logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Jus semulajadi

Jus kentang

jus buah-buahan dan beri perlu mengambil dalam diet harian hak tempat terkemuka. Dengan pelbagai rasa, bukan sahaja mereka menyegarkan dan menyenangkan untuk menghilangkan dahaga, tetapi juga mempunyai ciri-ciri penyembuhan. Jus - sumber penting vitamin.

Pengambilan jus merangsang metabolisme, meningkatkan ketahanan terhadap jangkitan, menyediakan ketahanan badan dalam keadaan tertekan. Asid organik (malic, sitrik, dan lain-lain) yang terkandung dalam jus, membantu untuk menghadamkan makanan yang lebih baik. Di samping itu, mereka sebahagiannya boleh membayar ganti rugi asid hidroklorik kekurangan beberapa jenis penyakit yang dikaitkan dengan dikurangkan keasidan gastrik.

Jus juga kaya dengan mineral, termasuk unsur-unsur surih. Jus kalium, yang banyak jus buah-buahan apa-apa, dikeluarkan dari badan yang berlebihan kelembapan. Itulah sebabnya doktor mengesyorkan bahawa jus buah-buahan dan sayur-sayuran bagi mereka yang mengalami penyakit sistem buah pinggang dan kardiovaskular, diiringi oleh edema. Besi sebatian berguna dalam beberapa bentuk anemia.

The pulpa buah-buahan dan jus dengan pulpa dalam banyak pektin (serat), yang meningkatkan pergerakan usus dan membantu perkumuhan . Ini membolehkan jus untuk mengesyorkan dalam aterosklerosis dan penyakit usus. Jus semulajadi tanpa gula ditambah rendah kalori. Oleh itu, mereka tidak dapat diketepikan dalam diet bagi mereka yang memerlukan . Jus berguna untuk penyakit berjangkit dengan demam dan lebih rendah selera makan.

Adalah diketahui bahawa di usia tua, serta penyakit tertentu - Aterosklerosis, penyakit jantung, obesiti - hendaklah tidak kurang penggunaan gula (sukrosa). Sesuatu yang berlebihan dalam diet menyumbang kepada peningkatan kolesterol badan dan lemak meningkat. Karbohidrat jus terdiri kebanyakannya daripada fruktosa dan glukosa. Sebagai contoh, dalam epal jus fruktosa adalah 4 kali lebih besar daripada sukrosa, dalam satu ceri - hampir 15 kali.

Ini adalah karbohidrat buah-buahan dan sayur-sayuran semula jadi lebih bermanfaat (untuk Berbanding dengan gula halus bertindak) pada metabolisme. Jus diperlukan bukan sahaja untuk orang sakit, tetapi juga sihat, terutamanya kanak-kanak. Walaupun rawatan haba dalam pengeluaran perindustrian jus dan membolehkan sebahagian besarnya mengekalkan nilai pemakanan mereka, tetapi bilangan maksimum semua nutrien yang terkandung dalam jus mentah yang baru disediakan.

Jadi Jika anda memasak jus di rumah, anda lebih baik melakukannya segera sebelum digunakan. Walaupun manfaat daripada jus adalah jelas, kita tidak harus harga yg terlalu tinggi mereka penyembuhan kuasa. Lagipun, jus - ia adalah terutamanya makanan, perubatan kesan yang, sememangnya, tidak begitu banyak sebagai contoh, dadah tablet.

Malangnya, masih ada orang yang naif beriman kepada setengah jus atau campuran itu boleh disembuhkan, dan ulser perut dan malignan ketumbuhan, dan malaria, dan katarak, dan kemandulan, dan berpuluh-puluh jenis penyakit lain. Sebagai contoh, 3-4 liter jus lobak setiap hari boleh menyebabkan keseluruhan organisma dalam keadaan normal.

Orang-orang yang mengikuti nasihat ini bukannya peningkatan dijangka menjadi metabolisme, dan protein mata dan kulit bertukar menjadi kuning, menyebabkan kebimbangan orang yang tersayang. Jika anda serius memutuskan untuk melakukan sokoterapiey, maka ia perlu pastikan anda berunding dengan pakar pemakanan. Recall penyembuhan sifat jus paling berguna dan mudah.

Jus epal mengandungi vitamin C, potasium, magnesium, fosforus, besi, malic, sitrik dan lain-lain asid organik. Jus epal adalah disyorkan segala-galanya, tetapi amat membantu untuk kanak-kanak dan dengan kardiovaskular zaboleaniyami sistem, anemia, gastritis dengan kislotnotyu rendah. Kandungan kalori jus ini adalah rendah. Tomato Jus, yang mengandungi vitamin C, karoten, vitamin B, boleh juga disyorkan untuk semua orang hampir.

Ia amat berguna dalam penyakit sistem kardiovaskular, sembelit. Kalori rendah membolehkan jus tomato untuk mengesyorkan kepada mereka yang mempunyai berat badan berlebihan. Jus anggur adalah produk yang berkhasiat yang berharga dan juga mempunyai penyembuhan hartanah.

Ia mengandungi karbohidrat (glukosa dan fruktosa), asid organik (tartarik, malic), mineral (Kalium, kalsium, besi, magnesium, mangan), vitamin C dan vitamin B B. jus adalah memberi manfaat kepada otot jantung, cecair dan elektrolit pertukaran, telah julap dan diuretik, berguna untuk sesetengah buah pinggang, hati dan paru-paru. Jus lobak amat berharga terutamanya karoten (provitamin A).

Adakah ia dan vitamin C, vitamin B, fosforus, kalium, kobalt. Digunakan secara meluas dalam pemakanan klinikal dalam penyakit hati, penyakit buah pinggang, kardiovaskular sistem. Membantu dalam kes-kes kehilangan penglihatan yang berkaitan dengan kekurangan jus A. tin vitamin kepada kandungan nutrien hampir baru, disediakan daripada lobak merah.

Itu mengandungi lobak merah garam kobalt dan besi berguna untuk anemia. Labu jus juga kaya dengan karotena, ada di dalam dia, dan kalium, besi, Vitamin B Disebabkan kandungan kalium, labu jus berguna dalam penyakit-penyakit sistem buah pinggang dan kardiovaskular. Segelas labu segar jus sehari disyorkan untuk mereka yang menderita edema. Jus kentang membantu dalam beberapa kes, ulser. Menormalkan usus.

Ia bersedia sebelum menggunakan. Kentang mentah suci, melitupi dan memerah melalui lapisan kain hipoksia tipis 3-4. Rawatan digabungkan dengan diet yang ringan.

Untuk mengurangkan berat badan dengan cepat Berdasarkan bahan-bahan hudeemtut.ru

Related Posts:
  1. Labu tuaian kedai
  2. labu mula berkembang 5000 tahun yang lalu
  3. kekapis - produk yang berharga
  4. Tomato Tomato

skuasy, jus tomato, lobak merah, labu air, tomato, kentang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri