logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kacang

Kacang kacang Asparagus

kacang (Phaseolus), keluarga kekacang. Rhode kacang mengandungi kira-kira 150 spesies. Spread kacang, kebanyakannya di kawasan subtropika Amerika, Asia Selatan dan Afrika. Di Rusia, kacang telah diimport pada pertengahan abad ke-18 dari Perancis. Dan sekarang ini tanaman taman di Rusia sudah mula bertapak di mana-mana terima kasih kepada jenis yang diperolehi disesuaikan dengan iklim kita.

Fasoltravyanistoe tumbuhan tahunan. Sistem akar ketuk dan ketuk akar memanjat jenis boleh menembusi jauh ke dalam meter 1-. Pada akar kelompok sortovosnovnoy kurang mendalam, tetapi akar sisi yang sangat kuat.

Pada akar kacang, seperti kekacang, bakteria membentuk nodul yang menetapkan nitrogen, yang merupakan sebahagian rasteniyaberet tinggi dari udara. Oleh itu, kacang, selepas penuaian, jauh memperkayakan tanah dengan nitrogen. Batang bercabang biji. Dalam belukar jenis sehingga 50 cm tinggi, dengan vyuschihsyado 5 meter panjang.

Daun ini yg mempunyai tiga daun kacang kompleks, imparipinnate, setiap daun dengan stipules. Dedaun yang cantik, kuning-hijau, hijau gelap. Axillary Peduncles atau terminal. Bunga papilionaceous, biseksual. Bunga kecil, dalam hal berkembang yg berbentuk gugusan. Bunga putih, merah jambu, merah terang, ungu. Tumbuhan Fasolsamoopylyayuscheesya.

Sendiri pendebungaan berlaku walaupun sebelum bunga terbuka. Pendedahan sepenuhnya Noposle bunga boleh balas didebungakan oleh serangga proishoditi bunga unpollinated. Ia menyatakan bahawa kacang dengan bunga gelap dan buah biji dalam gelap juga. Kacang Plodydvustvorchatye, mereka dipanggil bilah. Mereka boleh mengandungi kira-kira 10 biji (biji) kacang pelbagai warna. Bezakan gula, polusaharnye dan mengelupas jenis kacang.

Kacang gula jenis (asparagus kacang), tanpa serat yang kasar dan tidak berada dalam lapisan kertas kulit kacang, kacang membuat ini lebih lembut dan lazat. Stow mereka matang teknikal apabila benih masih kecil dan tidak matang. Dalam kacang polusaharnyh lapisan kertas kulit lemah. Mereka juga mampu untuk membersihkan tehnicheskoyspelosti. Kacang jenis serangan dengan lapisan tebal kertas kulit dan bijirin kasar ditanam di. Mereka diberi ke peringkat matang kematangan, dibersihkan dan dibiarkan selama dua minggu untuk masak. Kemudian luschat.

Haba budaya Fasolteplolyubivaya, tetapi banyak yang tidak terikat buah-buahan. Sangat sensitif kacang muda untuk frosts musim bunga dikembalikan, tetapi pokok musim panas dewasa dan malam musim luruh dan sejuk pagi tiba-tiba membawa baik. Kacang Hygrophilous, terutamanya semasa percambahan, tetapi air bertakung tidak boleh berdiri, terutamanya pada suhu rendah. Kacang adalah cahaya yang memerlukan, ia perlu ditanam di bawah sinar matahari penuh, dan terlindung daripada angin.

Tanah itu suka longgar, Jenis tanah hitam yang subur. Bertindak balas dengan baik untuk kalium mineral dan fosfornyepodkormki. Baja nitrogen digunakan hanya pada awal musim tumbuh tumbuhan. Baja Nitrogenous menyebabkan pertumbuhan yang kukuh sebanyak daun atas perbelanjaan berbuah. The prekursor terbaik biji timun, bawang, kentang, kubis dan sayur-sayuran akar. Jenis menjalar fasolivyraschivayut bukan sahaja untuk kacang, tetapi juga untuk tujuan hiasan. Blooming ini anggur cantik boleh menutup dinding astaka, teres, balkoni.

Anda boleh menguruskan menyokong secara berasingan stoyaschieprochnye dan tegar, untuk kacang itu sendiri akan berpaut. Fasolisklyuchitelno kaya dengan nutrien dan memberi manfaat kepada badan. Kacang kacang protein yang sama seperti dalam daging dan ikan. Protein dihadam kacang manusia pada 7585%.

Kacang ini mengandungi penting bagi asid amino lisin manusia dan tryptophan, vitamin B, PP, E, K, C, mineral Ca, K, Fe, P, Cu, Zn. Berdasarkan bahan-bahan daripada bunga-gardens.ru

Related Posts:
  1. Tomato

kacang, brokoli, kacang, kentang, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri