logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Paling kacang sejuk tahan tumbuhan sayursayuran

Kacang Dingin tahan adalah sayur sayuran tumbuhan

Gorohsamoe sejuk tahan sayuran tumbuhan (membuat beku sehingga C 4 '), terutama jenis dengan biji, bulat licin. Ini benih bercambah pada 12 `C, mozgovyepri 48` C. Suhu optimum untuk percambahan dan pertumbuhan seterusnya tumbuhan kacang pada tahun 1620 `S. Gorohtrebovatelnaya kepada kelembapan tanah budaya, terutamanya semasa percambahan dan pada musim yang pertama tumbuh, tolerates kelembapan tanah yang berlebihan, tetapi tidak dapat bertahan berdiri tinggi air bawah tanah.

Kandungan lembapan optimum bagi PPV pea 7580%. Bagaimanapun, kacang bersifat rintang terhadap kemarau jangka pendek. Terima kasih kepada sistem akar yang sangat maju tumbuhan boleh menyediakan dirinya dengan kelembapan, mengeluarkannya dari lapisan tanah yang lebih mendalam. Sebagai tanaman di latitud sederhana, kacang pujian untuk hari yang panjang. Begitu banyak jenis di kawasan utara musim yang semakin meningkat adalah lebih pendek daripada di selatan, dan dengan individu yang pendek gred sepuluh hari tidak berkembang.

Sayur kacang ditanam selepas mana-mana yang terdahulu, tetapi yang terbaik untuk beliau adalah mereka yang telah membuat , , , , , . Kembali Sayur kacang di kawasan yang sama tidak boleh lebih awal daripada empat tahun. Tanah yang terbaik untuk ditanam dan negohorosho lampu lempung dan lempung berpasir. Peas boleh ditanam dengan baik di tanah berat dan gabungan, tetapi tumbuh-tumbuhan di tanah ini lebih menghalang dan tidak boleh didapati daripada hasil tertinggi yang mungkin.

Tidak sesuai disalirkan berasid, tanah beralkali dengan aras air yang tinggi. Pemprosesan utama tanah di bawah kacang pada musim gugur adalah pemusnahan sisa-sisa tanaman dan rumpai, dan pendahulu diikuti oleh membajak luruh dalam (menggali) untuk kedalaman sekurang-kurangnya 2225, lihat bunga Awal membajak sikat atau meraih dilemparkan dan disemai dalam baris membelanjakan lebih 1215, lihat

menyemai 16-24 g setiap 1 m 2 (bergantung kepada jenis dan saiz benih). Kacang Sow pada peringkat awal, tetapi di peringkat matang: Pertama, awal-jenis matang, dan kemudian pertengahan dan akhir. Kerja ini hendaklah diselesaikan tidak lewat daripada April 5. Kemudian tempoh amat mengurangkan produktiviti kacang.

Jadual Program boleh dilakukan semasa cair Februari-Mac. Pea keluar dari tanah adalah nutrien yang relatif sedikit. Di samping itu, sistem akar kacang boleh menyerap nutrien daripada tumbuhan lain sebatian mineral keras, dan untuk menetapkan nitrogen dari udara dengan menggunakan bakteria nodul akar. Oleh itu, di tanah yang subur kecekapan baja dibuat kacang, adalah rendah. Di tanah itu adalah lebih baik untuk membuat di bawah budaya sebelumnya.

Pada tanah kecil, kecekapan kedua-dua baja organik dan mineral meningkat. Tugas-tugas utama menjaga sayur-sayuran tanah gorohapodderzhanie tanaman di negeri ini suci rumpai, penyelenggaraan perosak tumbuhan kawalan kelembapan dan penyakit. Dalam keadaan yang optimum, penanaman bunga sayur kacang awal hingga akhir, apabila terdapat pembentukan intensif ovules dan benih yang baik merupakan prasyarat untuk mendapatkan hasil yang tinggi.

Untuk menjaga kelembapan dalam tanah, mengawal rumpai dan keruping tanah dalam tiga atau empat hari selepas menyemai, dan kemudian pada pucuk plot harrowed. Selepas kemunculan dan gemburkan notasi baris antara baris (2-3 kali dalam musim yang semakin meningkat) dan memusnahkan rumpai. Semasa pertumbuhan tumbuhan sebagai kekeringan tanah menghabiskan air. Apabila semakin meningkat, "bilah", atau kacang hijau ditaburi dengan 23 kali ganda, dan benih matang 34 kali. Pengairan kadar 3545 liter 1 m2.

Untuk memulakan tanaman masak, apabila buah yang lebih rendah adalah juga dibuat dan kacang tidak kehilangan warna hijau terang mereka. Masa terbaik sborarannee pagi. Adakah ia biasanya setiap hari dua kepada tiga.

Varieti daripada kacang sayur-sayuran jatuh ke dalam serangan dan gula. Berdasarkan bahan-bahan dovlet.info

Related Posts:
  1. Tomato
  2. Menggunakan

    tomato jenis kacang, kacang ayam, sayur-sayuran

    links(1); ?>
    Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri