logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kentang sangat membantu

Kentang goreng amat berguna

Kentang muncul di Eropah oleh orang Sepanyol yang membawa ia dari benua Amerika. Ia hanya empat abad, dan kini kartofelchetverty produk terkemuka dunia. Ia amat berguna: pertama, ia merupakan sumber penting dalam karbohidrat (dan uglevodybenzin badan kita), dan kedua, kaya dengan vitamin C.

Penternak begitu serius datang untuk percubaan dengan kentang, yang membawanya beratus-ratus jenis, yang, walaupun sama dengan satu sama lain, tetapi berbeza sedikit dalam kualiti gastronomi mereka. Oleh itu, keperluan untuk memasak, tidak terlalu berkanji bulat kentang dengan daging firma yang memegang bentuk dengan baik (jika tidak lebih baik untuk memasak kentang dalam kulit mereka). Untuk cepat memilih kentang lenyek dengan pulpa rebus lembut sortakrugly putih.

Untuk menggoreng jenis yang sesuai di mana kanji-kurangnya (dalam buah hakikat ubi perlu menyimpan bentuk apabila mereka kejam dikacau dalam kuali), bujur, dengan kulit kuning atau kuning-coklat dan daging kuning. Baking memerlukan kentang bujur besar dengan kulit coklat atau kuning-coklat dan daging putih, di mana kelembapan sedikit dan banyak kanji (ubi bakar mudah runtuh, dan menyerap sos.)

Untuk salad jenis yang sesuai dengan kulit nipis, kandungan kelembapan yang tinggi dan sedikit kanji. Ada yang sangat asal jenis kentang. The zanyatnyyfioletovy yang paling, yang bukan sahaja ungu kulit, dan daging (walaupun warna dimasak biasanya hilang).

Walau bagaimanapun, terdapat dua jenis kentang biru, yang adalah seperti yang jelas dan selepas memasak - ia Lintser Blau (lembut direbus kuat) dan Perancis truffle (ubi dengan rasa daging gelap birunya mengingatkan kacang berminyak). Berdasarkan bahan-bahan www.gastronom.ru

Related Posts:
  1. Tomato

jenis kentang, salad, kentang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri