logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Tumbuh kacang

Memupuk kacang kacang

Kacang  berasal dari Amerika Tengah iTsentralnoy Afrika. Benih  kacang protein lebih daripada daging lembu atau daging babi, dan ia adalah lebih baik untuk aminokislotnomusostavu (seperti dalam telur) dan kandungan kalori (2-3 kali).

Kacang - mengandungi 10-14% daripada suhihveschestv tulang belikat, 1,6-6,0% daripada protein (benih matang - sehingga 20% protein), gula 2,4-3,4%% ,20-30 mg vitamin C serta banyak vitamin B1, B2, provitamin A, abu dan banyak besi kalsium, fosforus dan  . Kacang  lima biji-biji yang tidak matang mengandungi 22-33% pepejal dan 9 ,8-12, protein 3%.  Digunakan sebagai makanan direbus, dipanggang, tin dan beku.  Kacang - satu ruji pemakanan untuk kanak-kanak dan orang tua.

Yang berguna untuk pesakit kencing manis, meningkatkan daya tahan tubuh manusia untuk infektsionnymboleznyam digunakan untuk hati dan pundi hempedu.  Kacang adalah menuntut kepada haba. Benih bercambah dalam masa 10 ... + 12 ° C, optimalnayatemperatura untuk pembangunan loji - 25 ... 27 ° C. Walaupun cahaya fros tumbuhan vyzyvayutgibel.

Ia tidak seperti bayangan berat. Kilang itu adalah pendek dnya.Otlichaetsya standard yang tinggi untuk kelembapan tanah, terutamanya semasa posletsveteniya. Adalah lebih baik dibangunkan atas tanah yang sangat subur longgar, tanah asid tidak tertanggung.  The prekursor terbaik kacang - nightshade ikorneplody budaya. Penubuhan benih disemai 5-6 cm-lebar litar (45-60 cm) sustanovleniem prop (permaidani).

Ketumpatan berdiri optimum tumbuhan (60 80sht. Per 1m2), boleh ditanam (serta kacang) di sayap jagung bijirin saharnoyili.  Masak budaya - dari tempat tumbuh kacang douborki first 40-65 hari. Care ryhleniimezhduryady, menghapuskan rumpai, dan jika perlu dalam menjalankan pengairan dan merzaschity dari penyakit dan perosak.

Varieti biji gula (pasteur): Zelenostruchkovaya 517 - tumbuhan tempoh 55-65 hari. Bush bezvolokna 85 (50-60 hari), tanpa serat Sachs 615, Triumph gula 764, Tiraspol, rumah ladang, bahasa Esperanto.  Serangan jenis Gribovskaya 92, Pemurah, Belozerny 361, Moscow Putih 556 Hari 287 Oltyn, Bintang Utara 690.

Varieti daripada lima kacang: Armenia 2, Gula 116. Berdasarkan bahan-bahan www.greenrussia.ru

Related Posts:
  1. labu
  2. Zucchini
  3. Vigna

zucchini, kacang, Vigna, kacang, labu

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri