logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kacang genus besar tahunan

Latar belakang: kacang buah pinggang - genus besar tumbuh-tumbuhan herba anggur, tahunan dan saka dan renek kerdil - telah lama dalam perkhidmatan manusia. Daripada kira-kira 200 spesies dalam 20 budaya. Tumbuhan ditanam sejak zaman kuno di Lama dan Dunia Baru.

Biji Bean ditemui semasa penggalian monumen budaya doinkskoy (Peru), biasa adalah budaya yang kuno Inca dan Aztec. Rujukan yang terawal ditulis kepadanya (dalam sejarah Cina purba) kepunyaan II milenium SM Orang Yunani purba dan Rom digunakan tumbuhan sebagai makanan dan perubatan. Di Rusia, kacang diketahui sekurang-kurangnya sejak abad ke-XI.

Kandungan bahan-bahan mineral dari kacang dan berhampiran dengan spesies paling terkenal harus dipanggil kacang kuda dan kacang dal. Kedua-dua mereka (seperti kacang) berkhidmat manusia sejak zaman purba sebagai makanan dan tumbuhan perubatan pada masa yang sama. Ketiga-tiga spesies tersebut adalah tinggi dalam kanji dan karbohidrat lain, protein, vitamin-kaya.

Kacang, sebagai makanan sejagat. Ia boleh dikatakan semua yang perlu bagi tubuh protein (75%) mudah dicerna, yang merupakan buah-buahan bilangan biji dekat dengan daging dan ikan, pelbagai asid, karotena, vitamin C, B1. B2, B6, PP, dan banyak makro dan mikronutrien (terutamanya kuprum, zink, kalium). Permohonan: Kacang, kekacang, lentil dan kuda digunakan untuk pemakanan diet dengan pelbagai penyakit gastrousus, penyakit buah pinggang, hati, pundi kencing dan kegagalan jantung.

Daripada kacang sup dan kekacang lain, bijirin, hidangan sampingan, tin mereka, gilingan untuk menghasilkan tepung. Terdapat sangat salad macam kacang. Kacang sendiri dan jerami mereka - satu makanan vitamin indah.

Kacang Memasak dan kekacang lain memerlukan pematuhan peraturan tertentu bagi mengelakkan kehilangan kualiti berharga pemakanan buah-buahan. Mereka, misalnya, tidak perlu direndam sebelum memasak, dan masak tanpa garam, adalah wajar. Kita harus ingat bahawa buah-buahan mentah untuk makan kacang tidak sesuai, kerana ia mengandungi fazin toksik (dalam proses memasak memusnahkan glycoside ini). Dalam perubatan kaum, penggunaan kekacang dan meluas diubah.

Sup, air ekstrak daripada buah, biji, bunga, ditetapkan bagi banyak penyakit. Sebagai contoh, merebus biji benih atau seluruh kacang hijau disyorkan sebagai bahan diuretik untuk edema asal buah pinggang atau atas dasar kegagalan jantung. Kacang - satu alat berkesan untuk kencing manis. Ia juga menetapkan bahawa kacang (mereka minuman, sup) mempunyai sifat antimicrobial, berguna dalam darah tinggi, penyakit sendi kronik, buah pinggang, pundi kencing, pembentukan batu dalam organ-organ kencing.

Nah, mereka berdua penyembuhan luka dan sebagai ubat untuk penyakit kulit (tepung kacang), gastritis dengan rembesan menurun kelenjar perut, hati berlemak (kacang lecek). Akhir sekali, kacang - besar kosmetik. Masak, buah-buahan puri melalui penapis, digabungkan dengan jus lemon dan minyak sayuran yang kulit makanan, yang sihat, menghapuskan kedutan. Buku VR

Dovzhenko, A. Dovzhenko Rahsia tumbuhan perubatan, Slatova IV Farmasi Hijau, LG

Dudchenko, V. Krivenko Berdasarkan bahan-bahan belmagi.ru

Related Posts:
  1. bercambah lada
  2. skuasy

kacang hijau, pucuk, skuasy, kacang

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri