logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Mengenai kacang

Mengenai kacang lobak

Pea adalah salah satu yang paling kuno input manusia ke dalam budaya tumbuh-tumbuhan. Tempat kacang di taman untuk memilih yang kering, terbuka, cerah. Untuk waterlogging pea bertindak balas secara negatif. Sejuk tahan tumbuhan, benih bercambah pada suhu 14 ', benih boleh tahan beku ke `6 tolak.

Suhu optimum untuk percambahan daripada kacang sekitar 1618, dan bagi pertumbuhan dalam 1520 `. Hasil tuaian yang baik tanaman ini diperoleh dengan mengisi tanah dengan humus (6 kg per 1 m2) untuk membajak musim luruh dan fosforus-baja kalium (super fosfat dan klorida 3040 g kaliy2030 g per 1 m2). Pada musim bunga penanaman sebelum membuat nitrat ammonium (2030 g/m2). Semasa musim panas, kacang menyemai dalam beberapa tarikh, dengan menggunakan pelbagai jenis masak awal.

Sebelum menyemai, 10 hari dalam kacang dirawat dengan larutan 50% TMTD (5.0 g bagi setiap 1 kg biji) untuk 10 minit. dengan kacau berterusan. Kacang Sow dalam baris jarak 2 530 cm dan antara tumbuh-tumbuhan di 1015 cm, kedalaman menetapkan semyan47 melihat apabila tumbuhan sampai 1015 sm, tapak mesti zamulchirovat humus dan pin kayu, yang menyokong untuk kacang terikat ranting tegak, supaya kurang merosakkan sistem akar .

Jika anda menjaga tanaman antara baris glavnoeryhlenie dan kawalan rumpai. Semua jenis sayur-sayuran kacang serangan dan jatuh ke dalam gula. Berisi pisau muda (biji) boleh dimakan keseluruhan, bersama-sama dengan benih dan manis sebagai inidividu untuk.

Untuk "spade" kacang dituai apabila buah yang rata, berair, dan benih hanya mula terbentuk. Pada bijian yang dituai pada beban penuh saiz kacang dan normal. Untuk mendapatkan kacang dalam musim sejuk, anda vyluschit dari buah dan segera jatuh ke dalam periuk air mendidih. Apabila bisul air sekali lagi, mengambil yang kacang dan merebak di dalam lapisan nipis pada kain bersih supaya bijirin jangan sentuh.

Apabila kacang adalah beberapa obsohnet netolstym beliau tuangkan lapisan kertas dan akhirnya kering dalam panas dan gelap untuk mengekalkan hijau muda dan tidak berkedut. Nilai kacang adalah tinggi kandungan vitamin dan garam mineral. Biasa hijau goroshinaslovno multivitamin tablet. Terdapat beberapa vitaminovV berbeza, B2, C, PP, karotena.

Apakah polong dan pembekal memerlukan mineral orang, ia mengandungi garam besi, kalium fosforus, dan lain-lain Gorohnastoyaschaya pantri protein dan karbohidrat. Ia protein sebanyak kegemukan sederhana daging lembu. Kandungan karbohidrat yang tinggi meletakkan kacang dalam sedikit lebih tinggi kalori sayur-sayuran.

Kacang yang berharga, ia mengandungi jumlah terbesar asid askorbik dan vitamin B kompleks Peas boleh dimasak puluhan hidangan: salad dengan pelbagai makanan, sup, kacang (dengan daging, cendawan, tomato) sup. Peas boleh memadamkan dengan lobak merah dan kembang kol dengan bawang ham dan goreng, dll Dalam masakan Rusia lama terkenal dengan hidangan seperti zrazy pea, kacang nenek, puding kacang.

Untuk hidangan daripada kacang yang lazat, adalah perlu untuk mematuhi beberapa peraturan masakan, yang terdiri dalam fakta yang sebelum makan kacang dengan air sejuk dan varyat11, 5:00 di bawah penutup ditutup. Kacang masin apabila dia hampir siap. Untuk mengekalkan warna, buah, rebus dalam air yang banyak.

Kacang beku perlu meletakkan ke dalam air mendidih tanpa defrosting, bukan untuk memusnahkan vitamin. Berdasarkan bahan-bahan netgarden.ru

Related Posts:
  1. Tomato

lobak, salad, kacang, tomato, tomato

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri