logo

Makan sayur-sayuran
organik dan jus.

Berguna untuk sayur-sayuran

Kacang Protein harta

Peas - protein harta tomato

Peas - benar-benar harta daripada protein. Gula membezakan gred yang memakan buah-buahan bersama-sama dengan daun, dan serangan, di mana daun tak boleh dimakan. Sayur kacang Sow awal, dengan seberapa segera mengering keluar tanah. Plot memberikan subur, cerah. Kadar pembenihan kira-kira 80-120 biji bagi satu meter persegi.

Bantam jenis ditanam lebih padat, kuat dan lencong - sekurang-kurangnya. Benih yang ditanam ke kedalaman Cm 4-7 bergantung kepada tanah. Pada cahaya, tanah berpasir benih adalah dikebumikan di tanah liat yang lebih mendalam dan mentah - lebih kecil. Hadir pucuk pada hari ke-15 selepas menyemai. The prekursor terbaik kacang di taman - labu, timun, kubis dan kentang.

Baja fosfat dan kalium dibuat oleh pemimpin terdahulu atau jatuh, apabila buah-buahan menjadi lebih lembut dan lazat. Pada svezheudobrennom plot diperolehi botvistym kacang, kacang, tetapi orang miskin. Penjagaan bagi kacang dikurangkan kepada merumput dan menyiram semasa kemarau dan. Di taman kilang katil disokong oleh tiang atau tersekat di tanah ranting kering. Kacang terganggu pada hari ke-12 selepas kemunculan.

Penanam berkembang kira-kira 20 jenis kacang. Untuk jenis gula adalah: Zhegalov 112, 195 tidak habis-habis Sup spatula 181, Karaganda 1053; untuk serangan - Kesatuan 10, lewat ditambah otak, Sebuah 240 cemerlang dan lain-lain Pengurusan perosak kacang Salah satu musuh terburuk kacang dalam pusat Rusia a rama-rama kacang atau penggelek daun.

Beluncas ini perosak menahan musim sejuk di dalam tanah. Rama-rama dari kepompong daripadanya dengan bunga yang kacang. Setiap rama-rama bertelur di daun, bunga, buah dan batang kacang dan 200 atau lebih telur. 5-10 hari, bergantung pada keadaan cuaca, dari buah zakar keluar larva, yang menembusi kacang dan hidup di sana, memakan kacang muda.

Hasilnya, butiran wormholes, dan sering, kacang sepenuhnya musnah. 15-20 hari, meninggalkan najis diadakan bersama-sama dengan sarang labah-labah, larva meninggalkan buah daun melalui bukaan progryzennye dan turun ke tanah. Pada masa penuaian besar kacang daripada lubang larva ke dalam tanah untuk kedalaman 2-2,5 cm

Well, tukang kebun adalah tanaman begitu bercampur manja. Perlu ambil perhatian bahawa jenis kacang awal, kurang dirosakkan oleh rama-rama. Ia juga kurang terjejas oleh kilang ini awal perosak menyemai. Untuk berurusan dengan bantuan rama-rama berkala kacang Menyembur merebus tumbuhan daripada wormwood, Tomato dedaunan pemasukan akar burdock, daun celandine, tembakau, dan bawang putih.

penyerapan bawang putih, misalnya, disediakan seperti berikut: 20 gram. Bawang putih berlalu melalui penggiling daging dan menumpahkan 10 liter air. Pastikan hari, terikan dan semburan tumbuh-tumbuhan dengan penyelesaian ini, sebaik-baiknya dekat dengan petang. Adalah lebih baik untuk tidak menunggu rama-rama kacang mula melakukan keterlaluan pada tumbuh-tumbuhan, dan pencegahan pemprosesan.

Selain itu, penyerapan bawang putih membantu aphid pea. Membantu memerangi rama-rama debu abu untuk tumbuh-tumbuhan, tembakau, celandine kering serbuk. Cara yang berkesan perlindungan terhadap rama-rama adalah codling podzimnyaya kawasan pengorekan, awal menyemai daripada kacang. Beberapa pakar ditawarkan sebagai langkah pencegahan untuk memanaskan benih sebelum menyemai. Satu penyakit yang biasa kacang - cendawan serbuk.

Dia boleh menghadapi Bidang ini rumpai: 300 gr. daun direndam di dalam baldi air dari 8 jam. Menyembur dilakukan dua kali, di selang seminggu. Elena Sitnikova Berdasarkan bahan-bahan dachnikam.ru

Related Posts:
  1. kacang sejuk tahan adalah tumbuhan sayur-sayuran
  2. Menggunakan kacang
  3. skuasy

jenis kacang, skuasy, kacang, bawang putih

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

Copyright tadam.asert.info. All Rights Reserved

Menanam sayur-sayuran sendiri