logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Biji tumbuhan Photophilous

Kacang tumbuhan sayuran photophilous

kacang (Phaseolus) - jenis anggur tahunan dan saka dan renek kerdil, tumbuh-tumbuhan diri pollinating (sehingga 10% silang pendebungaan oleh serangga mungkin), keluarga kekacang, adalah bijirin kekacang. Tanah air - Amerika Tengah dan Selatan, ditanam dengan 4-3000 SM, terdapat lebih daripada 200 spesies (kebanyakannya di kawasan tropika dan subtropika Syarikat). Terdapat beberapa jenis kacang: biasa, banyak-berbunga, lima, adzuki, kacang hijau, Tara dan spesies lain.

K Sayur kacang termasuk jenis gula-gula kacang lapisan kertas kulit dan serat. Dalam kacang sayur-sayuran untuk makan buah mentah yang digunakan (tulang belikat) dan benih tidak matang, hanya direbus atau rebus. Mereka kaya dengan protein, yang serupa dalam komposisi untuk daging. Kacang tidak matang mengandungi protein untuk sehingga 6%, vitamin A, B, C, 3.4% gula, asid askorbik dan garam mineral. Buah Bean - Bean adalah satu bentuk yang berbeza, struktur dan anatomi velechiny. Mereka berada dalam 4,10 unit pod, jisim sebanyak 1000 benih 150-500 gram.

Kacang buah pinggang (vulgaris Phaseolus) - satu kemarau dan tahunan haba yang cintakan herba photophilous. Ditanam di kawasan-kawasan pertanian yang banyak di dunia. Tempoh tumbuh-tumbuhan dari 90-95 hari.

Kacang untuk herba Batang, kadang-kadang di derveneyuschy asas. Dalam bentuk kerinting, ia sampai 2-5 meter. Daun imparipinnate, besar, berbulu, yang terdiri daripada tiga bilah daun pada daun yang sama. Saiz, bentuk, dan warna bergantung pada keadaan semakin meningkat dan pelbagai. Bunga kecil, biseksual, papilionaceous, dikumpulkan di tunas bunga di setiap 02,12. Terletak di peduncles pendek di pasang pelbagai warna (putih, merah jambu, ungu, warna pelbagai).

Dalam lukisan bunga dan benih hubungan - jenis kelopak gelap telah gelap biji. Bunga kacang untuk bermula 40-60 hari selepas menyemai dan terus hari 15-20. Selepas dua atau tiga minggu selepas persenyawaan, janin berkembang.

Kacang tumbuhan sayuran photophilous

kacang akar sistem dibangunkan, sebagai peraturan, lemah dan terletak di lapisan atas tanah, hanya akar beberapa menembusi kedalaman satu meter. Ditubuhkan pada akar banyak nodul di mana bakteria menjajah, menyerap nitrogen dari udara, sekali gus memperkayakan tanah adalah nitrogen. Membersihkan sayur kacang bilah bermula 8-10 hari selepas pembentukan ovari, apabila benih mencapai nilai bijirin gandum. Pada masa ini kopi berair, daun dan berisi . Berdasarkan bahan-bahan www.miragro.ru

Related Posts:
  1. Momordika timun squirting
  2. 2 hidangan dari terung
  3. Pea

kacang, terung, kacang, sayur-sayuran

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri