasi "penyakit laut" untuk perjalanan melalui laut.

Kesan yang baik dalam rawatan penyakit buah pinggang mempunyai segar labu jus. Beliau merupakan standard teladan bagi kemasukan mungkin 150-200 gram. Pada masa yang sama, jus sama memberikan kesan yang menenangkan, membantu menormalkan tidur. Dalam bentuk labu memampatkan digunakan dalam rawatan penyakit kulit, terbakar, ekzema dan ruam.

Bahan-bahan yang terkandung dalam Kompleks labu, menggalakkan pemulihan hati selepas hepatitis A, dan jika cukup lama menggunakan produk labu dipaparkan terlalu banyak air dari badan, melegakan bengkak. Tetapi lebih berharga biji labu anda, yang tidak mengandungi bahan-bahan kurang berharga. Sejak zaman purba mereka telah digunakan sebagai anthelminthic, serta ejen pencegahan bagi penyakit sistem genitourinary, dan radang prostat.

Di timur ekstrak larutan ubat yang digunakan labu dalam rawatan penyakit paru-paru, terutamanya batuk kering. Hidangan paling mudah, tetapi sangat lazat diperolehi oleh labu masak , Garam dan gula. Bubur labu adalah salah satu yang paling lazat Sayur bijirin. Setiap tuan rumah sendiri menghormati akan memanggil sekurang-kurangnya 5-7 hidangan dari labu, yang mudah disediakan dan yang boleh ukrasitP meja makan.

Regina Lipnyagova Berdasarkan bahan-bahan berguna-food.ru

Related Posts:
  1. labu labu rawatan
  2. Timun

labu, labu jus, bubur, labu, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri