logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kentang adalah seperti baja

Kentang baja suka kentang

Kentang baja suka. Kotoran boleh menyumbang secara langsung di bawah budaya yang boleh meningkatkan hasil kentang dalam 2 kali, tetapi pada masa yang sama meningkatkan risiko kuping kentang. Baja untuk ubi boleh dibuat dalam dua cara: melontar ia di sekitar kawasan atau penutupan satu kedudukan atau lubang (pada hari yang sama). Bolehkah torfonavoznye kompos menggunakan (3:1).

Secara purata, 1 m menyumbang 5,10 kg bahan organik. Sebaliknya, baja yang boleh digunakan (najis hijau) yang akan memperkayakan katil bahan organik, bersamaan dengan pengenalan sebanyak 200 kg baja pada menenun. Baja mineral kentang menggunakan ammonium nitrat (sebelum penanaman 1 kg per sq.m.) atau urea (1 kg sq.m. sebelum menanam), dua super fosfat (1 kg untuk menenun pada musim bunga atau musim luruh), kalium sulfat (2 kg sq.m. pada musim bunga atau musim gugur), (5 kg sq.m.).

Daripada baja mineral kompleks di bawah Kentang membuat nitrophoska (5 kg sq.m.) atau NPK (3 kg sq.m.) untuk menggali musim bunga. Cahaya tanah berpasir memerlukan magnesium, yang membuat sihir dalam bentuk sulfat (anggaran 80 g) atau dolomit tepung - 20 g setiap 1 m . Pada ketinggian 10-12 cm pucuk kelakuan kentang nitrogen baja baja, kalium makanan di first pengurukan.

Baja Cecair dibuat dari 30 gram nitrogen dan kalium baja, 60 g fosforus, melarutkan mereka dalam 10 liter air. Penyelesaian dicurahkan tanah di sekitar kentang semak. Jika ada ketinggalan dalam pertumbuhan, ia mungkin makanan atau burung sampah. Kadar aliran cecair pada 1-2 liter dalam semak duri. Kemudian jenis kentang diberi makan dua kali setiap musim. Apabila berpakaian untuk Elakkan daripada terkena bahagian hijau tumbuh-tumbuhan kentang. Feed kentang untuk kadar 20 gram bagi setiap belukar.

Keputusan yang baik memberikan permohonan dedaun makro dan mikronutrien. 10 liter air 40 gram nitrat ammonium, 200 g super fosfat, 10 g garam kalium dan 2 g kuprum sulfat (penyelesaian untuk menyembur satu ratus). Penyelesaian itu menegaskan 4:00 berkala kacau, tumbuh-tumbuhan semburan kentang pada waktu pagi atau petang dalam kering cuaca.

Pada akhir berbunga kentang cekap dedaun penggunaan baja fosforus, yang mempercepatkan aliran nutrien ke ubi (1 kc super fosfat 10 liter air). Untuk ubi kentang bunga terbentuk pada itu, selepas berbunga daripada ubi yang baru tidak akan muncul, tetapi akan meningkatkan berat badan mereka terbentuk. Kentang tidak seperti klorin. Pada dos yang berlebihan nitrogen dan kalsium pada kentang kuping muncul.

Nitrogen adalah lebih baik untuk membuat bersama-sama dengan kalium dan menyekat penggunaan abu. Berdasarkan bahan-bahan www.sadurad.ru

Related Posts:
  1. Zucchini
  2. Lihat

jenis kentang, kentang, zucchini, bawang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri