logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kentang

Kentang Kentang

Bahagian bawah tanah kentang yang agak rumit. Di samping itu, ia terdiri daripada akar ubi pobegovstolonovi bawah tanah biasa. Stolon bertolak dari ubi yang lama dari yang berkembang ini belukar, dan di sebelah yang "Veps" halus stolonahso masa, ubi baru.

Ia adalah untuk ubi jenis kentang berbeza yang paling: mereka mempunyai nombor yang berlainan mata, warna berbeza dan warna, seperti di kulit dan di dalam daging, dan sudah tentu, rasa. Bilangan dan panjang akar ubi amat bergantung kepada keadaan luaran dan keadaan yang berbeza. Kebanyakan akar pada kedalaman 20-25 cm, tetapi dalam tanah yang agak longgar mereka "diselesaikan" dan sisi dan secara mendalam, dan benih di akar utama, dan semua boleh mencapai lima kaki panjang.

Jadi untuk mendapatkan tanaman lebih banyak tanah bagi kentang yang mungkin perlu diproses untuk kedalaman 70 cm (kebun sering menggali hanya hingga 30 cm), kerana yang lebih maju di bahagian bawah tanah belukar, semakin ia muncul pada ubi ini. Batang tinggi daripada rumput kentang, tebal, berair, kadang-kadang bercabang Dalam salah satu neskolkorovno belukar biasa mereka seperti mana yang telah di mata ubi (biasanya sehingga 8).

Kebanyakan adalah hijau, tetapi dalam sesetengah kultivar adalah warna merah atau ungu, Daun adalah kompaun (terdiri daripada beberapa risalah kecil), hijau, pubescent, permukaan mereka seolah-olah dibahagikan kepada segmen yang lebih kecil. Mereka tidak terlalu berbeza dalam jenis yang berbeza, tetapi dalam fikiran mereka saiz dan lokasi mudah untuk menentukan sama ada merasa baik belukar dan meraih baja tumbuhan, terutama nitrogen, dan kelembapan.

Jika daun terlalu kecil, terlalu pucat batang atau kuning, ia bermakna bahawa loji atau menunjukkan di belakang, atau dia telah sesuatu yang hilang. Jika daun, sebaliknya, terlalu kaya berkembang, ia mungkin menunjukkan bahawa belukar "zhiruet" dari nitrogen berlebihan. Dalam kes ini ia ditubuhkan ubi adalah sangat sedikit dan mereka sendiri akan menjadi lebih kecil daripada yang dibentuk oleh semak neperekormlennyh, jadi "menggemukkan" harus dielakkan.

Dalam kes ini, dan batang dan daun kentang beracun . Penyerapan mereka juga boleh digunakan untuk menyembur tanaman lain daripada perosak. The kultivar kentang Bunga serupa dengan bintang kentang pecah lima, mereka boleh putih, merah jambu, biru, ungu atau ungu dalam warna yang berlainan (dan ini adalah tanda pelbagai), tetapi kerana biasanya kentang Semua kebun ubi adalah dibiakkan secara terperinci struktur bunga tidak perlu.

Dalam beberapa jenis berbunga pada semua dan sangat lemah, dan buah-buahan sendiri yang tidak terikat, walaupun kartofelrastenie diri pollinating. Jika persenyawaan tidak berlaku, buah-buahan zavyazhutsya menyerupai kecil tomato. Seperti batang dengan daun, mereka adalah beracun, mereka tidak ada.

Kentang yang dilahirkan agak panas (tetapi tidak panas) tepi, tetapi selagi ia ditanam, ia juga disesuaikan bukan sahaja untuk iklim yang sederhana (di Amerika dan beliau melakukannya tanpa bantuan manusia, sebahagiannya oleh kehadiran ubi), tetapi dan lebih teruk severnomunekotorye yang pelbagai, malah di tundra berkembang. Dalam bahagian ini dinaikkan loji membuat sejuk buruk (dan dengan itu di kawasan utara Rusia biasanya diperolehi awal-matang kelainan yang mereka terpaksa hasil pada musim panas pendek utara), manakala ubi, sebaliknya, mengalami lebih daripada haba (dan dengan itu di selatan telah berkembang jenis tahan suhu tinggi). Paling pesat berkembang kentang apabila suhu tanah 18 `C, dalam hal ini, anak benih muncul dalam tempoh 14 hari selepas penanaman, dan kadang-kadang untuk beberapa hari sebelum ini. Berdasarkan bahan-bahan sad6sotok.ru

jenis kentang, kentang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>
links(1); ?>
Vigna batun bawang bawang putih jenis bawang jus labu kacang kacang hijau kentang kubis labu lada lada manis lagenariya lobak lobak merah pasli pucuk salad sayur-sayuran skuasy squash terung tomato zucchini

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri