logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Berkembang kacang

Berkembang kacang salad

Dalam makanan sayur kacang kacang dimakan mentah-mentah, kacang buah pinggang mengandungi protein lopatki.Lopatki (6%), gula (5%) dan vitamin yang membuat ini budaya di kalangan produk vesmapoleznyh pemakanan.  Malangnya,  ovoschnuyufasol ogorodnikiesche sedikit pengetahuan kita, yang mencurigakan daripada kacang hijau dan jenis gula pun menjangka masak gandum.

Aveda kacang boleh dimakan - buah (dalam kesusasteraan lama pada kacang sayur-sayuran hortikultur dipanggil dengan cara Perancis - flazhol untuk membezakan kacang otzernovoy) - sangat lazat, makanan produk sihat. Daripada mereka, sup, jeruk mereka, rebus dobavlyayutv berbeza salad. Di taman kita, ditanam terutamanya serangan (bijirin) jenis kacang.

Berkembang kacang tidak akan memberikan walaupun kebun orang baru, mudah, kerana merit tidak diragui budaya ini - satu kesederhanaan yang menakjubkan.  Dalam protein lebih semenahfasoli daripada daging lembu atau daging babi. Pada prevyshaetih kalori ia hampir tiga kali protein pokachestvu bersamaan dengan pemakanan telur ayam.

Kacang ini mengandungi mnozhestvoaminokislot, salah nyata termasuk lisin. Untuk hati dan hempedu kacang ispolzuyutv pundi sebagai produktakak diet untuk kanak-kanak dan orang tua. Ia mengandungi bahan-bahan khas kotoryepovyshayut kestabilan tubuh manusia untuk beberapa penyakit berjangkit, kencing manis poleznadlya.

Menurut struktur belukar kacang isteblya dibahagikan kepada keratan, polukustovuyu, dipintal ipoluvyuschuyusya. Dengan struktur kacang (colloquially sering dirujuk sebagai buah) adalah serangan kacang, gula dan polusaharnaya.  Dalam gula (Asparagus), makan kacang digunakan zelenyesformirovavshiesya kacang (bahu) dengan benih mundur. Kacang gula hanyalah Sayur tumbuh-tumbuhan.

Serangan (gandum) yang ditanam untuk biji-bijian kering.  Jentera. Naogorodnom kacang plot sayur hendaklah diletakkan pada tahun 2-3 selepas baja vneseniyaorganicheskih.  Di bawah otvodyatuchastki kacang dengan reaksi yang neutral atau sedikit asid persekitaran tanah (pH 6-7) (lihat  .) Tanah Prineobhodimosti sebelum menyemai harus proizvestkovat.  Berkembang kacang nazaschischennyh deystviyaholodnyh angin dari bawah kesan positif kepada peningkatan hasil tanaman ini.

Jadi, ia perlu diletakkan di antara deretan kebun bukan pembawa. Pada satu ketika, dan tomzhe kacang pilihan  .  Pada ogorodnyhuchastkah, di mana tanah biasanya juga terletak baja organik, mineral dostatochnovnesti sahaja, terutamanya fosforus-kalium. Tanah dengan humus malymsoderzhaniem harus subur jatuh di bawah kompos spade pada kadar 4 kg (0.5 baldi) per 1 m2.  Pada musim bunga di bawah fasolvnosyat: 30 g super fosfat, kalium klorida, 20 g per 1 m2.

Sebelum kacang posevomsemena disimpan dalam larutan 1% daripada kalium mangan-asid (g 10 setiap 1 liter air) selama 20 minit dan kemudian dibasuh dengan air bersih dan kering. Berkembang kacang kacang biji disemai dalam dvasroka. Yang pertama, awal, apabila tanah pada kedalaman 10 cm panas untuk 12-14 ° C (dalam zon bukan chernozem lewat Mei - awal Jun).

Kali kedua - selepas 7-10days selepas pertama.  Kaedah penanaman biasa 50-smryad kepada beberapa jalur pita dan dua barisan dengan jarak antara 60 cm antara baris 25 cm dalam barisan jarak benih seyutna 6-8 cm antara satu sama lain, menutup sehingga ke dalam tanah - di atas pasir dan pasir tanah liat untuk kedalaman 4 - 5 cm dalam tanah liat dan tanah liat - 2 - 3 cm dalam paru-paru, kacang buah pinggang horoshoprogrevaemyh tanah ditanam di atas permukaan yang rata, dan pada peringkat tanah air bawah tanah sejuk sblizkim - nagryadah.

Prihatin untuk menyemai biji adalah melonggarkan tanah yang sistematik di antara baris, merumput dalam barisan, dalam makan, minum, berjuang  .  Spud percambahan nachinayutpri dan menandakan baris. Kemudian gemburkan seperti yang diperlukan, pada masa yang sama rumpai vypalyvaya. Apabila daun pertama yang sebenarnya pucuk vzaguschennyh mestahprorezhivayut, meninggalkan tumbuhan berturut-turut pada 10-12 cm.

Kacang nalopatku dituai selepas 8 - 10 hari selepas pembentukan ovari, dan panjang buah yang 5 hingga 14 cm lebar dan ketebalan 0,6 -1,1 sm.V etovremya dalam jenis gula daun biji yang paling segar, tanpa biji lebih besar dari sebutir smyakotyu jagung yang mengisi ruang antara pintu, mudah pecah prisgibanii antara jari kaki.  Pembersihan dijalankan masa vneskolko, pada jarak 5 - 8 hari kerana mereka menjadi sedia pengguna-kacang.

Tidak sleduetdopuskat kacang yang semakin meningkat (ogrubleniyastvorok, kemunculan lebam di biji benih silnorazvivshihsya). Hasil biji-bahu purata 1 kg setiap 1 m2. Berdasarkan bahan-bahan nlogorod.ru

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Pea

salad, kacang, kacang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri