logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Labu adalah a berry

Labu adalah sayuran buah

Ini adalah agak serupa dengan Gabenor matahari di bumi ini - sama ceria, terang dan bulat. Sudah tentu, ini adalah - a labu. Yang, kebetulan, seperti tembikai, bukan sayur-sayuran, dan buah. Komposisi kimia biasa begitu diubah bahawa budaya ini boleh disebut "jadual berkala". Lagipun, pertama labu semua kaya dengan mineral: kalium, kalsium, magnesium, tembaga, Dan fosforus.

Terutama berguna pada musim luruh dan musim sejuk akhir, apabila pelbagai segar Sayur terhad. Untuk tujuan terapeutik, digunakan sebagai daging ini budaya yang indah dan benih. Ia mengandungi kandungan yang agak tinggi asid askorbik.

Ini buah labu kaya dengan karotena (yang mengandungi 3-9 mg., Beberapa jenis boleh mencapai tahap kandungan karotena daripada 38mg.). Labu - Juara sayur-sayuran dalam kandungan besi mereka. Ia mengandungi vitamin B, C, E, D, PP, serta vitamin yang jarang berlaku seperti vitamin T, yang membantu mempercepatkan proses metabolik dalam badan. Labu tidak berserabut, baik rebus lembut dan mudah dihadam.

Dengan hidangan ini daripada ia disyorkan untuk pemakanan terapeutik dan pencegahan. Manfaat labu kepada saluran gastrousus: produk penting yang berguna untuk masalah dengan hati, pundi hempedu, gastritis kolitis,. Pulpa Labu dengan sederhana hampir neutral menyumbang kepada penyembuhan ulser gastrik dan ulser duodenum.

Makanan Labu memberikan kesan yang baik dalam obesiti, gangguan metabolik. Pektin memastikan perkumuhan produk metabolik toksik dan kolesterol berlebihan. Bagi wanita hamil: digunakan dalam toksikosis. Berdasarkan bahan-bahan health.passion.ru

Related Posts:
  1. Tomato - salah satu daripada sayur-sayuran yang paling popular di dunia

daging labu, squash, tomato, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri