logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Taman Raja kentang

Raja Taman kentang kultivar

kentang Taman Raja. Alasan untuk kentang harus longgar dan keupayaan. Dalam kes tidak ada tidak menambah baja segar ke dalam tanah - sama ada jatuh atau musim bunga!

Jika anda tidak boleh mengelakkan penyakit, kemerosotan ubi dan lebih rendah hasil. Tetapi separuh reput atau kompos baja akan digunakan hanya untuk kebaikan kentang - ia akan meningkatkan hasil hampir dua kali ganda! Apabila untuk menanam panduan terbaik untuk isu - permulaan pokok birch leafing dan bunga ceri.

Ini bermakna bahawa tanah telah dipanaskan cukup dan anda sudah bersedia untuk menanam. Jika anda ingin mendapatkan kentang yang sangat awal, dipandu oleh kesediaan (Mampat di tangan dan dibuang ke bawah, ia hendaklah bebas untuk menyuraikan rumpun). Tetapi dalam kes ini tanpa perlindungan tidak boleh lakukan - terlalu sensitif kepada fros, Amerika Latin ini "pendatang baru".

Air mata sejuk adalah lebih baik untuk menggunakan rabung panjang yang perlu untuk menyediakan selama 10 hari sebelum menanam, supaya tanah itu telah mempunyai masa untuk betul memanaskan. Bagaimana untuk menanam kawasan kecil, kita tidak mampu untuk tidak berdisiplin membuang kentang dalam lubang dan hanya mengisi mereka dengan bumi. mesti berhati-hati dan dengan kasih sayang.

Ya, masa yang perlu menghabiskan sedikit lagi, tetapi hasilnya akan cemerlang. Pada bahagian bawah setiap telaga mesti meletakkan sodok third polupereprevshego baja (atau kompos), secubit super fosfat, gaul dengan nutrien tanah dan ini "selimut" harus diletakkan dengan kentang. Sejak ubi untuk menanam, kami mengambil purata, lubang penanaman pada sekeping kentang.

Jika anda melihat dengan teliti, agar benih atas adalah, dan bawah - yang tali pusat adalah tempat penahanan bekas kentang ubi ibu. Dalam hal ini, pucuk akan muncul lebih cepat dan lebih secara baik. Dan akhirnya, ubi setiap "serbuk" abu.

Jika tanah terlalu kering, tuangkan dalam lubang sedikit . Patch Kentang ke dalam, kira-kira 10 cm, tetapi jika musim bunga telah berdiri panas dan kering, kedalaman penanaman boleh meningkat sehingga 15 cm Jarak antara mesti sekurang-kurangnya 50 sm (bagi gred awal - kurang sedikit) antara baris - tidak kurang daripada 70 cm

Pada dasarnya, lebih - lebih baik bagi ubi penanaman bebas membangunkan lebih baik, dan kilang itu akan kentang mudah. Jangan takut untuk menggali dalam pucuk! Di bawah keadaan cuaca yang baik, jenis awal, ditanam dengan "janggut" akar cenderung untuk bercambah dalam tempoh 7-10 hari, yang dengan pucuk ubi pendek hijau - dalam masa dua hingga tiga minggu.

Pada ketika ini, anda perlu mempunyai proses yang sangat penting - cuba lagi pucuk ditutup dengan tanah. Kaedah ini memberikan kesan yang menakjubkan dalam beberapa hari menggali keluar buah-buahan yang kuat dan tebal. Ini memaksa rusuhan muda, cemas untuk matahari! Sudah tentu, tidak ada pucuk muncul pada masa yang sama, jadi menanam anak pokok telah beberapa hari.

A hillocks kecil bumi di seluruh sampel tumbuhan yang baru akan membantu anda untuk tidak mengebumikan mereka sekali lagi. Secara kebetulan, teknik ini sering membantu keluar pada masa kedatangan fros, yang sering berlaku semasa percambahan kentang. Ia juga memerlukan air, makanan dan oksigen

Apabila pucuk meningkat kepada 10-15 cm, adalah perlu untuk pengurukan. Ini perlu dilakukan selepas hujan atau air, lalu, ubi dan akar menerima oksigen yang diperlukan untuk biasa . Di samping itu, tanah lembap menggalakkan pembentukan akar baru pada batang. Tetapi yang paling penting, ubi yang membangun pada kedalaman besar, dan oleh itu tidak mengumpul bahan-bahan berbahaya bukan sahaja menjejaskan rasa kentang, tetapi juga menyebabkan keracunan. Tanaman kentang harus setinggi mungkin, meninggalkan hanya permukaan atas.

Jika cuaca panas, dan curahkanlah di atas pokok tidak berfungsi, kemudian menghabiskan longgar. Walau bagaimanapun, ia perlu dilakukan sekali pandang, cuba tanah dengan baris podgresti sedikit. Selepas dua atau tiga minggu, menghabiskan lagi, dan sebelum berbunga - yang pengurukan lepas. Dalam pembentukan tunas bunga untuk memberi makan tumbuh-tumbuhan dengan baja cecair (1 seliter baldi air), perbelanjaan pada setiap 1-1,5 liter renek penyelesaian. Tanah dalam kes ini harus dibiarkan lembap, dan selepas pembajaan-semak okuchit.

Pada tumbuhan berbunga adalah wajar abu opudrit - ini berpakaian tambahan untuk mereka, dan cara untuk menakutkan Colorado kentang kumbang. Dalam tempoh pertumbuhan dan pokok bunga perlu air biasa, kira-kira setiap 7-10 hari (tertakluk kepada hujan). Selepas berbunga, kentang perlu menyiram hanya dalam kemarau yang berpanjangan. Dan selama 20-30 hari sebelum penuaian ia tidak disiram pada semua. Musuh utama kursus ini adalah laknat lewat.

Pada musim panas hujan ini penyakit berbahaya boleh dua atau tiga hari merosakkan tanaman keseluruhan. Walau bagaimanapun, lokasi yang jarang tumbuh-tumbuhan, menggalakkan penanaman pengudaraan yang baik, membantu mengelakkan penyebaran kuat penyakit. Cara radikal Phytophthora masih campuran Bordeaux atau 1-peratus penyelesaian sulfat tembaga.

The semburan pertama dijalankan sebelum berbunga, dan kemudian berulang setiap 10 hari (dalam cuaca kering sekurang-kurangnya). Secara kebetulan, kelainan awal tidak mengalami hampir phytophthora, kerana hanya tidak mempunyai masa untuk jatuh sakit. Seperti yang anda tahu, pada tahun-tahun kebelakangan ini, baru jenis kentang, tidak mudah untuk jangkitan seperti Colorado phytophthora dan kentang serangan kumbang. Walau bagaimanapun, ia mesti diingatkan bahawa rintangan yang ada, sebagai peraturan, diubahsuai secara genetik jenis.

Jadi akhir untuk anda. Syor-syor yang dicadangkan kelihatan rumit pada pandangan pertama. Percayalah, setelah mengikuti mereka buat kali pertama, menghasilkan hasil yang luar biasa, dalam tahun-tahun berikutnya anda mempunyai mudah berulang kali akan mahu melaksanakan peraturan-peraturan yang mudah. Berdasarkan bahan-bahan www.myjane.ru

Related Posts:
  1. Bow batun popular di seluruh dunia
  2. Kentang perihal
  3. Tomato

batun bawang, batun, jenis kentang, kentang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri